Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
GreekEnglish (United Kingdom)
Οικοσελίδα

Αναβάθμιση Διαδικτυακού Περιβάλλοντος Εγγραφών

Σας ενημερώνουμε ότι υλοποιήθηκε αναβάθμιση του διαδικτυακού περιβάλλοντος εγγραφών https://www.pi-eggrafes.ac.cy του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου. Η πρόσβαση στο νέο περιβάλλον εγγραφών από τους χρήστες δεν θα γίνεται με τον αριθμό ταυτότητας και τον κωδικό (password) που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως. Αντίθετα, για την πρόσβαση οι χρήστες θα χρησιμοποιούν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που έχουν για την Υπηρεσία Κεντρικής Αυθεντικοποίησης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου (https://login.pi.ac.cy).

Περισσότερες πληροφορίες
Εγκύκλιος ημερoμηνίας 5.12.2018 | Ανακοίνωση ημερομηνίας 1.2.2019

Προώθηση της χρήσης των νέων τεχνολογιών στο μάθημα της Φυσικής στη Μέση Εκπαίδευση

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου στην προσπάθειά του να συμβάλει στην προώθηση της χρήσης των Νέων Τεχνολογιών στο μάθημα της Φυσικής στη Μέση Εκπαίδευση, θα διαθέσει υπό μορφή δανεισμού σε καθηγητές Φυσικής το σύστημα διασύνδεσης ScienceWorkshop 750(USB) της εταιρείας PASCO Scientific. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται ήδη στα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές. Οι καθηγητές, οι οποίοι θα δανειστούν το σύστημα, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευχέρεια στη χρήση του συστήματος και, σε συνδυασμό με τα συστήματα που υπάρχουν στα σχολεία τους, να σχεδιάσουν μαθήματα, στα οποία όλοι οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν με το σύστημα.

    Περισσότερα...

 

Επανέναρξη σεμιναρίου διδακτικής της Φυσικής

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σας πληροφορεί ότι συνεχίζεται και κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020 το Σεμινάριο «Διδακτικές πρακτικές στο μάθημα της Φυσικής στη Μέση Εκπαίδευση».

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του Σεμιναρίου είναι η διευκόλυνση της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των μάχιμων εκπαιδευτικών για θέματα διδακτικής της Φυσικής και για αποτελεσματικές διδακτικές προσεγγίσεις που έχουν εφαρμοσθεί στην τάξη.

    Περισσότερα...

 

Εκπαίδευση εκπαιδευτικών Ειδικών Σχολείων στο πρόγραμμα «Κράτα με Aσφαλή» («Keep me Safe»)

Αναφερόμαστε στο πιο πάνω θέμα και σας πληροφορούμε ότι στο κείμενο της Εθνικής Στρατηγικής για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας (2015), γίνεται ειδική αναφορά στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών με ειδικές ανάγκες, καθώς και στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα Ειδικά Σχολεία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, προχωρούν στη διεξαγωγή επιμορφωτικών συναντήσεων καθόλη τη διάρκεια της παρούσας σχολικής χρονιάς.

    Περισσότερα...

 

3ο Διεθνές Συνέδριο: «Γραμματισμός και Σύγχρονη Κοινωνία: Ταυτότητες, Κείμενα, Θεσμοί»

Σας ενημερώνουμε ότι, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, διοργανώνει το 3ο Διεθνές Συνέδριο: «Γραμματισμός και Σύγχρονη Κοινωνία: Ταυτότητες, Κείμενα, Θεσμοί», το οποίο θα διεξαχθεί στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία. Οι γλώσσες του Συνεδρίου είναι τα ελληνικά και τα αγγλικά.

    Περισσότερα...

 

Έναρξη προγραμμάτων του Κρατικού Δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεδουλά, Κοινότητας Ακρωτηρίου, Αθαλάσσας, Σαλαμιούς, Κάβο-Γκρέκο, Παναγιάς και Κοιλανίου)

Εγκύκλιος

Ιστοσελίδα Προγραμμάτων ΚΠΕ

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής
(υποβάλλεται από τα σχολεία)

 

Ανάρτηση Προκαταρκτικών Αποτελεσμάτων Αξιολόγησης Εκδηλώσεων Ενδιαφέροντος Υποψήφιων Εκπαιδευτών για τον Διαγωνισμό Αγοράς Υπηρεσιών ΠΙ 12/19 για στελέχωση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παναγιάς (ΚΠΕΠ)

Ανακοίνωση

Αποτελέσματα

 

Κατάλογος συμμετεχόντων/ουσών στην Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα «Θετικές προσεγγίσεις για πρόληψη της έμφυλης βίας και άλλων αρνητικών συμπεριφορών στα σχολεία» (Έργο SAFER)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια σχετικής εγκυκλίου με Αρ. Φακ.: Π.Ι. 7.11.08 και ημερ. 2 Σεπτεμβρίου 2019, επισυνάπτεται ο κατάλογος των συμμετεχόντων/ουσών.

    Περισσότερα...

 

Επιχορήγηση δράσεων, εκτός σχολικού χρόνου, σχετικών με τη στήριξη μαθητών/τριών που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι ο εντοπισμός και η στήριξη μαθητών/τριών που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, περιλαμβάνεται στην Εθνική Στρατηγική της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου για τα έτη 2013-2020, με συντονιστή το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) και ειδικό Φορέα την Επιτροπή Αγωγής Υγείας και Πολιτότητας (ΕΑΥΠ). Στο πλαίσιο προώθησης της πολιτικής αυτής, η ΕΑΥΠ ευνοεί την ανάπτυξη δράσεων από τα σχολεία, που στοχεύουν στην εμπλοκή των παιδιών αυτών σε δράσεις εκτός σχολικού χρόνου, για δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερού τους χρόνου.

    Περισσότερα...

 

Δίκτυα σχολείων για υποστήριξη της εφαρμογής της Αντιρατσιστικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (ΠΙ) προγραμματίζει επιμορφωτικές και άλλες δράσεις στήριξης των σχολείων, στα οποία εφαρμόζεται η αντιρατσιστική πολιτική του ΥΠΠΑΝ «Κώδικας Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού & Οδηγός Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών». Για τον σκοπό αυτό θα δημιουργηθούν δίκτυα ανά επαρχία/ες και η στήριξη των σχολείων θα προσφερθεί μέσω κυρίως συναντήσεων για ενημέρωση, αναστοχασμό και επιμόρφωση γύρω από σχετικά θέματα. Η δημιουργία αντίστοιχων δικτύων κατά τις περασμένες σχολικές χρονιές έλαβε ιδιαίτερα θετική ανατροφοδότηση από τα σχολεία που συμμετείχαν και συνέβαλε στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή της αντιρατσιστικής πολιτικής.

    Περισσότερα...

 

Συμμετοχή σε Προγράμματα και Δράσεις για την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδασκαλία και μάθηση, για τη σχολική χρονιά 2019-2020

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Τομέας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας - Τ.Ε.Τ.) προσφέρει και φέτος αριθμό Προγραμμάτων και Δράσεων για την ενσωμάτωση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) στη μαθησιακή διαδικασία. Τα Προγράμματα αυτά έχουν ως στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Y.Π.Π.Α.Ν.), για την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών για αποτελεσματική διδασκαλία και μάθηση.

    Περισσότερα...

 
Έχουν επισκεφτεί τον ιστοχώρο 208 άτομα την τελευταία ώρα
Σεπτέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

Επαγγελματική Μάθηση Εκπαιδευτικών

Π.Ι.Κ. Εγγραφές

1480

Πλατφόρμα Moodle

Παραγωγές

Δάφνη

Literacy and Contemporary Society

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Αντιρατσιστική πολιτική

Εκπαιδευτική Ένταξη Παιδιών με Μεταναστευτική Βιογραφία

Μέτρα για Βελτίωση Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Ένταξης Παιδιών Τρίτων Χωρών στην Κύπρο

masdiv

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

Ενημέρωσέ με