Sunday, 23 November 2014
GreekEnglish (United Kingdom)
Home
ΠΙΚ Tο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1972. Αποστολή του είναι να μεριμνά για τη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, να τους ενημερώνει για τις σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση, να τεκμηριώνει ερευνητικά και θεωρητικά την ακολουθητέα εκπαιδευτική πολιτική και να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς στην προσπάθειά τους για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

Διεξαγωγή εκπαιδευτικής ημερίδας με θέμα «Ο υδροβιότοπος της Λίμνης Ορόκλινης» – παρουσίαση της εκπαιδευτικής βαλίτσας «Η λίμνη της Ορόκλινης» στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Life – Oroklini

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα σας πληροφορούμε ότι στις 4 Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00-18:00, θα διεξαχθεί στο Περιβαλλοντικό Κέντρο της Κοινότητας Ακρωτηρίου, εκπαιδευτική ημερίδα για παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού « Η λίμνη της Ορόκλινης», για τους εκπαιδευτικούς της δημοτικής εκπαίδευσης της Επαρχίας Λεμεσού Η ημερίδα διεξάγεται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, ΥΠΠ και το Τμήμα Περιβάλλοντος του ΥΦΓΠΠ, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Life – Oroklini. Η συγκεκριμένη ημερίδα αποτελεί συνέχεια της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε κατά την περσινή σχολική χρονιά για τους εκπαιδευτικούς δημοτικής εκπαίδευσης των Επαρχιών Λάρνακας-Αμμοχώστου.

    Read more...

 

Αιτήσεις για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ομογενών Εκπαιδευτικών από τις χώρες του Εύξεινου Πόντου, το οποίο διεξάγεται στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου από το Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο 2015

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προσφέρει και φέτος Πρόγραμμα Επιμόρφωσης με θέμα «Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμός», το οποίο απευθύνεται σε ομογενείς εκπαιδευτικούς από τις χώρες του Εύξεινου Πόντου. Σκοπός του προγράμματος είναι να επιμορφώσει τους ομογενείς εκπαιδευτικούς σε σύγχρονες προσεγγίσεις στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας, έτσι ώστε να είναι ικανοί να τη διδάξουν στις χώρες προέλευσής τους, καθώς και να τους δώσει την ευκαιρία να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στην ελληνική γλώσσα, λογοτεχνία, ιστορία και πολιτισμό. Οι εκπαιδευτικοί δεσμεύονται να επιστρέψουν και να διδάξουν στις χώρες τους μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος.

    Read more...

 

Κατάλογος ατόμων που θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα: «Η διδασκαλία των Μαθηματικών στη Μέση Εκπαίδευση: Από τη θεωρία στην πράξη»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια εγκυκλίου με αρ. φακ. Π.Ι. 5.2.06.05.15 και ημερ. 4 Νοεμβρίου 2014, επισυνάπτεται ο κατάλογος των εκπαιδευτικών που θα συμμετέχουν στο Συνέδριο την Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία (βλ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ).

    Read more...

 

Συμμετοχή εκπαιδευτικών σε σεμινάριο με τίτλο «Διδάσκοντας Συγκρουσιακά Θέματα»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια εγκυκλίου με αρ. Φακ. 4.17.12 (ΠΙ)/4.17.31.6/16 (ΥΠΠ) και ημερομηνία 10 Νοεμβρίου 2014, επισυνάπτεται ο κατάλογος των εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν στο σεμινάριο το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία. Το σεμινάριο προσφέρεται στο πλαίσιο συμμετοχής της Κύπρου ως χώρας-εταίρου στο Pilot Project Scheme της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Δημοκρατία σε Δράση», με το Έργο «Teaching controversial issues – developing effective training for teachers and school leaders».

    Read more...

 

Κατάλογος ατόμων που θα συμμετέχουν στην Ημερίδα με θέμα: «Αφήγηση, δημιουργική γραφή και εικονογράφηση»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια εγκυκλίου με αρ. φακ. Π.Ι.18.4.01 και ημερ. 7 Οκτωβρίου 2014, επισυνάπτεται ο κατάλογος των εκπαιδευτικών που θα συμμετέχουν στην Ημερίδα το Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014 στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία (βλ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ).

    Read more...

 

Προκήρυξη Διαγωνισμού για την παραγωγή σύντομου βίντεο από μαθητές για την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου με θέμα «Ας δημιουργήσουμε μαζί ένα καλύτερο διαδίκτυο (Let's create a better internet together)»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια της εγκυκλίου ημερομηνίας 23/9/14 και αρ. φακ. ΠΙ 16.8.04.5, σας ενημερώνουμε πως από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο θα δοθεί παράταση για την υποβολή των συμμετοχών, μετά από αρκετά αιτήματα συναδέλφων.

Επομένως, η τελευταία ημερομηνία υποβολής των συμμετοχών θα είναι η Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015, στις 8:00 π.μ., στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου http://www.e-epimorfosi.ac.cy. Στην ιστοσελίδα αυτή θα βρείτε και περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για τον Διαγωνισμό.

    Read more...

 

Διαδικασία επιλογής αιτητών - Ερευνητικά προγράμματα ΚΕΕΑ

Aνάρτηση των καταλόγων των αδιόριστων εκπαιδευτικών που έχουν υποβάλει αίτηση για ηλεκτρονική καταχώριση δεδομένων, χορήγηση δοκιμίων/εργαλείων σε σχολεία και απομαγνητοφώνηση/ δακτυλογράφηση αρχείων ήχου στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης.

Ανακοίνωση

Λίστες Αιτητών

 

Πραγματοποίηση Παγκύπριου Συνεδρίου με τίτλο «Διδάσκοντας την Ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα σε ενήλικες: ζητήματα και ζητούμενα στο κυπριακό συγκείμενο»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου -σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Ταμείων και τα Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού- διοργανώνει Παγκύπριο Συνέδριο με τίτλο «Διδάσκοντας την Ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα σε ενήλικες: ζητήματα και ζητούμενα στο κυπριακό συγκείμενο». Το Συνέδριο διεξάγεται στο πλαίσιο των δράσεων δημοσιότητας για το Έργο «Πρόγραμμα Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας σε μετανάστες και ξενόγλωσσους κατοίκους της Κύπρου – Μάθε Ελληνικά και ζήσε στην Κύπρο», το οποίο τυγχάνει συγχρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Σάββατο, στο ξενοδοχείο Mediterranean, στη Λεμεσό, από τις 08:30 μέχρι τις 13:30.

    Read more...

 

Πραγματοποίηση εκπαιδευτικού Συνεδρίου με θέμα: «Η διδασκαλία των Μαθηματικών στη Μέση Εκπαίδευση: Από τη θεωρία στην πράξη»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια εγκυκλίου με αρ.φακ. Π.Ι.5.2.06.5.15 και ημερ. 3 Νοεμβρίου 2014, σας ενημερώνουμε ότι οι δηλώσεις συμμετοχής στο Συνέδριο μπορούν να γίνονται μέχρι και την Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014, η ώρα 13:30.

Η εκπροσώπηση όλων των σχολείων είναι πολύ σημαντική, καθώς τα θέματα που θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν στο Συνέδριο είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον υπό έμφαση στόχο της φετινής σχολικής χρονιάς, αναφορικά με τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων.

    Read more...

 

Συνέδριο με θέμα «Η παιδαγωγική ηγεσία ως μετασχηματιστικός μηχανισμός για βελτίωση της σχολικής μονάδας»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορώ ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ο Κυπριακός Όμιλος Εκπαιδευτικής Διοίκησης (Κ.Ο.Ε.Δ.) και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Επιστήμες της Αγωγής» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, συνδιοργανώνουν το πιο πάνω συνέδριο, στις 13 Δεκεμβρίου 2014, στους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου «Φιλοξενία», στη Λευκωσία. Η διάρκεια του συνεδρίου θα είναι από τις 9:00 μέχρι τις 16:00.

    Read more...

 
We have 164 guests online
November 2014
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Πλατφόρμα Moodle

Πύλη e-epimorfosi

Παραγωγές

Ηλεκτρονικές εγγραφές

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Pestalozzi

Διδάσκοντας την Ελληνική ως δεύτερη γλώσσα στο Δημοτικό Σχολείο

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

Ενεργός Πολιτότητα

eprocurementΗλεκτρονικό Σύστημα Σύναψης Συμβάσεων
Ενημέρωσέ με