Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019
GreekEnglish (United Kingdom)
Οικοσελίδα

Αναβάθμιση Διαδικτυακού Περιβάλλοντος Εγγραφών

Σας ενημερώνουμε ότι υλοποιήθηκε αναβάθμιση του διαδικτυακού περιβάλλοντος εγγραφών https://www.pi-eggrafes.ac.cy του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου.

Η πρόσβαση στο νέο περιβάλλον εγγραφών από τους χρήστες δεν θα γίνεται με τον αριθμό ταυτότητας και τον κωδικό (password) που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως. Αντίθετα, για την πρόσβαση οι χρήστες θα χρησιμοποιούν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που έχουν για την Υπηρεσία Κεντρικής Αυθεντικοποίησης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου (https://login.pi.ac.cy).

Περισσότερα...

Κατάλογος σχολείων για συμμετοχή στα Βιωματικά Εργαστήρια για παιδιά Ε΄ και Στ΄ τάξης για προστασία των προσωπικών τους δεδομένων

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια σχετικής εγκυκλίου με Αρ. φακ. Π.Ι. 22.29.01 και ημερομηνία 10 Ιανουαρίου 2019, ακολουθεί ο κατάλογος των σχολείων που θα συμμετάσχουν στα Βιωματικά Εργαστήρια για την προστασία προσωπικών δεδομένων, για τις επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας - Αμμοχώστου. Υπενθυμίζεται ότι τα Βιωματικά Εργαστήρια θα διεξαχθούν τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 και τη Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία.

    Περισσότερα...

 

Ημερίδα «Μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (5 Φεβρουαρίου 2019), διοργανώνεται όπως κάθε χρόνο Ημερίδα με θέμα «Μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» (“Together for a better internet”). Την Ημερίδα διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με τη CYTA και την MTN, και την υποστήριξη των εταίρων του έργου CΥberSafety καθώς και της Εθνικής Στρατηγικής για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα παιδιά στην Κύπρο.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία, την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, από τις 8:30 π.μ. μέχρι τις 12:00 μ. Η Ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε μαθητές/μαθήτριες ηλικίας 11-16 χρονών (Στ΄ Δημοτικού, Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου και Α΄Λυκείου/Τεχνικής Σχολής Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων). Οι μαθητές/μαθήτριες θα συνοδεύονται από εκπαιδευτικό/εκπαιδευτικούς του σχολείου τους.

    Περισσότερα...

 

Διοργάνωση Ημερίδας «Αρχαία Ελληνική Γλώσσα: Διδάσκοντας τη Γραμματική και το Συντακτικό»

Πληροφορείστε ότι η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «Αρχαία Ελληνική Γλώσσα: Διδάσκοντας τη Γραμματική και το Συντακτικό».

Εισηγητές στην Ημερίδα θα είναι ο κ. Γεώργιος Α. Ξενής, Καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, η κ. Τριανταφυλλιά Γιάννου, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η κ. Αγγελική Μάρκογλου, Διδάκτωρ Διδακτικής Μεθοδολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Ειδική Επιστήμονας στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

    Περισσότερα...

 

Ημερίδα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, στο πλαίσιο της προτεραιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την καλλιέργεια της Ελληνικής Γλώσσας, και σε συνέχεια της καθιέρωσης, από τη σχολική χρονιά 2016-2017, της «Εβδομάδας Ελληνικής Γλώσσας», σας ενημερώνουμε ότι οι Διευθύνσεις Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κύπρο, στο πλαίσιο του Δεκαπενθημέρου Ελληνικής Γλώσσας (25 Ιανουαρίου 2019 – 9 Φεβρουαρίου 2019) διοργανώνουν Ημερίδα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, που έχει θεσμοθετηθεί στις 9 Φεβρουαρίου.

    Περισσότερα...

 

Πρόσκληση για συμμετοχή στον Γ΄ Παγκύπριο Διαγωνισμό Αρχαίας Κυπριακής Γραμματείας με θέμα: «Κύπρος: Φύση και Πολιτισμός. Διαδρομές από το παρελθόν στο μέλλον»

Η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και το Εργαστήριο Κυπριακών Μελετών (ΕΡ.ΚΥ.ΜΕ.) του εν λόγω Τμήματος, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Φιλολόγων Κύπρου «Στασίνος» και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων (Σ.Ε.Κ.Φ.) της Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ. και το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, προκηρύσσει τον Γ΄ Παγκύπριο Διαγωνισμό Αρχαίας Κυπριακής Γραμματείας με θέμα: «Κύπρος: Φύση και Πολιτισμός. Διαδρομές από το παρελθόν στο μέλλον».

    Περισσότερα...

 

Ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματολογία ως μέσο ανάπτυξης κριτικής σκέψης: εφαρμογές στο πλαίσιο των Αναλυτικών Προγραμμάτων»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια σχετικής εγκυκλίου με Αρ. Φακ. Π.Ι.7.7.01 και ημερ. 28 Νοεμβρίου 2018, επισυνάπτονται οι κατάλογοι των συμμετεχόντων/ουσών ανά Εργαστήριο καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ημερίδα οργανώνεται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus (University of Central Lancashire, Cyprus). Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία, από τις 8:30 μέχρι τις 13:00.

    Περισσότερα...

 

Συνέδριο με θέμα «Απώλεια, πένθος και παιδί - Ο ρόλος του σχολείου»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, διοργανώνει Συνέδριο με θέμα «Απώλεια, πένθος και παιδί – Ο ρόλος του σχολείου», το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Δημοτικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης όλων των επαρχιών. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019 (8:30-13:10), στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία.

    Περισσότερα...

 

Έναρξη Σειράς Σεμιναρίων «Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για το έργο τους»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια σχετικής εγκυκλίου (ημερ. 03/09/18, αρ. φακ. 7.7.09.23), το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ανακοινώνει την έναρξη της Σειράς Σεμιναρίων με τίτλο «Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για το έργο τους». Τα Σεμινάρια στοχεύουν στη διάχυση της γνώσης και της εμπειρίας των εκπαιδευτικών σε θέματα τα οποία αντικατοπτρίζουν τα δικά τους ενδιαφέροντα και έχουν αποτελέσει αντικείμενο μελέτης, είτε στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών σπουδών τους, είτε στο πλαίσιο της καθημερινής εκπαιδευτικής πρακτικής. Παράλληλα, επιδιώκεται η ανταλλαγή απόψεων καθώς και καλών πρακτικών μεταξύ των εκπαιδευτικών, σε παιδαγωγικής φύσεως θέματα και αποτελεσματικές διδακτικές προσεγγίσεις, οι οποίες έχουν εφαρμοστεί στην τάξη. Η επιλογή των εκπαιδευτικών -εισηγητών έχει γίνει σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται στην εγκύκλιο (ημερ. 03/09/18, αρ. φακ. 7.7.09.23).

    Περισσότερα...

 

Διεξαγωγή Ημερίδας και Βιωματικών εργαστηρίων για γονείς και παιδιά στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αθαλάσσας με τίτλο «Το περιβάλλον ως χώρος δημιουργικής απασχόλησης και ευαισθητοποίησης των γονέων με τα παιδιά τους»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα σας πληροφορώ ότι στις 9 Φεβρουαρίου 2019, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00-13:30 θα διεξαχθεί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αθαλάσσας ημερίδα και βιωματικά εργαστήρια για τους γονείς και τα παιδιά τους με θέμα «Το περιβάλλον ως χώρος δημιουργικής απασχόλησης και ευαισθητοποίησης των γονέων με τα παιδιά τους». Η ημερίδα και τα εργαστήρια διοργανώνονται από τη Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΠΑΑ), το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (ΠΙ), τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΔΕΕ) με τη συνεργασία της Παγκύπριας Σχολής Γονέων και εντάσσονται μέσα στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει ανάμεσα στην Παγκύπρια Σχολή Γονέων, τη Μονάδα ΕΠΠΑ, ΠΙ και τη ΔΕΕ για παροχή νέων περιβαλλοντικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους γονείς με τα παιδιά τους, με στόχο την παροχή στους γονείς/κηδεμόνες εναλλακτικών τρόπων δημιουργικής απασχόλησης σε μη εργάσιμο χρόνο, αξιοποιώντας ως βασικό πεδίο βιωματικής μάθησης, δημιουργικής αλληλεπίδρασης των γονέων/κηδεμόνων με τα παιδιά τους και ψυχαγωγίας ποικίλα περιβαλλοντικά πεδία.

    Περισσότερα...

 

Επιμόρφωση με θέμα «Το μάθημα της Λογοτεχνίας στο δημοτικό σχολείο»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια της ταυτάριθμης εγκυκλίου με ημερομηνία 4 Ιανουαρίου 2019, σας πληροφορούμε ότι η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο οργανώνουν επιμόρφωση εκπαιδευτικών με θέμα: «Το μάθημα της Λογοτεχνίας στο δημοτικό σχολείο», τη Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019 (8:00-13:00), για την επαρχία Λεμεσού και τη Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 (8:00-13:00), για την επαρχία Πάφου.

    Περισσότερα...

 
Έχουν επισκεφτεί τον ιστοχώρο 230 άτομα την τελευταία ώρα
Ιανουάριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

Επαγγελματική Μάθηση Εκπαιδευτικών

Π.Ι.Κ. Εγγραφές

1480

Πλατφόρμα Moodle

Παραγωγές

Δάφνη

Literacy and Contemporary Society

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Αντιρατσιστική πολιτική

Εκπαιδευτική Ένταξη Παιδιών με Μεταναστευτική Βιογραφία

Μέτρα για Βελτίωση Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Ένταξης Παιδιών Τρίτων Χωρών στην Κύπρο

masdiv

Pestalozzi

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

Ενημέρωσέ με