Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019
GreekEnglish (United Kingdom)
Οικοσελίδα

Αναβάθμιση Διαδικτυακού Περιβάλλοντος Εγγραφών

Σας ενημερώνουμε ότι υλοποιήθηκε αναβάθμιση του διαδικτυακού περιβάλλοντος εγγραφών https://www.pi-eggrafes.ac.cy του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου. Η πρόσβαση στο νέο περιβάλλον εγγραφών από τους χρήστες δεν θα γίνεται με τον αριθμό ταυτότητας και τον κωδικό (password) που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως. Αντίθετα, για την πρόσβαση οι χρήστες θα χρησιμοποιούν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που έχουν για την Υπηρεσία Κεντρικής Αυθεντικοποίησης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου (https://login.pi.ac.cy).

Περισσότερες πληροφορίες
Εγκύκλιος ημερoμηνίας 5.12.2018 | Ανακοίνωση ημερομηνίας 1.2.2019

Διερεύνηση εκπαιδευτικών αναγκών για επιμόρφωση εκπαιδευτικών κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020, μέσω του Προγράμματος Προαιρετικών Σεμιναρίων

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και στο πλαίσιο της προσπάθειας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου να προσφέρει σεμινάρια που ανταποκρίνονται στις εκπαιδευτικές ανάγκες και στα ενδιαφέροντα όλων των εκπαιδευτικών, έχει ετοιμαστεί εργαλείο διερεύνησης για προαιρετικά σεμινάρια επιμόρφωσης, όπου ο/η κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να αναφέρει θέματα σεμιναρίων που επιθυμεί να παρακολουθήσει.

Το εργαλείο διερεύνησης βρίσκεται σε ηλεκτρονική μορφή στον σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/1YoDAS45rlN9ZQmIsTuSYjTusmHPvURB09N_mPn0qo2I/edit και είναι σημαντικό να συμπληρωθεί από όλους τους εκπαιδευτικούς και τη διευθυντική ομάδα του κάθε σχολείου, ώστε τα σεμινάρια που πρόκειται να προσφερθούν την επόμενη σχολική χρονιά να έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας.

    Περισσότερα...

 

Διοργάνωση Διημέρου Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Προσχολικής, Δημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (3 - 6 Σεπτεμβρίου 2019)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, ενημερώνεστε ότι το Διήμερο Εκπαιδευτικού θα πραγματοποιηθεί κατά την πρώτη βδομάδα της νέας σχολικής χρονιάς 2019 – 2020. Συγκεκριμένα, το Διήμερο θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2019.

Σημειώνεται ότι στο Διήμερο Εκπαιδευτικού οι εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν ως εξής:

1. Οι Εκπαιδευτικοί Δημοτικής Εκπαίδευσης (Βοηθοί Διευθυντές/ντριες, δάσκαλοι/δασκάλες) θα συμμετέχουν:

  • στην κεντρική επιμόρφωση (1η ημέρα) και
  • στην ενδοσχολική επιμόρφωση (2η ημέρα)

2. Οι Εκπαιδευτικοί Ειδικής Εκπαίδευσης (Βοηθοί Διευθυντές/ντριες, δάσκαλοι/δασκάλες) θα συμμετέχουν:

  • στην κεντρική επιμόρφωση (1η ημέρα) και
  • στην ενδοσχολική επιμόρφωση (2η ημέρα)

3. Οι Εκπαιδευτικοί Προσχολικής Εκπαίδευσης (Διευθύντριες, Βοηθοί Διευθύντριες, Νηπιαγωγοί) θα συμμετέχουν:

  • στην κεντρική επιμόρφωση και κατά τις δύο ημέρες του Διήμερου Εκπαιδευτικού με την παρακολούθηση του ίδιου θέματος, ώστε να καλυφθούν οι εμφάσεις και τα θέματα του Αναλυτικού Προγράμματος Προσχολικής Εκπαίδευσης.

    Περισσότερα...

 

Κατάλογος συμμετεχουσών στο πρώτο καλοκαιρινό σχολείο διδακτικής των μαθηματικών στο νηπιαγωγείο για εκπαιδευτικούς προσχολικής εκπαίδευσης

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια σχετικής εγκυκλίου με Αρ. Φακ.: 7.10.02 και ημερ. 27 Μαϊου 2019, επισυνάπτεται ο κατάλογος των συμμετεχουσών.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαιρινό σχολείο θα πραγματοποιηθεί από 1η μέχρι 5η Ιουλίου 2019 στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μιτσή στη Λεμίθου.

    Περισσότερα...

 

Σεμινάριο με θέμα “Competences for Europe”- Institut für Qualitätsentwicklung an Schulen Schleswig-Holstein

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, πληροφορούνται οι εκπαιδευτικοί ότι το Institut für Qualitätsentwicklung an Schulen Schleswig-Holstein, το οποίο εδρεύει στη Γερμανία, παραχωρεί πέντε υποτροφίες (κάλυψη ταξιδιωτικών εξόδων και εξόδων διαμονής) σε συμμετέχοντες από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την παρακολούθηση του σεμιναρίου με θέμα “Competences for Europe”.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα, προαπαιτεί γνώση της Γερμανικής Γλώσσας (minimum level of C1 in German).

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου είναι 6-8 Νοεμβρίου 2019. Η καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων ενδιαφέροντος, είναι 30/8/2019.

    Περισσότερα...

 

Κατάλογοι συμμετεχόντων/ουσών στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για την αξιολόγηση του μαθητή - εναλλακτικές μορφές αξιολόγησης

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια σχετικής εγκυκλίου με Αρ. φακ. Π.Ι. 7.7.09.16.8 και ημερομηνία 6 Ιουνίου 2019, επισυνάπτονται οι κατάλογοι των συμμετεχόντων/ουσών.

Υπενθυμίζεται ότι η επιμόρφωση θα διεξαχθεί την Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019, στο Παράρτημα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στη Λεμεσό και την Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία (από τις 8:30 μέχρι τις 13:00).

    Περισσότερα...

 

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ερευνητών της Διδακτικής των Μαθηματικών (Εν.Ε.Δι.Μ.) (6 - 8 Δεκεμβρίου 2019)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, η Ένωση Ερευνητών Διδακτικής των Μαθηματικών, η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία (ΚΥ.Μ.Ε.) και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.) διοργανώνουν το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ερευνητών της Διδακτικής των Μαθηματικών (Εν.Ε.Δι.Μ.). Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 6 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου 2019, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στη Λευκωσία.

    Περισσότερα...

 

Συνοπτική ετήσια αναφορά ρατσιστικών περιστατικών

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας υπενθυμίζουμε ότι, με βάση την αντιρατσιστική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού «Κώδικας Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού και Οδηγός Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών», αναμένεται όπως τα σχολεία αποστείλουν την ετήσια αναφορά ρατσιστικών περιστατικών (Φόρμα 2) για τη σχολική χρονιά 2018-2019.

    Περισσότερα...

 

Εφαρμογή της Ενιαίας Πολιτικής για την Επαγγελματική Μάθηση (Ε.Μ.) των εκπαιδευτικών μέσω της Ηλεκτρονικής Πύλης για την Επαγγελματική Μάθηση (Υποβολή τελικού απολογισμού)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια προηγούμενων εγκυκλίων (αρ. φακ. Π.Ι. 7.1.10.8.3/4/5, ημερ. 22 Νοεμβρίου 2018 και Π.Ι. 7.1.10.8.3/4/5, ημερ. 8 Μαρτίου 2019), σας υπενθυμίζουμε ότι, μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2019 , κάθε σχολική μονάδα θα πρέπει να υποβάλει τον τελικό απολογισμό των δράσεων που έχουν πραγματοποιηθεί για την Επαγγελματική Μάθηση των εκπαιδευτικών της.

    Περισσότερα...

 

Συμμετοχή Δημοτικών Σχολείων στην Πρωτογενή Πρόληψη του Συστήματος Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς (ΠροΘεΣυ)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του ως βασικός εταίρος στον συντονισμό του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS Key Action 3 Policy Experimentation, «Building School-Wide Inclusive, Positive and Equitable Learning Environments Through A Systems-Change Approach (SWPBS)», και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, προσφέρει την ευκαιρία σε μέχρι σαράντα (40) Δημοτικά Σχολεία των επαρχιών Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου για συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Έργο, μέσω της εφαρμογής της πρωτογενούς πρόληψης του Συστήματος Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς (ΠροΘεΣυ), για τις σχολικές χρονιές 2019-2020 και 2020-2021.

    Περισσότερα...

 

Αποτελέσματα Δράσης κατά της Κλιματικής Αλλαγής: «Το ΚΛΙΜΑ εκπέμπει S.O.S.»

Εγκύκλιος: Αποτελέσματα Δράσης κατά της Κλιματικής Αλλαγής: «Το ΚΛΙΜΑ εκπέμπει S.O.S.»

Παράρτημα 1: Αποτελέσματα Δημοτικής Εκπαίδευσης

Παράρτημα 2: Αποτελέσματα Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης

Προκαταρκτικό Πρόγραμμα Εκδήλωσης Βραβεύσεων

 
Έχουν επισκεφτεί τον ιστοχώρο 316 άτομα την τελευταία ώρα
Ιούνιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

Επαγγελματική Μάθηση Εκπαιδευτικών

Π.Ι.Κ. Εγγραφές

1480

Πλατφόρμα Moodle

Παραγωγές

Δάφνη

Literacy and Contemporary Society

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Αντιρατσιστική πολιτική

Εκπαιδευτική Ένταξη Παιδιών με Μεταναστευτική Βιογραφία

Μέτρα για Βελτίωση Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Ένταξης Παιδιών Τρίτων Χωρών στην Κύπρο

masdiv

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

Ενημέρωσέ με