Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
GreekEnglish (United Kingdom)
Οικοσελίδα
ΠΙΚ Tο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1972. Αποστολή του είναι να μεριμνά για τη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, να τους ενημερώνει για τις σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση, να τεκμηριώνει ερευνητικά και θεωρητικά την ακολουθητέα εκπαιδευτική πολιτική και να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς στην προσπάθειά τους για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

Εξειδικευμένο Εργαστήριο με τίτλο «Ο Άλλος κι Εγώ: Όψεις του προσφυγικού»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο διοργανώνει εξειδικευμένο εργαστήριο με τίτλο: «Ο Άλλος κι Εγώ: Όψεις του προσφυγικού». Το Εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, 1 και 2 Δεκεμβρίου 2017, στο ξενοδοχείο “Σεμέλη” στη Λευκωσία, από τις 16:00 μέχρι τις 19:00 την Παρασκευή και από τις 09:00 μέχρι τις 16:00 το Σάββατο. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μέτρα για Βελτίωση Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Ένταξης Παιδιών Τρίτων Χωρών στην Κύπρο» που υλοποιεί το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Τελικός Δικαιούχος) και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Περισσότερα...

 

2o Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Γραμματισμός και Σύγχρονη Κοινωνία: Χώροι, Λόγοι Πρακτικές», 28-29 Νοεμβρίου 2017

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, διοργανώνει το 2o Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, με θέμα: «Γραμματισμός και Σύγχρονη Κοινωνία: Χώροι, Λόγοι Πρακτικές». Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 08:30 μέχρι τις 19:00 την πρώτη ημέρα (28 Νοεμβρίου 2017) και από τις 08:30 μέχρι τις 17:00 τη δεύτερη ημέρα (29 Νοεμβρίου 2017).

    Περισσότερα...

 

Συμμετοχή στην Περιβαλλοντική Δραστηριότητα «Το Ευρωπαϊκό Οικολογικό Σήμα (EU Ecolabel) μέσα από τους μαθητές»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα σας πληροφορούμε για την έναρξη της περιβαλλοντικής δραστηριότητας «Το Ευρωπαϊκό Οικολογικό Σήμα (EU Ecolabel) μέσα από τους μαθητές», η οποία πραγματοποιείται από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, με τη συνεργασία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στα πλαίσια των Πανευρωπαϊκών Εορτασμών για την επέτειο των 25 χρόνων του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Σήματος EU Ecolabel.

    Περισσότερα...

 

Ημερίδα με τίτλο «Άνθρωποι σε κίνηση: παιδαγωγικά εργαλεία για καλλιέργεια της ενσυναίσθησης για παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Κύπρο, διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο «Άνθρωποι σε κίνηση: παιδαγωγικά εργαλεία για καλλιέργεια της ενσυναίσθησης για παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες». Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στη Λευκωσία, από τις 8:30 μέχρι τις 13:30. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μέτρα για Βελτίωση Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Ένταξης Παιδιών Τρίτων Χωρών στην Κύπρο», που υλοποιεί το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Τελικός Δικαιούχος) και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Περισσότερα...

 

Eγγραφές για το 2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο: «Γραμματισμός και Σύγχρονη Κοινωνία: Χώροι, Λόγοι, Πρακτικές»

Ανακοινώνεται η έναρξη Εγγραφών για συμμετοχή στο 2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο: «Γραμματισμός και Σύγχρονη Κοινωνία: Χώροι, Λόγοι, Πρακτικές», το οποίο θα διεξαχθεί στις 28-29 Νοεμβρίου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία. Υπενθυμίζεται ότι το Συνέδριο διοργανώνεται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

    Περισσότερα...

 
Έχουν επισκεφτεί τον ιστοχώρο 400 άτομα την τελευταία ώρα
Νοέμβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Επαγγελματική Μάθηση Εκπαιδευτικών

Ηλεκτρονικές εγγραφές

Πλατφόρμα Moodle

Πύλη e-epimorfosi

Παραγωγές

Literacy and Contemporary Society

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα HOPEs

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα DiDeSu

Αντιρατσιστική πολιτική

Εκπαιδευτική Ένταξη Παιδιών με Μεταναστευτική Βιογραφία

Pestalozzi

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

Ενημέρωσέ με