Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
GreekEnglish (United Kingdom)
Οικοσελίδα
ΠΙΚ Tο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1972. Αποστολή του είναι να μεριμνά για τη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, να τους ενημερώνει για τις σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση, να τεκμηριώνει ερευνητικά και θεωρητικά την ακολουθητέα εκπαιδευτική πολιτική και να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς στην προσπάθειά τους για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

Κείμενο πολιτικής Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και μετά από οδηγίες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει προχωρήσει στη συγγραφή κειμένου πολιτικής για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, το οποίο επισυνάπτεται.

Το εν λόγω κείμενο θα αναρτηθεί και στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (Ανακοινώσεις Υπουργού, Αγωγή Υγείας Δημοτικής Εκπαίδευσης, Οικιακή Οικονομία-Αγωγή Υγείας Μέσης Εκπαίδευσης) και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Αντιρατσιστική πολιτική, Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση).

    Περισσότερα...

 

Προκήρυξη Διαγωνισμού για την προώθηση της Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση με τίτλο: «Σπάζουμε τα στερεότυπα στην εργασία ανδρών και γυναικών»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, ενημερώνεστε ότι η Διατμηματική Επιτροπή για την Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προκηρύσσουν διαγωνισμό με τίτλο «Σπάζουμε τα στερεότυπα στην εργασία ανδρών και γυναικών».

    Περισσότερα...

 

Λειτουργία Κοινότητας μάθησης μέσω Πλατφόρμας Μάθησης (Moodle), για την πορεία εφαρμογής των δεικτών επιτυχίας και των δεικτών επάρκειας κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, 2016-2017

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια ταυτάριθμης εγκυκλίου με ημερομηνία 12/5/2016, σας ενημερώνουμε ότι λειτουργεί και φέτος Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Μάθησης (Moodle), μέσω της οποίας επιδιώκεται η ανάπτυξη και λειτουργία κοινοτήτων μάθησης για την εφαρμογή των δεικτών επάρκειας και των δεικτών επιτυχίας.

Είναι σημαντικό οι εκπαιδευτικοί, μέσω της πλατφόρμας, να θέσουν, ανά μάθημα, και γενικότερα, συγκεκριμένα ερωτήματα/προβληματισμούς, να μοιραστούν με άλλους εκπαιδευτικούς καλές πρακτικές που έχουν εφαρμόσει ή και εντοπίσει σχετικά με την εφαρμογή των δεικτών κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

    Περισσότερα...

 

Πρόσκληση συμμετοχής σε Ερευνητικό Πρόγραμμα σχετικό με τις ψηφιακές ικανότητες των εκπαιδευτικών

Σε συνέχεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2016 για την έναρξη της υλοποίησης των ευρωπαϊκών έργων «ATS2020–Assessment of Transversal Skills» και «MENTEP–Mentoring Technology Enhanced Pedagogy» και της συζήτησης που διεξήχθη, στέλνουμε εκ νέου πρόσκληση συμμετοχής στο Πρόγραμμα MENTEP, για σχολεία και εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου συμμετέχουν ως εταίροι στο Ευρωπαϊκό Έργο MENTEP (Mentoring Technology Enhanced Pedagogy). Συντονιστής του Προγράμματος είναι το European Schoolnet και σε αυτό συμμετέχουν δεκατέσσερις ευρωπαϊκές χώρες.

    Περισσότερα...

 

Σεμινάρια σε Σχολική Βάση και Σεμινάρια για Γονείς 2016-2017

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια εγκυκλίου με ημερομηνία 5 Οκτωβρίου 2016 (Π.Ι. 7.7.07/08), σας ενημερώνουμε ότι η πρώτη περίοδος υποβολής αιτήσεων για τα Σεμινάρια σε Σχολική Βάση και για τα Σεμινάρια για Γονείς, ολοκληρώνεται στις 25 Νοεμβρίου 2016.

Για άλλες διαγνωσμένες ανάγκες τα σχολεία θα μπορούν να υποβάλουν εκ νέου αίτηση, την περίοδο από 10 Ιανουαρίου μέχρι και 10 Φεβρουαρίου 2017. Και για αυτή την περίοδο, οι αιτήσεις των σχολείων θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στον ιστοχώρο του Π.Ι. www.pi-eggrafes.ac.cy.

    Περισσότερα...

 

Διήμερο Εκπαιδευτικού, 23-24 Ιανουαρίου 2017

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι στις 23 και 24 Ιανουαρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί το Διήμερο Εκπαιδευτικού Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, στο διήμερο επιμόρφωσης, συμμετέχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα δημόσια σχολεία Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και «οι μέρες αυτές θα αξιοποιούνται για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε προγράμματα που διοργανώνονται είτε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού είτε από τις σχολικές μονάδες, καθώς και για τον προγραμματισμό των εργασιών της σχολικής μονάδας για το β’ τετράμηνο» (ΚΔΠ388/2010, Κανονισμός 4, παράγραφος (3) (β)).

    Περισσότερα...

 
Έχουν επισκεφτεί τον ιστοχώρο 184 άτομα την τελευταία ώρα
Δεκέμβριος 2016
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Επαγγελματική Μάθηση Εκπαιδευτικών

Ηλεκτρονικές εγγραφές

Πλατφόρμα Moodle

Πύλη e-epimorfosi

Παραγωγές

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα DiDeSu

Αντιρατσιστική πολιτική

Literacy and Contemporary Society

Pestalozzi

Διδάσκοντας την Ελληνική ως δεύτερη γλώσσα στο Δημοτικό Σχολείο

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

eprocurementΗλεκτρονικό Σύστημα Σύναψης Συμβάσεων
Ενημέρωσέ με