Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
GreekEnglish (United Kingdom)
Οικοσελίδα
ΠΙΚ Tο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1972. Αποστολή του είναι να μεριμνά για τη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, να τους ενημερώνει για τις σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση, να τεκμηριώνει ερευνητικά και θεωρητικά την ακολουθητέα εκπαιδευτική πολιτική και να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς στην προσπάθειά τους για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

Κατάλογοι συμμετεχόντων/συμμετεχουσών στην Ημερίδα με τίτλο «CLIL- Μάθηση για ένα καλύτερο μέλλον»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια Εγκυκλίου με αρ. φακ. Π.Ι. 7.7.01 και ημερ. 15 Μαΐου 2018, επισυνάπτεται ο κατάλογος των συμμετεχόντων/ συμμετεχουσών στην εν λόγω Ημερίδα, καθώς και το πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι η Ημερίδα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 από τις 16:00 μέχρι τις 19:30, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία.

    Περισσότερα...

 

Κατάλογοι συμμετεχόντων/συμμετεχουσών στα Επιμορφωτικά Σεμινάρια για Θεολόγους Εκπαιδευτικούς Γυμνασίων

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια Εγκυκλίου με αρ. φακ. 7.7.02.10/Π.Ι. 7.7.01 και ημερ. 10 Μαΐου 2018, επισυνάπτονται οι κατάλογοι των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών ανά επαρχία.

    Περισσότερα...

 

28ο Διεθνές Συνέδριο Συγκριτικής Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το 28ο Διεθνές Συνέδριο της Συγκριτικής Παιδαγωγικής Εταιρείας της Ευρώπης (CESE) με τίτλο Identities and Education: Comparative Perspectives in an Age of Crisis, θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου από τις 29 Μαΐου μέχρι την 1 Ιουνίου 2018. Διοργανώνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου (ΕΠΑ), το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου (ΠΙ), την Παιδαγωγική Εταιρεία Κύπρου (ΠΕΚ) και την Ελληνική Εταιρεία Συγκριτικής και Διεθνούς Εκπαίδευσης (ΕΛΕΣΔΕ).

    Περισσότερα...

 

Κατάλογος συμμετεχόντων/ουσών στην Ημερίδα με Βιωματικά Εργαστήρια με θέμα «Παραμύθι με τρεις εκδοχές»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια σχετικής εγκυκλίου με Αρ. φακ. Π.Ι. 18.4.01 και ημερομηνία 3 Μαΐου 2018, επισυνάπτεται ο κατάλογος των συμμετεχόντων/ουσών στην εν λόγω Ημερίδα. Υπενθυμίζεται ότι η Ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο, 26 Μαΐου 2018, από τις 8:45 π.μ. μέχρι τις 1:00 μ.μ. στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία.

    Περισσότερα...

 

Συνέδριο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΗΟPEs με θέμα «Πρακτικές Θετικής Εκπαίδευσης: Αυτογνωσία, ψυχική ανθεκτικότητα, ευτυχία και θετικότητα για όλους, στη σχολική κοινότητα» - Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα HOPEs (6 Ιουνίου 2018)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ως Συντονιστικό Ίδρυμα στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ HOPEs - Happiness, Optimism, Positivity and Ethos in schools, διοργανώνει Συνέδριο με θέμα «Πρακτικές Θετικής Εκπαίδευσης: Αυτογνωσία, ψυχική ανθεκτικότητα, ευτυχία και θετικότητα για όλους, στη σχολική κοινότητα». Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν ως εταίροι οι οργανισμοί Institute of Development Ltd και GranXperts, το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ινστιτούτο ICEP Europe της Ιρλανδίας, το Πανεπιστήμιο της Μάλτας και το ISPA της Πορτογαλίας. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου 2018, από τις 08:30 μέχρι τις 13:10, στον χώρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στη Λευκωσία.

    Περισσότερα...

 

Διεξαγωγή Προγράμματος Επιμόρφωσης ΒΔΑ΄ για τον Ιούνιο 2018

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορώ ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, διοργανώνουν το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για τους Βοηθούς Διευθυντές Α΄(προαγωγή με ισχύ από 1/9/2018).

    Περισσότερα...

 

Συνοπτική ετήσια αναφορά ρατσιστικών περιστατικών

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας υπενθυμίζουμε ότι, με βάση την αντιρατσιστική πολιτική του ΥΠΠ «Κώδικας Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού και Οδηγός Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών», αναμένεται όπως τα σχολεία αποστείλουν την ετήσια αναφορά ρατσιστικών περιστατικών (Φόρμα 2) για τη σχολική χρονιά 2017-2018.

    Περισσότερα...

 

Διεξαγωγή Ημερίδας με τίτλο «CLIL- Μάθηση για ένα καλύτερο μέλλον»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και το Συντονιστικό Κέντρο CLIL διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο ‘CLIL – Μάθηση για ένα καλύτερο μέλλον’, την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 από τις 16:00 μέχρι τις 19:30, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία.

    Περισσότερα...

 

Ενημέρωση για διοργάνωση Ημερίδας με θέμα «Speaking Religion: Religious Discourse and Public Speaking in Classical Athens and Beyond»

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ενημερώνει για τη διεξαγωγή Ημερίδας με θέμα “Speaking Religion: Religious Discourse and Public Speaking in Classical Athens and Beyond”, στις 19 Ιουνίου 2018 από τις 08:30 -18:45 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

    Περισσότερα...

 

Αξιολόγηση Διδακτικού Υλικού Μαθηματικών Στ΄ τάξης

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις αξιολόγησης του διδακτικού υλικού Μαθηματικών της Στ΄ τάξης. Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν στις συναντήσεις θα συζητήσουν με τη Συγγραφική Ομάδα Μαθηματικών θέματα που σχετίζονται με το διδακτικό υλικό.

    Περισσότερα...

 
Έχουν επισκεφτεί τον ιστοχώρο 137 άτομα την τελευταία ώρα
Μάιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Επαγγελματική Μάθηση Εκπαιδευτικών

Ηλεκτρονικές εγγραφές

Πλατφόρμα Moodle

Πύλη e-epimorfosi

Παραγωγές

Literacy and Contemporary Society

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα HOPEs

Αντιρατσιστική πολιτική

Εκπαιδευτική Ένταξη Παιδιών με Μεταναστευτική Βιογραφία

Μέτρα για Βελτίωση Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Ένταξης Παιδιών Τρίτων Χωρών στην Κύπρο

masdiv

Pestalozzi

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

Ενημέρωσέ με