Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017
GreekEnglish (United Kingdom)
Οικοσελίδα
ΠΙΚ Tο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1972. Αποστολή του είναι να μεριμνά για τη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, να τους ενημερώνει για τις σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση, να τεκμηριώνει ερευνητικά και θεωρητικά την ακολουθητέα εκπαιδευτική πολιτική και να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς στην προσπάθειά τους για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δημιουργία Μητρώου Εκπαιδευτών για τα Σεμινάρια σε Σχολική Βάση και Σεμινάρια για Γονείς Δημοτικής/Προδημοτικής, Μέσης Γενικής, Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για την περίοδο 2017-2018

(Αρ. Διαγωνισμού Π.Ι. 09/2017)

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου (Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού), ανακοινώνει τη δημιουργία Μητρώου Εκπαιδευτών για το Πρόγραμμα Σεμινάρια σε Σχολική Βάση και Σεμινάρια για Γονείς Δημοτικής/Προδημοτικής, Μέσης Γενικής, Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, που θα προσφερθεί από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο κατά την περίοδο 2017-2018.

Τα έγγραφα του Διαγωνισμού για τη δημιουργία του Μητρώου Εκπαιδευτών μπορούν να παραληφθούν από την ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στη διεύθυνση http://www.pi.ac.cy και από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στη διεύθυνση: http://www.moec.gov.cy

    Περισσότερα...

 

Συνοπτική ετήσια αναφορά ρατσιστικών περιστατικών

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας υπενθυμίζουμε ότι, τα σχολεία που εφαρμόζουν την αντιρατσιστική πολιτική του ΥΠΠ «Κώδικας Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού και Οδηγός Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών», στο πλαίσιο του δεύτερου στόχου της σχολικής χρονιάς, αναμένεται όπως αποστείλουν την ετήσια αναφορά ρατσιστικών περιστατικών (Φόρμα 2) μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς 2016-2017. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο για τους στόχους της σχολικής χρονιάς 2016-2017 (Φακ. 7.1.05.27, ημερ. 30 Αυγούστου 2016, ypp4467), η προσπάθεια για επίτευξη του δεύτερου στόχου «Η ευαισθητοποίηση κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας και η προώθηση της ισότητας και του σεβασμού», επικεντρωνόταν στην εφαρμογή της αντιρατσιστικής πολιτικής του ΥΠΠ. Η ανάπτυξη του Κώδικα Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού και του Οδηγού Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών από το ΥΠΠ, ανταποκρίνεται σε σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ECRI) προς όλα τα κράτη-μέλη, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου. Το ΥΠΠ είναι δεσμευμένο όπως παρέχει συστηματικές αναφορές για τα ρατσιστικά περιστατικά που καταγράφονται στα σχολεία στη βάση διεθνών και ευρωπαϊκών συμβάσεων.

    Περισσότερα...

 

Πορίσματα Ημερίδων Επαγγελματικής Μάθησης (7 και 9 Ιουνίου 2017) «Επαγγελματική Μάθηση Εκπαιδευτικών και καθημερινή εκπαιδευτική πράξη»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα επισυνάπτονται, για ενημέρωσή σας, τα πορίσματα των παράλληλων εργαστηρίων που είχαν διεξαχθεί στο πλαίσιο των Ημερίδων που πραγματοποιήθηκαν για την Επαγγελματική Μάθηση, στις 7 και 9 Ιουνίου 2017, στη Λευκωσία και στη Λεμεσό αντίστοιχα.

    Περισσότερα...

 

Συμμετοχή στο πρόγραμμα «Μακριά από την Πατρίδα και τον Φόβο»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια εγκυκλίου με Αρ. Φακ. Π.Ι. 11.11.01 και με ημερομηνία 24 Απριλίου 2017, επισυνάπτεται ο κατάλογος των σχολείων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Μακριά από την Πατρίδα και τον Φόβο», το οποίο συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και την Αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο.

    Περισσότερα...

 

Διοργάνωση Διημέρου Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Προδημοτικής, Δημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (5 - 8 Σεπτεμβρίου 2017)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, ενημερώνεστε ότι το Διήμερο Εκπαιδευτικού θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα της νέας σχολικής χρονιάς 2017-2018. Συγκεκριμένα, το Διήμερο θα διεξαχθεί φέτος από τις 5 έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2017.

Σημειώνεται ότι στο Διήμερο Εκπαιδευτικού οι εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν ως εξής:

 1. Οι Εκπαιδευτικοί Δημοτικής Εκπαίδευσης (Βοηθοί Διευθυντές/τριες, δάσκαλοι/δασκάλες) θα συμμετέχουν:
  • στην κεντρική επιμόρφωση (1η ημέρα) και
  • στην ενδοσχολική επιμόρφωση (2η ημέρα).

Όσον αφορά στην κεντρική επιμόρφωση, αυτή θα περιλαμβάνει θεματικές ενότητες τόσο για τη διδακτική μαθημάτων του Αναλυτικού Προγράμματος όσο και για οριζόντια θέματα.

 1. Οι Εκπαιδευτικοί Ειδικής Εκπαίδευσης (Βοηθοί Διευθυντές/τριες, δάσκαλοι/δασκάλες) θα συμμετέχουν:
  • στην κεντρική επιμόρφωση (1η ημέρα) και
  • στην ενδοσχολική επιμόρφωση (2η ημέρα).

Όσον αφορά στην κεντρική επιμόρφωση, αυτή θα περιλαμβάνει θεματικές ενότητες για θέματα Ειδικής Εκπαίδευσης.

 1. Όλοι οι Εκπαιδευτικοί Προδημοτικής Εκπαίδευσης (Διευθύντριες, Βοηθοί Διευθύντριες, Νηπιαγωγοί) θα συμμετέχουν:
  • στην κεντρική επιμόρφωση και κατά τις δύο ημέρες του Διήμερου Εκπαιδευτικού, ώστε να καλυφθούν οι εμφάσεις και τα θέματα του Αναθεωρημένου Αναλυτικού Προγράμματος Προσχολικής Εκπαίδευσης 2017.

    Περισσότερα...

 

Διοργάνωση Σεμιναρίου στο πλαίσιο του Προγράμματος PESTALOZZI με θέμα «Critical thinking as a basis for democratic participation»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια σχετικής εγκυκλίου (ypp 5526, Αρ. Φακ. 4.17.36/53, ημερ. 8/5/2017), πληροφορείστε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης διοργανώνουν Σεμινάριο με θέμα «Critical thinking as a basis for democratic participation», στο πλαίσιο του Προγράμματος PESTALOZZI. Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί από τις 11 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2017, στη Λευκωσία. Η γλώσσα του Σεμιναρίου θα είναι η Αγγλική.

    Περισσότερα...

 
Έχουν επισκεφτεί τον ιστοχώρο 259 άτομα την τελευταία ώρα
Ιούνιος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Επαγγελματική Μάθηση Εκπαιδευτικών

Ηλεκτρονικές εγγραφές

Πλατφόρμα Moodle

Πύλη e-epimorfosi

Παραγωγές

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα HOPEs

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα DiDeSu

Αντιρατσιστική πολιτική

Εκπαιδευτική Ένταξη Παιδιών με Μεταναστευτική Βιογραφία

Literacy and Contemporary Society

Pestalozzi

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

eprocurementΗλεκτρονικό Σύστημα Σύναψης Συμβάσεων
Ενημέρωσέ με