Εκπαιδευτική Ένταξη Παιδιών με Μεταναστευτική Βιογραφία

Επικοινωνία

Δέσπω Κυπριανού

Phone 22402384

email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Μαρία Πιτζιολή

Phone 22402378

email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Στη σελίδα αυτή θα βρείτε:

Τον Οδηγό Υποδοχής Παιδιών με Μεταναστευτική Βιογραφία: Οι πρώτες μέρες στο σχολείο

Στον Οδηγό περιλαμβάνονται ιδέες και υλικό για διάφορες ενέργειες του σχολείου που βοηθούν στην ομαλή υποδοχή των παιδιών, στον τρόπο που δημιουργούνται οι ομάδες ανάλογα με το επίπεδο για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας καθώς και ενδεικτικές δραστηριότητες για την πρώτη εκτίμηση του βαθμού ελληνομάθειας.

Τον Οδηγό Εκπαιδευτικού για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης Γλώσσας

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς δημοτικής εκπαίδευσης, ανέπτυξε Οδηγό Εκπαιδευτικού για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας.

Ο Οδηγός αυτός, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους/τις εκπαιδευτικούς στη διδασκαλία των παιδιών που βρίσκονται στο αρχάριο επίπεδο (Αρχάριο και Α1).

Η δημιουργία του Οδηγού έγινε στο πλαίσιο της συμμετοχής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στο Πρόγραμμα «Μέτρα για τη βελτίωση της κοινωνικής και εκπαιδευτικής ένταξης παιδιών τρίτων χωρών στην Κύπρο», το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, και αποτελείται από:

 • Σχέδια μαθήματος και οργάνωσης της κάθε ενότητας για τον/την εκπαιδευτικό
 • Φύλλα εργασίας μαθητή/τριας
 • Έντυπα με εικονογραφημένο το λεξιλόγιο της κάθε ενότητας, παρουσιάσεις με εικόνες, flashcards, και κάρτες παραγωγής προφορικού και γραπτού λόγου.

 

 1. Εισαγωγή
 2. Προπαρασκευαστικά μαθήματα
 3. Χαιρετισμοί - Συστάσεις
 4. Παρουσίαση Εαυτού
 5. Αντικείμενα σχολικής τάξης
 6. Οικογένεια
 7. Καθημερινότητα
 8. Εστιατόριο - Φαγητό
 9. Φρούτα και λαχανικά
 10. Μέρη του σώματος
 11. Ρούχα και αξεσουάρ
 12. Καιρός
 13. Ζώα
 14. Σπίτι
 15. Επαγγέλματα
 16. Η γειτονιά μου
 17. Μέσα μεταφοράς - Διακοπές
 18. Παιχνίδια - Δραστηριότητες