Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017
GreekEnglish (United Kingdom)
Οικοσελίδα
ΠΙΚ Tο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1972. Αποστολή του είναι να μεριμνά για τη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, να τους ενημερώνει για τις σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση, να τεκμηριώνει ερευνητικά και θεωρητικά την ακολουθητέα εκπαιδευτική πολιτική και να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς στην προσπάθειά τους για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

Οριστικοποίηση ημερομηνιών διεξαγωγής των συναντήσεων του Προγράμματος Επιμόρφωσης ΒΔΑ΄ για τη χρονιά 2017-2018

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια σχετικής εγκυκλίου (Ημερ. 27 Σεπτεμβρίου 2017, Αρ.Φακ.: 7.7.06.20), σας πληροφορώ ότι για λόγους εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων, έχουν οριστεί εκ νέου οι ημερομηνίες διεξαγωγής των συναντήσεων για το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης των ΒΔΑ΄ για τη χρονιά 2017 – 2018, ως ακολούθως:

    Περισσότερα...

 

Δημοσίευση προκαταρκτικού καταλόγου για την πρόσληψη Eργοδοτουμένου Oρισμένου Xρόνου

Ανακοίνωση

 

Κατάλογος συμμετεχόντων/ουσών στο Πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών που διδάσκουν στη Γ΄ Λυκείου

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια σχετικής εγκυκλίου με Αρ. Φακ. 7.1.02.7.2.2/6, Π.Ι. 7.12.10 και ημερ. 29 Σεπτεμβρίου 2017, επισυνάπτονται οι κατάλογοι των συμμετεχόντων/ουσών.

    Περισσότερα...

 

Ημερίδα με θέμα «Φιλαναγνωσία: Ανοίγοντας ένα Παράθυρο στον Κόσμο»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε ότι οι Διευθύνσεις Δημοτικής, Μέσης Γενικής, Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επιτροπή Προώθησης της Φιλαναγνωσίας στο Σχολείο και την Κοινωνία) σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «Φιλαναγνωσία: Ανοίγοντας ένα Παράθυρο στον Κόσμο», την Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017, από τις 8:00 μέχρι τις 16:00, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία.

    Περισσότερα...

 

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Προσχολικής Εκπαίδευσης 2017- 2018 (Β΄ Φάση), στη βάση του Αναλυτικού Προγράμματος Προσχολικής Εκπαίδευσης 3-6 ετών

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, προσφέρουν την τρέχουσα σχολική χρονιά 2017-2018 τη Β΄ Φάση του Προγράμματος Επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών Προσχολικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της λειτουργίας της Συντονιστικής Επιτροπής Αναλυτικών Προγραμμάτων (ΣΕΑΠ). Το Πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της εφαρμογής του Αναθεωρημένου Αναλυτικού Προγράμματος Προσχολικής Εκπαίδευσης (3-6 χρονών)- 2016(ΑΠ) και σε αυτό αναμένεται να λάβουν μέρος εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε δημόσια και κοινοτικά νηπιαγωγεία.

    Περισσότερα...

 

Σεμινάρια σε Σχολική Βάση για τη διδακτική γνωστικών αντικειμένων

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια προηγούμενης εγκυκλίου (Αρ. Φακ. 7.7.07, ημερ. 20/09/2017), το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, στο πλαίσιο της αποστολής του για στήριξη των σχολικών μονάδων και της επαγγελματικής μάθησης των εκπαιδευτικών προσφέρει Σεμινάρια διδακτικής γνωστικών αντικειμένων στο πλαίσιο των «Σεμιναρίων σε Σχολική Βάση». Ο κατάλογος των εν λόγω σεμιναρίων, καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες βρίσκονται αναρτημένες στον ιστοχώρο του Π.Ι. (http://www.pi.ac.cy), και πιο συγκεκριμένα στη σελίδα των Σεμιναρίων σε Σχολική Βάση (Οικοσελίδα-Τομέας Επιμόρφωσης-Προγράμματα- Σεμινάρια-Σεμινάρια σε σχολική βάση).

    Περισσότερα...

 

Κατάλογος συμμετεχόντων/ουσών στη Διημερίδα για τους φιλολόγους Γ΄ Λυκείου με θέμα «Στρατηγικές και καλλιέργεια δεξιοτήτων στη Νεοελληνική Γλώσσα. Σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας, τεχνικές και στρατηγικές ανάγνωσης»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια σχετικής εγκυκλίου με Αρ. Φακ. 7.7.01.4 και ημερ. 20 Σεπτεμβρίου 2017, επισυνάπτονται οι κατάλογοι των συμμετεχόντων/ουσών.

    Περισσότερα...

 

Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα «Αρχαία Ελληνική Γραμματεία στο Γυμνάσιο. Σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας, τεχνικές και στρατηγικές ανάγνωσης και κατανόησης του κειμένου»

Πληροφορείστε ότι η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου διοργανώνουν διήμερο επιμορφωτικό Σεμινάριο για Φιλολόγους Γυμνασίου με θέμα «Αρχαία Ελληνική Γραμματεία στο Γυμνάσιο. Σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας, τεχνικές και στρατηγικές ανάγνωσης και κατανόησης του κειμένου». Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Ανδρέα Βοσκό, Ομότιμο Καθηγητή της Κλασικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και την κ. Μαρία – Ζωή Φουντοπούλου, Πρόεδρο του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με ειδίκευση στη διδακτική των Αρχαίων Ελληνικών στη Μέση Εκπαίδευση, η οποία θα διδάξει σε μαθητές συγκεκριμένη ενότητα από το Αναλυτικό Πρόγραμμα.

    Περισσότερα...

 

Προκήρυξη Διαγωνισμών «Μαθητές στην Έρευνα - ΜΕΡΑ» και «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση - ΤΕΚΕ» 2017 - 2018

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης (ΚΕΕΑ) του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, προκηρύσσουν τους Διαγωνισμούς «Μαθητές στην Έρευνα – ΜΕΡΑ 2017-2018» και «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση - ΤΕΚΕ 2017-2018». Οι διαγωνισμοί εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Καλλιέργεια Κουλτούρας ΕΤΑΚ» που εντάσσεται στο πλαίσιο των Προγραμμάτων «RESTART 2016-2020» για Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία του ΙΠΕ.

    Περισσότερα...

 

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος – Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής στο Σεμινάριο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τίτλο «Χτίζοντας υγιείς σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα»

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ανακοινώνει τη διεξαγωγή Σεμιναρίου Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (διάρκειας 3 ημερών), με τίτλο «Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις ανάμεσα στα Δύο Φύλα» (Gender Equality Awareness Raising against Intimate Partner Violence II) στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο «Circle of CHANGE: Preventing and combating violence against women and girls through gender equality awareness».

    Περισσότερα...

 
Έχουν επισκεφτεί τον ιστοχώρο 311 άτομα την τελευταία ώρα
Οκτώβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Επαγγελματική Μάθηση Εκπαιδευτικών

Ηλεκτρονικές εγγραφές

Πλατφόρμα Moodle

Πύλη e-epimorfosi

Παραγωγές

Literacy and Contemporary Society

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα HOPEs

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα DiDeSu

Αντιρατσιστική πολιτική

Εκπαιδευτική Ένταξη Παιδιών με Μεταναστευτική Βιογραφία

Pestalozzi

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

Ενημέρωσέ με