Saturday, 1 November 2014
GreekEnglish (United Kingdom)
Home
ΠΙΚ Tο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1972. Αποστολή του είναι να μεριμνά για τη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, να τους ενημερώνει για τις σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση, να τεκμηριώνει ερευνητικά και θεωρητικά την ακολουθητέα εκπαιδευτική πολιτική και να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς στην προσπάθειά τους για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

Διοργάνωση Παγκύπριου Συνεδρίου για το «Πρόγραμμα κατά της Πρόωρης Εγκατάλειψης του Σχολείου, της Σχολικής Αποτυχίας και της Παραβατικότητας σε Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ)»

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού διοργανώνει Παγκύπριο συνέδριο με τίτλο «Στοχευμένα Εκπαιδευτικά Προγράμματα σε Περιόδους Οικονομικής Κρίσης: Η Περίπτωση των ΖΕΠ». Το συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων δημοσιότητας για το έργο «Πρόγραμμα κατά της Πρόωρης Εγκατάλειψης του Σχολείου, της Σχολικής Αποτυχίας και της Παραβατικότητας σε Ζώνες Εκπαιδευτικές Προτεραιότητας (ΖΕΠ)», το οποίο τυγχάνει συγχρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

    Read more...

 

Κατάλογος συμμετεχόντων/ουσών στην Ημερίδα Παιδικής Λογοτεχνίας «Ιστορίες να ονειρεύεσαι... παιγνίδια για να μεγαλώνεις!»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια εγκυκλίου με αρ. Φακ. 7.3.06/3/Π.Ι.7.7.09.16 και ημερομηνία 8 Οκτωβρίου 2014, επισυνάπτεται ο κατάλογος των εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν στην ημερίδα το Σάββατο, 1η Νοεμβρίου 2014, στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία.

Ανακοίνωση

Κατάλογος συμμετεχόντων/ουσών ανά βιωματικό εργαστήρι

 

Προκήρυξη Διεθνούς Διαγωνισμού «Stockholm Junior Water Price» με θέμα το Νερό

Αναφορικά µε το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε ότι το Μουσείο Νερού του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Κοινότητας Ακρωτηρίου), διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά, τον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό Stockholm Junior Water Prize με θέμα το «Νερό».

    Read more...

 

Ομάδες Εστίασης Καθηγητών/τριών Βιολογίας και Οικιακής Οικονομίας/Αγωγής Υγείας για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «I’ M SET» - Εφαρµογή Υποχρεωτικής Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης για Εφήβους στην Κύπρο

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι θα δημιουργηθούν δύο ομάδες εστίασης για καθηγητές/τριες Οικιακής Οικονομίας/Αγωγής Υγείας και Βιολογίας που διδάσκουν σε Γυμνάσια, με σκοπό τη διάγνωση αναγκών σε θέματα που σχετίζονται με τη διαπαιδαγώγηση των εφήβων στη σεξουαλική αγωγή. Η δράση αυτή διεξάγεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «I’ M SET» - Εφαρµογή Υποχρεωτικής Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης για Εφήβους στην Κύπρο, το οποίο συντονίζεται από τον Κυπριακό Σύνδεσµο Οικογενειακού Προγραµµατισµού (ΚΣΟΠ), µε τη συμμετοχή της Επιτρόπου Προστασίας των ∆ικαιωµάτων του Παιδιού, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου (Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισµού), του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου και του Συνδέσµου Σεξουαλικής Αναπαραγωγικής και Σεξουαλικής Υγείας και δικαιωµάτων της Νορβηγίας - Sex og Politikk, ως εταίρων του Προγράμματος.

    Read more...

 

Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών σε Λειτουργούς Δημοτικής Εκπαίδευσης

Εγκύκλιος

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής

 

Πρόσκληση σε Σεμινάριο για την ετήσια Παγκόσμια Ημέρα Ευχρηστίας

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας προσκαλούμε σε Σεμινάριο για την ετήσια Παγκόσμια Ημέρα Ευχρηστίας, το οποίο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, με την υποστήριξη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, του Cyprus Computer Society και του Cyprus SIGCHI, και με τη συμβολή της Google UK. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014, μεταξύ 18:00-20:30, στο αμφιθέατρο 1 του κτηρίου Τάσος Παπαδόπουλος στο ΤΕΠΑΚ Λεμεσού.

    Read more...

 

Πραγματοποίηση εκπαιδευτικού συνεδρίου με θέμα «Η διερώτηση ως πλαίσιο διδασκαλίας και μάθησης στις Φυσικές Επιστήμες»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο διοργανώνει εκπαιδευτικό συνέδριο με θέμα «Η διερώτηση ως πλαίσιο διδασκαλίας και μάθησης στις Φυσικές Επιστήμες», το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο, 1η Νοεμβρίου 2014, στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία, από τις 8:30 μέχρι τις 14:00. Κύριοι ομιλητές του συνεδρίου είναι ο Δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Δρ Μαρία Ευαγόρου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

    Read more...

 

Ελληνική Παιδεία και Ιστορία. Παιδαγωγική αξιοποίηση στοιχείων από αρχειακές πηγές του Ελληνικού Πολιτισμού

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις και το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας και Πολιτισμού Πάφου, διοργανώνουν Εσπερίδα με θέμα «Ελληνική Παιδεία και Ιστορία. Παιδαγωγική αξιοποίηση στοιχείων από αρχειακές πηγές του Ελληνικού Πολιτισμού».

    Read more...

 

Συνέδριο με θέμα «Έμφυλη Βία και Ασφάλεια στα Νέα Μέσα Επικοινωνίας» στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων LOG IN και Staying Safe Online (Daphne III)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, πληροφορείστε ότι το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου διοργανώνει συνέδριο στο οποίο καλούνται να συμμετέχουν Βοηθοί Διευθυντές και Διευθυντές Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Το συνέδριο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014, από τις 9:00 μέχρι τις 16:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

    Read more...

 

Συμμετοχή εκπαιδευτικών σε σεμινάριο με θέμα «Διδάσκοντας Συγκρουσιακά Θέματα»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε ότι η Κύπρος συμμετέχει ως χώρα-εταίρος στο Pilot Project Scheme της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Δημοκρατία σε Δράση». Το έργο στο οποίο συμμετέχει η Κύπρος έχει τίτλο «Teaching controversial issues – developing effective training for teachers and school leaders» και σε αυτό λαμβάνουν επίσης μέρος το Ηνωμένο Βασίλειο (συντονιστές), η Ιρλανδία, το Μαυροβούνιο και η Ισπανία ως χώρες-εταίροι. Στο project ως χώρες-συνέταιροι συμμετέχουν και η Αυστρία, η Αλβανία, η Γαλλία και η Σουηδία.

    Read more...

 
We have 204 guests online
November 2014
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Πλατφόρμα Moodle

Πύλη e-epimorfosi

Παραγωγές

Ηλεκτρονικές εγγραφές

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Pestalozzi

Διδάσκοντας την Ελληνική ως δεύτερη γλώσσα στο Δημοτικό Σχολείο

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

Ενεργός Πολιτότητα

eprocurementΗλεκτρονικό Σύστημα Σύναψης Συμβάσεων
Ενημέρωσέ με