Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015
GreekEnglish (United Kingdom)
Οικοσελίδα
ΠΙΚ Tο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1972. Αποστολή του είναι να μεριμνά για τη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, να τους ενημερώνει για τις σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση, να τεκμηριώνει ερευνητικά και θεωρητικά την ακολουθητέα εκπαιδευτική πολιτική και να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς στην προσπάθειά τους για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

Επιμόρφωση εκπαιδευτών/τριών Επιμορφωτικών Κέντρων που διδάσκουν Ξένες Γλώσσες-Ελληνικά σε ενήλικες για θέματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, πληροφορείστε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο-σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης (Επιμορφωτικά Κέντρα Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού)- προγραμματίζει επιμορφωτικές συναντήσεις για τους/τις εκπαιδευτές/τριες των Επιμορφωτικών Κέντρων όλων των επαρχιών, οι οποίοι/ες διδάσκουν Ξένες Γλώσσες-Ελληνικά σε ενήλικες.

    Περισσότερα...

 

Συμμετοχή εκπαιδευτικών σε Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Διδακτική της Λογοτεχνίας στη Δημοτική Εκπαίδευση»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια εγκυκλίου με αρ. Φακ. 7.11.08 (ΠΙ) και ημερομηνία 13 Νοεμβρίου 2015, επισυνάπτεται ο κατάλογος των εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν στο επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Διδακτική της Λογοτεχνίας στη Δημοτική Εκπαίδευση», στις 28 Νοεμβρίου 2015, από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 1.30 μ.μ., στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Ανακοίνωση

Κατάλογος

 

Ιστοσελίδα Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με τίτλο «Αντιρατσιστική πολιτική»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο έχει δημιουργήσει ιστοσελίδα με τίτλο «Αντιρατσιστική Πολιτική».

Η ιστοσελίδα έχει δημιουργηθεί και θα λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τους υπό έμφαση στόχους της σχολικής χρονιάς 2015-2016 και συγκεκριμένα για τον 2ο και νέο υπό έμφαση στόχο: «Ευαισθητοποίηση των μαθητών κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας και προώθηση της ισότητας και του σεβασμού, στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της ρητορικής του μίσους του Συμβουλίου της Ευρώπης» (εγκύκλιος ypp2933a).

    Περισσότερα...

 

Συμμετοχή εκπαιδευτικών σε Ημερίδα με τίτλο «Εφαρμογή Αντιρατσιστικής Πολιτικής ΥΠΠ: Κώδικας Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού & Οδηγός Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια εγκυκλίου με αρ. Φακ. 7.1.19 (ΠΙ) και ημερομηνία 4 Νοεμβρίου 2015, επισυνάπτεται ο κατάλογος των εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν στην Ημερίδα με τίτλο «Εφαρμογή Αντιρατσιστικής Πολιτικής ΥΠΠ: Κώδικας Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού & Οδηγός Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών», στις 7 Δεκεμβρίου 2015, από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 1.30 μ.μ., στο Ξενοδοχείο Σεμέλη στη Λευκωσία. Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο επιμορφωτικών δράσεων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τους υπό έμφαση στόχους της σχολικής χρονιάς 2015-2016 και συγκεκριμένα για τον 2ο και νέο υπό έμφαση στόχο: «Ευαισθητοποίηση των μαθητών κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας και προώθηση της ισότητας και του σεβασμού, στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της ρητορικής του μίσους του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Ανακοίνωση

Κατάλογος

 

Κατάλογος συμμετεχόντων στην Ημερίδα «Μανόλης Αναγνωστάκης 1925 - 2005»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια ταυτάριθμης εγκυκλίου, ημερ. 2 Νοεμβρίου 2015, επισυνάπτεται ο ονομαστικός κατάλογος των εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν στην Ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015 (8:30-13:00), στη Λευκωσία, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ανακοίνωση

Κατάλογος

 

Ενημέρωση για Σεμινάρια σε Σχολική Βάση, Σεμινάρια για Γονείς και για Συμπληρωματικό Προγραμματισμό Προαιρετικών Σεμιναρίων Επιμόρφωσης για το σχολικό έτος 2015 – 2016

Αναφορικά με τα Προγράμματα Προαιρετικών Σεμιναρίων και Σεμιναρίων σε Σχολική Βάση και για Γονείς και σε συνέχεια προηγούμενων εγκυκλίων (ημερ.: 1/9/2015, 17/9/2015, 2/10/2015), σας ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

  1. Έχει ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος υποβολής αιτήσεων για τα Σεμινάρια σε Σχολική Βάση. Αιτήσεις για τη δεύτερη περίοδο θα γίνονται δεκτές από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2016.
  2. Οι αιτήσεις για τα Σεμινάρια για Γονείς μπορούν να υποβάλλονται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2016.
  3. Έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (www.pi-eggrafes.ac.cy) νέα προαιρετικά σεμινάρια, τα οποία αναμένεται να διεξαχθούν σε διάφορες επαρχίες. Επισυνάπτεται αναλυτικός κατάλογος με τα νέα σεμινάρια και τις επαρχίες στις οποίες θα πραγματοποιηθούν. Σημειώνεται επίσης ότι τον Ιανουάριο 2016 αναμένεται να προσφερθεί δεύτερος συμπληρωματικός κύκλος Προαιρετικών σεμιναρίων επιμόρφωσης, τα οποία αναμένεται να πραγματοποιηθούν από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο του 2016.

    Περισσότερα...

 

Ημερίδα «Μεγιστοποίηση μαθησιακών αποτελεσμάτων και Δείκτες Επιτυχίας και Επάρκειας»

Ανακοίνωση

Πρόγραμμα

 

Διοργάνωση Επιστημονικού Συνεδρίου «Διδακτική της Λογοτεχνίας στη Δημοτική Εκπαίδευση»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε ότι η Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου συνδιοργανώνουν επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Διδακτική της Λογοτεχνίας στη Δημοτική Εκπαίδευση», το Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015 (8:30-13:30), στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

    Περισσότερα...

 

Διαγωνισμός Ζωγραφικής για την Ισότητα των Φύλων με τίτλο «Ισότητα στην Επιλογή Επαγγέλματος για Άνδρες και Γυναίκες»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, παρακαλείστε όπως ενημερώσετε τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/τριες του σχολείου σας σχετικά με τον διαγωνισμό ζωγραφικής. Τον διαγωνισμό προκηρύσσει η Διατμηματική Επιτροπή για την Ισότητα των Φύλων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για μαθητές Δημοτικού/Γυμνασίου, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, για δεύτερη συνεχή χρονιά.

    Περισσότερα...

 

Προσφορά Προγράμματος Επιμόρφωσης για τους Εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης που διδάσκουν Μαθηματικά στην Ε΄ τάξη στο πλαίσιο της εισαγωγής του Αναλυτικού Προγράμματος Μαθηματικών

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα σας πληροφορώ ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, προσφέρει Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για όλους τους Εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Μαθηματικά στην Ε΄ τάξη στο πλαίσιο του Αναλυτικού Προγράμματος Μαθηματικών.

    Περισσότερα...

 
Έχουν επισκεφτεί τον ιστοχώρο 221 άτομα την τελευταία ώρα
Νοέμβριος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Πλατφόρμα Moodle

Πύλη e-epimorfosi

Παραγωγές

Ηλεκτρονικές εγγραφές

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Αντιρατσιστική πολιτική

Literacy and Contemporary Society

Elinet

Pestalozzi

Διδάσκοντας την Ελληνική ως δεύτερη γλώσσα στο Δημοτικό Σχολείο

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

eprocurementΗλεκτρονικό Σύστημα Σύναψης Συμβάσεων
Ενημέρωσέ με