Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
GreekEnglish (United Kingdom)
Οικοσελίδα
ΠΙΚ Tο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1972. Αποστολή του είναι να μεριμνά για τη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, να τους ενημερώνει για τις σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση, να τεκμηριώνει ερευνητικά και θεωρητικά την ακολουθητέα εκπαιδευτική πολιτική και να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς στην προσπάθειά τους για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

Κατάλογος συμμετεχόντων/ουσών στο 3ο Ετήσιο Συνέδριο Χημείας στην Εκπαίδευση με θέμα «Διασύνδεση της Χημείας με την Εκπαίδευση και τη Βιομηχανία»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια σχετικής εγκυκλίου με Αρ. Φακ.: Π.Ι. 7.7.01 και Ημερ. 28 Φεβρουαρίου 2018, επισυνάπτονται ο κατάλογος των συμμετεχόντων/ουσών, καθώς και το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

    Περισσότερα...

 

Επιμορφωτικό Πρόγραμμα για τη Σωματική Τιμωρία από τον Οργανισμό «Hope for Children»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ανακοινώνει ότι, σε συνεργασία με τον Οργανισμό “Hope for Children” CRC Policy Center, διοργανώνει επιμορφωτικό Πρόγραμμα για τη Σωματική Τιμωρία, το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Δημοτικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης.

    Περισσότερα...

 

Συνάντηση για την εφαρμογή της Αντιρατσιστικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και στο πλαίσιο δεσμεύσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την προώθηση της αντιρατσιστικής πολιτικής αλλά και της στήριξης που προσφέρει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για την εφαρμογή της, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προγραμματίζει συναντήσεις δικτύων υποστήριξης των σχολείων που εφαρμόζουν την αντιρατσιστική πολιτική, ανά επαρχία. Οι συναντήσεις θα διαρκέσουν από τις 10:00 μέχρι τις 13:00 και θα πραγματοποιηθούν στο Παράρτημα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στη Λεμεσό για τις επαρχίες Λεμεσού-Πάφου (23 Απριλίου 2018), στο Δημοτικό Σχολείο Κελλιών για τις επαρχίες Λάρνακας-Αμμοχώστου (24 Απριλίου 2018) και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία για την επαρχία Λευκωσίας (25 Απριλίου 2018) (βλ. Παράρτημα).

    Περισσότερα...

 

Αλλαγή ημερομηνιών διεξαγωγής επιμορφωτικών δράσεων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ Key action 3: «MaSDiV», για υποστήριξη της διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών και των Μαθηματικών σε ποικίλα και πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια εγκυκλίου με αρ. Φακ. Π.Ι.4.2.02.17.11 και ημερ.:12/3/2018, σας ενημερώνουμε ότι αλλάζουν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των επιμορφωτικών δράσεων και παρατείνεται η περίοδος υποβολής συμμετοχών στις εν λόγω επιμορφώσεις, ως ακολούθως:

Ημερομηνίες διεξαγωγής των επιμορφωτικών δράσεων: 20/4/2018 και 23/4/2018

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης συμμετοχής: 16/4/2018.

    Περισσότερα...

 

Κατάλογος συμμετεχόντων/ουσών στην Ημερίδα με θέμα «Ενδυνάμωση και Πρόληψη μέσω του γνωστικού αντικειμένου της Αγωγής Υγείας στο Δημοτικό Σχολείο»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια σχετικής εγκυκλίου με Αρ. φακ. Π.Ι. 7.7.01 και ημερομηνία 26 Φεβρουαρίου 2018, επισυνάπτεται ο κατάλογος των συμμετεχόντων/ουσών, ανά Επαρχία, σύμφωνα με το πιο κάτω Πρόγραμμα διεξαγωγής του Συνεδρίου:

    Περισσότερα...

 

Διοργάνωση Συνεδρίου με θέμα Multilingualism and Language Learning in the Digital Era (22-23 Μαρτίου 2018)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, οργανώνει Συνέδριο με θέμα: Multilingualism and Language Learning in the Digital Era, στις 22-23 Μαρτίου 2018, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

    Περισσότερα...

 

Παράταση ημερομηνίας υποβολής συμμετοχών για το Σεμινάριο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Χτίζοντας υγιείς σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια εγκυκλίου με αρ. φακ. 11.4.08, Π.Ι.5.2.05.4.1 και ημερ. 28 Φεβρουαρίου 2018, σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η περίοδος υποβολής συμμετοχών στο εν λόγω σεμινάριο ως ακολούθως:

    Περισσότερα...

 

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής στο Σεμινάριο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Χτίζοντας υγιείς σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα»

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS), σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Μέσης Εκπαίδευσης και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ανακοινώνει τη διεξαγωγή Σεμιναρίου Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών με τίτλο «Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις ανάμεσα στα Δύο Φύλα» (Gender Equality Awareness Raising against Intimate Partner Violence II) στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο «Circle of CHANGE: Preventing and combating violence against women and girls through gender equality awareness».

    Περισσότερα...

 

Πρόσκληση για δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο 3ο Ετήσιο Συνέδριο Χημείας στην Εκπαίδευση με θέμα «Διασύνδεση της Χημείας με την Εκπαίδευση και τη Βιομηχανία»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κύπρου (ΠΚ), η Παγκύπρια Ένωση Επιστημόνων Χημικών (ΠΕΕΧ) και ο Σύνδεσμος Χημικών Καθηγητών Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ. (ΣΥΧΗΚΑ) συνδιοργανώνουν το 3ο Ετήσιο Συνεδριο Χημείας στην Εκπαίδευση.

    Περισσότερα...

 

Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα «Ενδυνάμωση και Πρόληψη μέσω του γνωστικού αντικειμένου της Αγωγής Υγείας στο Δημοτικό Σχολείο»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης (Ομάδα Αναλυτικών Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας) και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου διοργανώνουν Επιμορφωτική Ημερίδα για εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης με θέμα: «Ενδυνάμωση και Πρόληψη μέσω του γνωστικού αντικειμένου της Αγωγής Υγείας στο Δημοτικό Σχολείο».

    Περισσότερα...

 
Έχουν επισκεφτεί τον ιστοχώρο 448 άτομα την τελευταία ώρα
Μάρτιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Επαγγελματική Μάθηση Εκπαιδευτικών

Ηλεκτρονικές εγγραφές

Πλατφόρμα Moodle

Πύλη e-epimorfosi

Παραγωγές

Literacy and Contemporary Society

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα HOPEs

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα DiDeSu

Αντιρατσιστική πολιτική

Εκπαιδευτική Ένταξη Παιδιών με Μεταναστευτική Βιογραφία

Μέτρα για Βελτίωση Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Ένταξης Παιδιών Τρίτων Χωρών στην Κύπρο

masdiv

Pestalozzi

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

Ενημέρωσέ με