Friday, 6 March 2015
GreekEnglish (United Kingdom)
Home
ΠΙΚ Tο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1972. Αποστολή του είναι να μεριμνά για τη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, να τους ενημερώνει για τις σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση, να τεκμηριώνει ερευνητικά και θεωρητικά την ακολουθητέα εκπαιδευτική πολιτική και να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς στην προσπάθειά τους για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

Κατάλογος συμμετεχόντων/ουσών στην επιμόρφωση Καθηγητών/τριών Βιολογίας και Οικιακής Οικονομίας/Αγωγής Υγείας Γυμνασίων για το εγχειρίδιο που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «I’ M SET» - Εφαρμογή Υποχρεωτικής Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης για Εφήβους στην Κύπρο

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια εγκυκλίου με Aρ. Φακ. Π.Ι. 4.2.74 και ημερομηνίας 4 Φεβρουαρίου 2015, επισυνάπτεται ο κατάλογος των ατόμων που θα λάβουν μέρος στην επιμόρφωση που θα διεξαχθεί σε πέντε απογευματινές συναντήσεις, στις ημερομηνίες 17, 24, 31 Μαρτίου 2015, 21 και 28 Απριλίου 2015, μεταξύ των ωρών 3:30 μ.μ. – 6:00 μ.μ., στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Κατάλογος

 

Επιμόρφωση εκπαιδευτών/τριών Επιμορφωτικών Κέντρων που διδάσκουν Θέματα Πρακτικής Φύσεως, Θεωρητικά Θέματα και Γυμναστική

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, πληροφορείστε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο-σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης (Επιμορφωτικά Κέντρα Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού)- προγραμματίζει επιμορφωτικές συναντήσεις για τους/τις εκπαιδευτές/τριες των Επιμορφωτικών Κέντρων όλων των επαρχιών, οι οποίοι/ες διδάσκουν: 1) Θέματα Πρακτικής Φύσεως, 2) Θεωρητικά Θέματα και Γυμναστική.

    Read more...

 

Αποτελέσματα Α΄ Παγκύπριου Διαγωνισμού Αρχαίας Κυπριακής Γραμματείας με θέμα: ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΙ ΑΙΝΟΙ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Σε συνέχεια σχετικής εγκυκλίου (ημερ. 24 Νοεμβρίου 2014, αρ. Φακ. 7.7.01.24.6), ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του Α΄ Παγκύπριου Διαγωνισμού Αρχαίας Κυπριακής Γραμματείας με θέμα: «Αρχαίοι Κυπριακοί αίνοι και μύθοι με έμφαση στις διαχρονικές επιβιώσεις τους».

    Read more...

 

Ανάρτηση καταλόγου συμμετεχόντων στο εκπαιδευτικό συνέδριο με τίτλο «Σύγχρονες εξελίξεις στη διδακτική της Γεωγραφίας: Δεξιότητες Χωρικής Σκέψης και Γεωγραφικές Τεχνολογίες»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια σχετικής εγκυκλίου (Αρ. Φακ. 7.7.01.26, ημερ. 12 Φεβρουαρίου 2015), επισυνάπτεται ο κατάλογος των εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο εν λόγω συνέδριο.

    Read more...

 

Προβολή ντοκιμαντέρ «Το Κυπριακό Μουσείο»

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Το Κυπριακό Μουσείο», παραγωγής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015, ώρα 20:30, στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.

    Read more...

 

Ημερίδα «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα: Εκπαιδευτικές Προκλήσεις και Εφαρμογές»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Εταιρεία Κύπρου – Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος «Διαπολιτισμικότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και εκπαίδευση», διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα: Εκπαιδευτικές Προκλήσεις και Εφαρμογές». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία, από τις 8:30 π.μ.. μέχρι τις 1:00 μ.μ.

    Read more...

 

Συμμετοχή εκπαιδευτικών σε Σεμινάριο με θέμα «Τα αλφαβητάρια των δημοτικών σχολείων από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους μέχρι τις μέρες μας. Η παράλληλη ιστορία τους με την ιστορία της χώρας»

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού – Νεανικού Βιβλίου διοργανώνει Σεμινάριο με θέμα «Τα αλφαβητάρια των δημοτικών σχολείων από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους μέχρι τις μέρες μας. Η παράλληλη ιστορία τους με την ιστορία της χώρας». Εισηγητής στο Σεμινάριο θα είναι ο Δρ Γιάννης Μπάρτζης, Σχολικός Σύμβουλος και συγγραφέας-συνεργάτης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Ελλάδας για τη συγγραφή ανθολογίων και άλλων σχολικών εγχειριδίων.

    Read more...

 

Προκήρυξη διαγωνισμού δημιουργίας και σχεδιασμού επετειακού λογότυπου των 50χρονων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το 2015 είναι έτος συμπλήρωσης των 50 χρόνων λειτουργίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (Υ.Π.Π.).

Παρακαλούμε, όπως ανακοινώσετε στους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς των σχολείων σας, καθώς και σε νέους/νέες που επιδεικνύουν ενδιαφέρον, την Προκήρυξη Διαγωνισμού για το επετειακό Λογότυπο 50χρονων Υ.Π.Π. και να τους ενθαρρύνετε να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός λήγει την Παρασκευή 20/3/2015 και απευθύνεται σε μαθητές/τριες Λυκείων και Τεχνικών Σχολών και σε νέους/νέες (φοιτητές/τριες κ.ά.) με γνώσεις Γραφικών Τεχνών.

    Read more...

 

Διοργάνωση Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου «Η Αρχαία Κυπριακή Γραμματεία ανά τους αιώνες»

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), το Εργαστήριο Κυπριακών Μελετών (ΕΡ.ΚΥ.ΜΕ.) του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., το Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων (Σ.Ε.Κ.Φ. - ΟΕΛΜΕΚ) και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Φιλολόγων Κύπρου «Στασίνος», διοργανώνει Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Η Αρχαία Κυπριακή Γραμματεία ανά τους αιώνες».

    Read more...

 

Αλλαγές στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για τους Μάχιμους Εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης που διδάσκουν Μαθηματικά στην Δ΄ τάξη στο πλαίσιο της εισαγωγής του αναθεωρημένου Αναλυτικού Προγράμματος Μαθηματικών

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια της εγκυκλίου (Αρ Φακ. Π.Ι. 7.7.09.16 και Ημερ. 23/1/15) σας πληροφορώ για τις πιο κάτω αλλαγές στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για τους Εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Μαθηματικά στην Δ΄ τάξη στο πλαίσιο του αναθεωρημένου Αναλυτικού Προγράμματος Μαθηματικών.

    Read more...

 
We have 187 guests online
March 2015
M T W T F S S
23 24 25 26 27 28 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Πλατφόρμα Moodle

Πύλη e-epimorfosi

Παραγωγές

Ηλεκτρονικές εγγραφές

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Pestalozzi

Διδάσκοντας την Ελληνική ως δεύτερη γλώσσα στο Δημοτικό Σχολείο

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

Ενεργός Πολιτότητα

eprocurementΗλεκτρονικό Σύστημα Σύναψης Συμβάσεων
Ενημέρωσέ με