Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015
GreekEnglish (United Kingdom)
Οικοσελίδα
ΠΙΚ Tο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1972. Αποστολή του είναι να μεριμνά για τη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, να τους ενημερώνει για τις σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση, να τεκμηριώνει ερευνητικά και θεωρητικά την ακολουθητέα εκπαιδευτική πολιτική και να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς στην προσπάθειά τους για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

Ημερίδα «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα: Εκπαιδευτικές Προκλήσεις και Εφαρμογές»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Εταιρεία Κύπρου – Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος «Διαπολιτισμικότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και εκπαίδευση», διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα: Εκπαιδευτικές Προκλήσεις και Εφαρμογές». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία, από τις 8:30 π.μ.. μέχρι τις 1:00 μ.μ.

    Περισσότερα...

 

Συμμετοχή εκπαιδευτικών σε Σεμινάριο με θέμα «Τα αλφαβητάρια των δημοτικών σχολείων από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους μέχρι τις μέρες μας. Η παράλληλη ιστορία τους με την ιστορία της χώρας»

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού – Νεανικού Βιβλίου διοργανώνει Σεμινάριο με θέμα «Τα αλφαβητάρια των δημοτικών σχολείων από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους μέχρι τις μέρες μας. Η παράλληλη ιστορία τους με την ιστορία της χώρας». Εισηγητής στο Σεμινάριο θα είναι ο Δρ Γιάννης Μπάρτζης, Σχολικός Σύμβουλος και συγγραφέας-συνεργάτης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Ελλάδας για τη συγγραφή ανθολογίων και άλλων σχολικών εγχειριδίων.

    Περισσότερα...

 

Προκήρυξη διαγωνισμού δημιουργίας και σχεδιασμού επετειακού λογότυπου των 50χρονων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το 2015 είναι έτος συμπλήρωσης των 50 χρόνων λειτουργίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (Υ.Π.Π.).

Παρακαλούμε, όπως ανακοινώσετε στους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς των σχολείων σας, καθώς και σε νέους/νέες που επιδεικνύουν ενδιαφέρον, την Προκήρυξη Διαγωνισμού για το επετειακό Λογότυπο 50χρονων Υ.Π.Π. και να τους ενθαρρύνετε να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός λήγει την Παρασκευή 20/3/2015 και απευθύνεται σε μαθητές/τριες Λυκείων και Τεχνικών Σχολών και σε νέους/νέες (φοιτητές/τριες κ.ά.) με γνώσεις Γραφικών Τεχνών.

    Περισσότερα...

 

Αποτελέσματα Διαγωνισμού για τη δημιουργία Μητρώου Εκπαιδευτών για την Επιμόρφωση των Εκπαιδευτών οι οποίοι διδάσκουν στα Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, που θα προσφερθεί από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, κατά την περίοδο Ιανουαρίου 2015 - Ιουνίου 2016 (Π.Ι. 17/2014)

    Περισσότερα...

 

Διοργάνωση Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου «Η Αρχαία Κυπριακή Γραμματεία ανά τους αιώνες»

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), το Εργαστήριο Κυπριακών Μελετών (ΕΡ.ΚΥ.ΜΕ.) του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., το Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων (Σ.Ε.Κ.Φ. - ΟΕΛΜΕΚ) και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Φιλολόγων Κύπρου «Στασίνος», διοργανώνει Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Η Αρχαία Κυπριακή Γραμματεία ανά τους αιώνες».

    Περισσότερα...

 

Αλλαγές στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για τους Μάχιμους Εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης που διδάσκουν Μαθηματικά στην Δ΄ τάξη στο πλαίσιο της εισαγωγής του αναθεωρημένου Αναλυτικού Προγράμματος Μαθηματικών

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια της εγκυκλίου (Αρ Φακ. Π.Ι. 7.7.09.16 και Ημερ. 23/1/15) σας πληροφορώ για τις πιο κάτω αλλαγές στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για τους Εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Μαθηματικά στην Δ΄ τάξη στο πλαίσιο του αναθεωρημένου Αναλυτικού Προγράμματος Μαθηματικών.

    Περισσότερα...

 

Πραγματοποίηση Ημερίδας με τίτλο «Όταν η μορφή συναντά το περιεχόμενο: Ο λογοτεχνικός γραμματισμός στη διδακτική πράξη»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης, προγραμματίζει Ημερίδα με τίτλο «Όταν η μορφή συναντά το περιεχόμενο: Ο λογοτεχνικός γραμματισμός στη διδακτική πράξη». Η Ημερίδα, η οποία απευθύνεται σε Φιλολόγους Γυμνασίων και Λυκείων /Τεχνικών Σχολών, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015 (8:15-13:30), στη Λευκωσία, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

    Περισσότερα...

 

Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για τη Διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας -Φάση Β (σχ. χρ. 2014-2015)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια εγκυκλίου (Αρ. φακ. 7.7.09.16, ημερ. 30 Σεπτεμβρίου 2014), σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, διοργανώνει τη Φάση Β του Προγράμματος Επιμόρφωσης για τη Διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας (Φεβρουάριος-Απρίλιος 2015).

    Περισσότερα...

 

Παράταση στην υποβολή συμμετοχών για τον Διαγωνισμό Ζωγραφικής για την Ισότητα των Φύλων με τίτλο «Όλα τα επαγγέλματα είναι για όλες και για όλους»

Εγκύκλιος
 

Επιμόρφωση Καθηγητών/τριών Βιολογίας και Οικιακής Οικονομίας/Αγωγής Υγείας Γυμνασίων για το εγχειρίδιο που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «I’ M SET» - Εφαρμογή Υποχρεωτικής Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης για Εφήβους στην Κύπρο

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προσφέρει Eξειδικευμένο Σεμινάριο, για καθηγητές/τριες Οικιακής Οικονομίας/Αγωγής Υγείας και καθηγητές/τριες Βιολογίας που διδάσκουν σε Γυμνάσια, για το θέμα της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης των εφήβων. Η δράση αυτή διεξάγεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «I’ M SET» - Εφαρµογή Υποχρεωτικής Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης για Εφήβους στην Κύπρο, το οποίο συντονίζεται από τον Κυπριακό Σύνδεσµο Οικογενειακού Προγραµµατισµού (ΚΣΟΠ), µε τη συμμετοχή της Επιτρόπου Προστασίας των ∆ικαιωµάτων του Παιδιού, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου (Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισµού), του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου και του Συνδέσµου Σεξουαλικής Αναπαραγωγικής και Σεξουαλικής Υγείας και δικαιωµάτων της Νορβηγίας - Sex og Politikk, ως εταίρων του Προγράμματος με χρηματοδότηση από την Ισλανδία, το Λίχτενσταϊν και τη Νορβηγία, μέσω του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και την Κυπριακή Δημοκρατία (http://www.eeangofund.org.cy).

    Περισσότερα...

 
Έχουμε 61 επισκέπτες συνδεδεμένους
Μάρτιος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
23 24 25 26 27 28 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Πλατφόρμα Moodle

Πύλη e-epimorfosi

Παραγωγές

Ηλεκτρονικές εγγραφές

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Pestalozzi

Διδάσκοντας την Ελληνική ως δεύτερη γλώσσα στο Δημοτικό Σχολείο

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

Ενεργός Πολιτότητα

eprocurementΗλεκτρονικό Σύστημα Σύναψης Συμβάσεων
Ενημέρωσέ με