Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019
GreekEnglish (United Kingdom)
Οικοσελίδα
Χαρούμενα Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2020

Τρίτη συνάντηση Δικτύου σχολείων για υποστήριξη της εφαρμογής της Αντιρατσιστικής Πολιτικής του ΥΠΠΑΝ

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προγραμματίζει την τρίτη συνάντηση για τα σχολεία που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο για υποστήριξη της εφαρμογής της αντιρατσιστικής πολιτικής του ΥΠΠΑΝ «Κώδικας Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού & Οδηγός Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών» (βλ. Παράρτημα), στις 8 Ιανουαρίου 2020, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία, από τις 10:00 μέχρι τις 13:00.

    Περισσότερα...

 

Καταχώριση περιστατικών Σχολικού Εκφοβισμού στο Σύστημα Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού (ΣΕΠ)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια των εγκυκλίων με θέμα «Παραχώρηση κωδικού σε κάθε σχολική μονάδα για καταχώριση περιστατικών σχολικού εκφοβισμού στο Σύστημα Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού (ΣΕΠ)» (ypp5177, Αρ. Φακ. 7.19.04.16.1/2, ημερομηνίας 10/01/2017) και «Πρόληψη, αντιμετώπιση και διαχείριση περιστατικών σχολικού εκφοβισμού» (ypp3745, Αρ. Φακ. 7.19.04.16.1 ημερομηνίας 23/02/2016) υπενθυμίζονται τα πιο κάτω:

1. Έχουν παραχωρηθεί στην κάθε σχολική μονάδα ξεχωριστά στοιχεία πρόσβασης στο ΣΕΠ (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης) για καταχώριση των περιστατικών Σχολικού Εκφοβισμού και αναφορά των περιστατικών στο Παρατηρητήριο για τη Βία στο Σχολείο (ΠΑ.ΒΙ.Σ).

    Περισσότερα...

 

Παραχώρηση του βιβλίου «Μνήμες Κατεχόμενης Γης – Εκτοπισμένοι Δήμοι και Κοινότητες» για τις βιβλιοθήκες των σχολείων

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα σας πληροφορούμε ότι εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών το βιβλίο «Μνήμες Κατεχόμενης Γης – Εκτοπισμένοι Δήμοι και Κοινότητες».

    Περισσότερα...

 

Ημερίδα STEAME: Επιστήμες-Τεχνολογία-Μηχανική-Τέχνες-Μαθηματικά-Επιχειρηματικότητα

Ανακοίνωση

 

Καταβολή χρημάτων στα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Τηγανοκίνηση» για τη σχολική χρονιά 2018-2019

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα πληροφορείσθε ότι έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος της ποσότητας των τηγανελαιών που έχει συγκεντρωθεί από τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Τηγανοκίνηση» κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019, το οποίο αποτελεί συνεργασία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη) με τον περιβαλλοντικό οργανισμό ΑΚΤΗ.

    Περισσότερα...

 

Ημερίδα ενημέρωσης για το πακέτο εφαρμογών Microsoft Office 365

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια της Eγκυκλίου ypp8754 (ημερ. 22/01/2019), θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) έχει ανανεώσει τη σύμβαση προμήθειας αδειών χρήσης του πακέτου Microsoft Office 365 για εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες των Δημόσιων Σχολείων, ανοίγοντας νέες προοπτικές στην αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στη μαθησιακή διαδικασία.

    Περισσότερα...

 

Συμμετοχή στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος & Τραγουδιού «Καν’ το ν’ ακουστεί 2020»

Σε συνέχεια της εγκυκλίου με αρ. φακ. 5.24.06 και ημερομηνία 2/9/19 με θέμα «Συμμετοχή σε Προγράμματα και Δράσεις για την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδασκαλία και μάθηση», σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρεία European School Radio και την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, συνδιοργανώνουν τον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος & Τραγουδιού «Καν’ το ν’ ακουστεί 2020», με θέμα «Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, αγκαλιάζουμε τη Γη». Ο Διαγωνισμός απευθύνεται στις σχολικές μονάδες της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ομογένειας, αλλά και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες διεθνώς. Μέσα από τον Διαγωνισμό προσκαλείται η μαθητική κοινότητα να εκφραστεί καλλιτεχνικά αναδεικνύοντας τους προβληματισμούς που εγείρονται από την ρύπανση και την αλόγιστη εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου του πλανήτη μας και να αγωνιστεί ειρηνικά ενάντια στις απερίσκεπτες ενέργειες που τον καταστρέφουν.

    Περισσότερα...

 

Συνέδριο Διευθυντών/ντριών με θέμα «Μετασχηματιστική Ηγεσία για την Ειρήνη στο πλαίσιο του προγράμματος Imagine»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιείται Συνέδριο Διευθυντών/ντριών όλων των βαθμίδων με τίτλο «Μετασχηματιστική Ηγεσία για την Ειρήνη στο πλαίσιο του προγράμματος Imagine». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας στη Λευκωσία, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, μεταξύ των ωρών 8:30 και 12:00.

    Περισσότερα...

 

Παραλαβή βιβλίων ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας για παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι σε όλα τα σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης θα αποσταλούν βιβλία μαθητή/τριας για την εκμάθηση της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας. Το κάθε παιδί που περιλαμβάνεται στον κατάλογο παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία θα πάρει δύο (2) βιβλία, τα οποία αποτελούνται από φύλλα εργασίας, κάρτες ρημάτων, λεξιλογίου, κάρτες προφορικού και γραπτού λόγου, καθώς και παιγνιώδεις δραστηριότητες (σχεδιαγράμματα για ζάρια, κάρτες ντόμινο, παιχνίδι μνήμης).

    Περισσότερα...

 

Ημερίδα με θέμα: «Διδάσκοντας Ιστορία με αξιοποίηση πηγών»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε ότι η Διεύθυνση Δημοτικής και η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης (Ομάδα Αναλυτικών Προγραμμάτων Ιστορίας) σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Διδάσκοντας Ιστορία με αξιοποίηση πηγών», το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019, από τις 8:30-13:15, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, στη Λευκωσία.

    Περισσότερα...

 
Έχουν επισκεφτεί τον ιστοχώρο 193 άτομα την τελευταία ώρα
Δεκέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

Επαγγελματική Μάθηση Εκπαιδευτικών

Π.Ι.Κ. Εγγραφές

1480

Πλατφόρμα Moodle

Παραγωγές

Δάφνη

Literacy and Contemporary Society

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Αντιρατσιστική πολιτική

Εκπαιδευτική Ένταξη Παιδιών με Μεταναστευτική Βιογραφία

Μέτρα για Βελτίωση Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Ένταξης Παιδιών Τρίτων Χωρών στην Κύπρο

masdiv

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

Ενημέρωσέ με