Wednesday, 22 October 2014
GreekEnglish (United Kingdom)
Home
ΠΙΚ Tο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1972. Αποστολή του είναι να μεριμνά για τη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, να τους ενημερώνει για τις σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση, να τεκμηριώνει ερευνητικά και θεωρητικά την ακολουθητέα εκπαιδευτική πολιτική και να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς στην προσπάθειά τους για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

Πρόσκληση σε Σεμινάριο για την ετήσια Παγκόσμια Ημέρα Ευχρηστίας

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας προσκαλούμε σε Σεμινάριο για την ετήσια Παγκόσμια Ημέρα Ευχρηστίας, το οποίο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, με την υποστήριξη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, του Cyprus Computer Society και του Cyprus SIGCHI, και με τη συμβολή της Google UK. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014, μεταξύ 18:00-20:30, στο αμφιθέατρο 1 του κτηρίου Τάσος Παπαδόπουλος στο ΤΕΠΑΚ Λεμεσού.

    Read more...

 

Πραγματοποίηση εκπαιδευτικού συνεδρίου με θέμα «Η διερώτηση ως πλαίσιο διδασκαλίας και μάθησης στις Φυσικές Επιστήμες»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο διοργανώνει εκπαιδευτικό συνέδριο με θέμα «Η διερώτηση ως πλαίσιο διδασκαλίας και μάθησης στις Φυσικές Επιστήμες», το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο, 1η Νοεμβρίου 2014, στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία, από τις 8:30 μέχρι τις 14:00. Κύριοι ομιλητές του συνεδρίου είναι ο Δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Δρ Μαρία Ευαγόρου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

    Read more...

 

Ελληνική Παιδεία και Ιστορία. Παιδαγωγική αξιοποίηση στοιχείων από αρχειακές πηγές του Ελληνικού Πολιτισμού

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις και το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας και Πολιτισμού Πάφου, διοργανώνουν Εσπερίδα με θέμα «Ελληνική Παιδεία και Ιστορία. Παιδαγωγική αξιοποίηση στοιχείων από αρχειακές πηγές του Ελληνικού Πολιτισμού».

    Read more...

 

Συνέδριο με θέμα «Έμφυλη Βία και Ασφάλεια στα Νέα Μέσα Επικοινωνίας» στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων LOG IN και Staying Safe Online (Daphne III)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, πληροφορείστε ότι το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου διοργανώνει συνέδριο στο οποίο καλούνται να συμμετέχουν Βοηθοί Διευθυντές και Διευθυντές Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Το συνέδριο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014, από τις 9:00 μέχρι τις 16:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

    Read more...

 

Συμμετοχή εκπαιδευτικών σε σεμινάριο με θέμα «Διδάσκοντας Συγκρουσιακά Θέματα»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε ότι η Κύπρος συμμετέχει ως χώρα-εταίρος στο Pilot Project Scheme της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Δημοκρατία σε Δράση». Το έργο στο οποίο συμμετέχει η Κύπρος έχει τίτλο «Teaching controversial issues – developing effective training for teachers and school leaders» και σε αυτό λαμβάνουν επίσης μέρος το Ηνωμένο Βασίλειο (συντονιστές), η Ιρλανδία, το Μαυροβούνιο και η Ισπανία ως χώρες-εταίροι. Στο project ως χώρες-συνέταιροι συμμετέχουν και η Αυστρία, η Αλβανία, η Γαλλία και η Σουηδία.

    Read more...

 

Προώθηση της χρήσης των νέων τεχνολογιών στο μάθημα της Φυσικής στη Μέση Εκπαίδευση

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου στην προσπάθειά του να συμβάλει στην προώθηση της χρήσης των Νέων Τεχνολογιών στο μάθημα της Φυσικής στη Μέση Εκπαίδευση, θα διαθέσει υπό μορφή δανεισμού σε καθηγητές Φυσικής, οι οποίοι κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά εργάζονται σε Λύκειο ή σε Τεχνική Σχολή, το σύστημα διασύνδεσης ScienceWorkshop 750(USB) της εταιρείας PASCO Scientific. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται ήδη στα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές. Οι καθηγητές, οι οποίοι θα δανειστούν το σύστημα, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευχέρεια στη χρήση του συστήματος και, σε συνδυασμό με τα συστήματα που υπάρχουν στα σχολεία τους, να σχεδιάσουν μαθήματα, στα οποία όλοι οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν με το σύστημα.

    Read more...

 

Διοργάνωση Ημερίδας Παιδικής Λογοτεχνίας «Ιστορίες να ονειρεύεσαι... παιγνίδια για να μεγαλώνεις!»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε ότι η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το Πανεπιστήμιο Frederick και το βιβλιοπωλείο Rivergate διοργανώνουν ημερίδα παιδικής λογοτεχνίας με θέμα: «Ιστορίες να ονειρεύεσαι... παιγνίδια για να μεγαλώνεις!», το Σάββατο, 1η Νοεμβρίου 2014, από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 2.00 μ.μ., στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία.

    Read more...

 

Συμμετοχή εκπαιδευτικών σε Ημερίδα με θέμα «Αφήγηση, δημιουργική γραφή και εικονογράφηση»

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού – Νεανικού Βιβλίου διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Αφήγηση, δημιουργική γραφή και εικονογράφηση».

Η Ημερίδα, που εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τα 40χρονα του ΚΣΠΝΒ, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Δημοτικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης, και θα διεξαχθεί το Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014 από τις 9.00 π.μ. μέχρι τη 1.00 μ.μ. στο Κτήριο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου στη Λευκωσία.

    Read more...

 

Πραγματοποίηση εκπαιδευτικού συνεδρίου με θέμα «Η διερώτηση ως πλαίσιο διδασκαλίας και μάθησης στις Φυσικές Επιστήμες»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο διοργανώνει σειρά εκπαιδευτικών δράσεων για τη διδασκαλία και τη μάθηση στις Φυσικές Επιστήμες, η οποία περιλαμβάνει εκπαιδευτικά συνέδρια, σεμινάρια και δράσεις σε σχολικές μονάδες Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

    Read more...

 
We have 141 guests online
October 2014
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Πλατφόρμα Moodle

Πύλη e-epimorfosi

Παραγωγές

Ηλεκτρονικές εγγραφές

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Διδάσκοντας την Ελληνική ως δεύτερη γλώσσα στο Δημοτικό Σχολείο

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

Ενεργός Πολιτότητα

eprocurementΗλεκτρονικό Σύστημα Σύναψης Συμβάσεων
Ενημέρωσέ με