Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
GreekEnglish (United Kingdom)
Οικοσελίδα
ΠΙΚ Tο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1972. Αποστολή του είναι να μεριμνά για τη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, να τους ενημερώνει για τις σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση, να τεκμηριώνει ερευνητικά και θεωρητικά την ακολουθητέα εκπαιδευτική πολιτική και να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς στην προσπάθειά τους για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

Επιμορφωτικές Ημερίδες με το θέμα: «Η διδακτική της Ελληνικής Γλώσσας στη διαχρονία της με βάση τους Δείκτες Επιτυχίας και Επάρκειας» 23 Φεβρουαρίου 2017, στην Αίθουσα Τελετών της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού 24 Φεβρουαρίου 2017, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία

Σχετικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια προηγούμενης εγκυκλίου με αρ. φακ. Y.Π.Π. 7.1.02.13/2 Π.Ι. 18.1.01.3 και ημερομηνίας 7 Φεβρουαρίου 2017, ακολουθούν οι κατάλογοι των συμμετεχόντων/ουσών, που θα παρακολουθήσουν τις εν λόγω Ημερίδες ανά Επαρχία.

Ανακοίνωση

Κατάλογος Λεμεσού

Κατάλογος Λευκωσίας

Πρόγραμμα Λεμεσού

Πρόγραμμα Λευκωσίας

 

Προσφορά Προγράμματος Επιμόρφωσης για τους Εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης που διδάσκουν Μαθηματικά στην Στ΄ τάξη στο πλαίσιο της εισαγωγής του Αναλυτικού Προγράμματος Μαθηματικών

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα σας πληροφορώ ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, προσφέρει Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για όλους τους Εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Μαθηματικά στην Στ΄ τάξη στο πλαίσιο του Αναλυτικού Προγράμματος Μαθηματικών.

    Περισσότερα...

 

Συνέδριο με τίτλο «Αναγνώριση και Διαχείριση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών»

Σχετικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια προηγούμενης εγκυκλίου (Αρ. φακ. Π.Ι. 11.2.06, 7.3.06.6 και 11.2.11.6/2 ημερομηνίας 3 Φεβρουαρίου 2017), ακολουθεί ο κατάλογος των συμμετεχόντων και συμμετεχουσών ανά Επαρχία διεξαγωγής του Συνεδρίου.

    Περισσότερα...

 

Εκπαιδευτική Ημερίδα με τίτλο «Διδασκαλία και Μάθηση: Σύγχρονες Προσεγγίσεις για Αποτελεσματική Διαχείριση της Τάξης»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, διοργανώνει Εκπαιδευτική Ημερίδα με τίτλο «Διδασκαλία και Μάθηση: Σύγχρονες Προσεγγίσεις για Αποτελεσματική Διαχείριση της Τάξης». Η Ημερίδα θα διεξαχθεί στη Λευκωσία, το Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία». Η Ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 8:30 – 13:00, θα περιλαμβάνει κύρια ομιλία και παράλληλα εργαστήρια, μέσα από τα οποία θα εξετάζονται σύγχρονες τάσεις και πρακτικές εφαρμογές, όσον αφορά στη διδασκαλία και στην μάθηση και συγκεκριμένα στην αποτελεσματική διαχείριση της τάξης.

    Περισσότερα...

 

Διεθνές Συνέδριο στη Μουσική Εκπαίδευση, στο πλαίσιο της εφαρμογής των Δεικτών Επιτυχίας και Επάρκειας στο μάθημα της Μουσικής

Εγκύκλιος και πρόγραμμα

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής

 

ΚZ΄ Παγκύπριο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Διευθυντών Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης «Η ετερότητα στο σχολείο του σήμερα: Ο κρίσιμος ρόλος του Διευθυντή»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε ότι η Κλαδική Επιτροπή Διευθυντών Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης ΠΟΕΔ και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο συνδιοργανώνουν το Παγκύπριο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα «Η ετερότητα στο σχολείο του σήμερα: Ο κρίσιμος ρόλος του Διευθυντή». Το Συνέδριο θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017, στο νέο οίκημα της ΠΟΕΔ (Λεωφόρος Κυρηνείας 184, 2112 Πλατύ Αγλαντζιάς), από τις 8:30 μέχρι τις 13:00. Ομιλητές στο Συνέδριο θα είναι ο Καθηγητής Μιχαλίνος Ζεμπύλας, από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κική Μέσσιου, από το Πανεπιστήμιο Southampton του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Περισσότερα...

 

Διοργάνωση Ημερίδας Φιλαναγνωσίας για Νηπιαγωγούς

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού - Νεανικού Βιβλίου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Βιβλιοπωλείο Rivergate και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης Κύπρου διοργανώνουν Ημερίδα Φιλαναγνωσίας για Νηπιαγωγούς με θέμα «Δημιουργική Αξιοποίηση Λογοτεχνικού Βιβλίου στο Νηπιαγωγείο», το Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017, από τις 8:30 π.μ. μέχρι τις 2:00 μ.μ., στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία.

    Περισσότερα...

 

Προκήρυξη Διαγωνισμού για την προώθηση της Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση με τίτλο: «Σπάζουμε τα στερεότυπα στην εργασία ανδρών και γυναικών»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, ενημερώνεστε ότι η Διατμηματική Επιτροπή για την Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προκηρύσσουν διαγωνισμό με τίτλο «Σπάζουμε τα στερεότυπα στην εργασία ανδρών και γυναικών».

    Περισσότερα...

 

Δράσεις κατά την Εβδομάδα Ελληνικής Γλώσσας στη Μέση Εκπαίδευση α) Τελετή Βράβευσης στους Διαγωνισμούς των Αρχαίων και Νέων Ελληνικών β) Ημερίδες για τη διδακτική της Ελληνικής Γλώσσας στη διαχρονία της, με βάση τους Δείκτες Επιτυχίας και Επάρκειας

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια της εγκυκλίου ημερ. 7 Φεβρουαρίου, σας ενημερώνουμε ότι οι Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και η Εστία Ελλάδος Κύπρου του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτισμού συνδιοργανώνουν, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ελληνικής Γλώσσας από τις 20 – 24 Φεβρουαρίου 2017, τις εξής δράσεις:

    Περισσότερα...

 

Πραγματοποίηση Εβδομάδας Ελληνικής Γλώσσας

Εγκύκλιος

 
Έχουν επισκεφτεί τον ιστοχώρο 83 άτομα την τελευταία ώρα
Φεβρουάριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Επαγγελματική Μάθηση Εκπαιδευτικών

Ηλεκτρονικές εγγραφές

Πλατφόρμα Moodle

Πύλη e-epimorfosi

Παραγωγές

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα HOPEs

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα DiDeSu

Αντιρατσιστική πολιτική

Literacy and Contemporary Society

Pestalozzi

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

eprocurementΗλεκτρονικό Σύστημα Σύναψης Συμβάσεων
Ενημέρωσέ με