Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019
GreekEnglish (United Kingdom)
Οικοσελίδα

Αναβάθμιση Διαδικτυακού Περιβάλλοντος Εγγραφών

Σας ενημερώνουμε ότι υλοποιήθηκε αναβάθμιση του διαδικτυακού περιβάλλοντος εγγραφών https://www.pi-eggrafes.ac.cy του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου.

Η πρόσβαση στο νέο περιβάλλον εγγραφών από τους χρήστες δεν θα γίνεται με τον αριθμό ταυτότητας και τον κωδικό (password) που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως. Αντίθετα, για την πρόσβαση οι χρήστες θα χρησιμοποιούν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που έχουν για την Υπηρεσία Κεντρικής Αυθεντικοποίησης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου (https://login.pi.ac.cy).

Περισσότερα...

Διοργάνωση Ημερίδας για τους/τις φιλολόγους, οι οποίοι/ες κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά διδάσκουν Νέα Ελληνική Γλώσσα σε Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, με θέμα: «Ο δοκιμιακός λόγος στη Μέση Εκπαίδευση»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, πληροφορείστε ότι oι Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο διοργανώνουν Ημερίδα, με θέμα: «Ο δοκιμιακός λόγος στη Μέση Εκπαίδευση».

    Περισσότερα...

 

Διεξαγωγή επιμορφωτικών δράσεων Εκπαιδευτικών Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης που διδάσκουν την Ελληνική ως δεύτερη γλώσσα

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης διοργανώνουν ολοήμερες υποχρεωτικές επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών που διδάσκουν την Ελληνική ως δεύτερη γλώσσα, τη φετινή σχολική χρονιά 2018-2019.

    Περισσότερα...

 

Βιωματικά Εργαστήρια για παιδιά Ε΄ και Στ΄ τάξης για προστασία των προσωπικών τους δεδομένων

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, διοργανώνει Βιωματικά Εργαστήρια (βιωματικές εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις με διαδραστικά παιχνίδια / ερωτοαπαντήσεις / βίντεο) προσαρμοσμένα στην ηλικία των παιδιών Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, με στόχο την καλλιέργεια συνείδησης ιδιωτικότητας και προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων. Τα Βιωματικά Εργαστήρια πραγματοποιούνται ενόψει των επικείμενων εορτασμών για τη Διεθνή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (28η Ιανουαρίου) και με αφορμή την εφαρμογή του νέου Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων.

    Περισσότερα...

 

Δεύτερη επιμορφωτική συνάντηση για το Πρόγραμμα Δημιουργικότητας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Ιδέας «Ιδεοδρόμιο» για το έτος 2018 - 2019

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια της Eγκυκλίου με Αρ. Φακ. 7.1.26 και με ημερομηνία 4 Οκτωβρίου 2018, ενημερώνεστε ότι η δεύτερη επιμορφωτική συνάντηση με τους/τις εκπαιδευτικούς Μέσης Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ιδεοδρόμιο», θα πραγματοποιηθεί ως ακολούθως:

Επαρχίες Ημερομηνία Επιμόρφωσης Χώρος Διεξαγωγής Ώρες
Πάφου 23/1/2019 Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πάφου, Αίθουσα Βιβλιοθήκης 13:00 – 15:00
Λεμεσού 24/1/2019 Νέο Παράρτημα Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Λεμεσός 13:00 – 15:00
Λάρνακας/ Αμμοχώστου 25/1/2019 Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, Αίθουσα Cy017, ισόγειο 13:00 – 15:00
Λευκωσίας 28/1/2019 Κεντρικά Γραφεία KPMG, 1oς όροφος 13:00 – 15:00

    Περισσότερα...

 

Συναντήσεις δικτύου σχολείων για την εφαρμογή της Αντιρατσιστικής Πολιτικής του ΥΠΠ

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια ταυτάριθμης εγκυκλίου με ημερομηνία 9 Νοεμβρίου 2018, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προγραμματίζει τους επόμενους κύκλους συναντήσεων των σχολείων που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο για υποστήριξη της εφαρμογής της αντιρατσιστικής πολιτικής του ΥΠΠ «Κώδικας Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού & Οδηγός Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών» (βλ. Παράρτημα).

    Περισσότερα...

 

Μετακίνηση του Παραρτήματος Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Λεμεσού σε νέα γραφεία

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει τη μετακόμιση, από τις 17 - 21 Δεκεμβρίου 2018, του Παρατήματος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στη Λεμεσό σε νέα γραφεία. Κατά τη διάρκεια της μετακόμισης, το Παράρτημα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στη Λεμεσό θα είναι κλειστό. Οι Διευθύνσεις των σχολείων, οι διάφοροι φορείς και το κοινό μπορούν να εξυπηρετούνται στα τηλέφωνα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στη Λευκωσία 22402300, 22402370, 22402354.

    Περισσότερα...

 

Δράσεις στο πλαίσιο του «Δεκαπενθήμερου Ελληνικής Γλώσσας» και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας στην Κύπρο (9η Φεβρουαρίου)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την καλλιέργεια της Ελληνικής Γλώσσας και σε συνέχεια της καθιέρωσης, από τη σχολική χρονιά 2016-2017, της «Εβδομάδας Ελληνικής Γλώσσας» (20 - 24 Φεβρουαρίου 2017), σας ενημερώνουμε ότι οι Διευθύνσεις Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου προκηρύσσουν «Δεκαπενθήμερο Ελληνικής Γλώσσας», το οποίο θα καλύπτει τη χρονική περίοδο από τις 25 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 9η Φεβρουαρίου 2019, Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, κατά την οποία και θα κορυφώνονται οι σχετικές με το θέμα δράσεις.

    Περισσότερα...

 
Έχουν επισκεφτεί τον ιστοχώρο 226 άτομα την τελευταία ώρα
Ιανουάριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

Επαγγελματική Μάθηση Εκπαιδευτικών

Π.Ι.Κ. Εγγραφές

1480

Πλατφόρμα Moodle

Παραγωγές

Δάφνη

Literacy and Contemporary Society

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Αντιρατσιστική πολιτική

Εκπαιδευτική Ένταξη Παιδιών με Μεταναστευτική Βιογραφία

Μέτρα για Βελτίωση Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Ένταξης Παιδιών Τρίτων Χωρών στην Κύπρο

masdiv

Pestalozzi

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

Ενημέρωσέ με