Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
GreekEnglish (United Kingdom)
Οικοσελίδα

Διαδικτυακό Περιβάλλον Εγγραφών και ενημέρωση για τον τρόπο πρόσβασης από τους χρήστες

Σας ενημερώνουμε ότι για την πρόσβαση στο αναβαθμισμένο Διαδικτυακό Περιβάλλον Εγγραφών https://www.pi-eggrafes.ac.cy του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου οι χρήστες χρησιμοποιούν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που έχουν για την Υπηρεσία Κεντρικής Αυθεντικοποίησης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου. Δείτε περισσότερες πληροφορίες πιο κάτω.

Περισσότερες πληροφορίες
Εγκύκλιος ημερoμηνίας 5.12.2018 | Ανακοίνωση ημερομηνίας 1.2.2019


Εξ αποστάσεως μάθηση Εξ αποστάσεως επιμόρφωση MS Teams - Αξιοποίηση του Office 365 Ενημέρωση νηπίων για τον Κορωνοϊό Εξ αποστάσεως μάθηση


Εξ Αποστάσεως επιμόρφωση - ενημέρωση εκπαιδευτικών για το Microsoft Teams

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια ταυτάριθμων εγκυκλίων, με ημερομηνίες 19, 23 και 30 Μαρτίου 2020, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.), σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, καθώς και τη Μονάδα ΤΠΕ του ΥΠΠΑΝ, θα προσφέρει νέο κύκλο εξ αποστάσεως σεμιναρίων επιμόρφωσης - ενημέρωσης με θέμα την αξιοποίηση της εφαρμογής Microsoft Teams (MS Teams) στη μαθησιακή διαδικασία. Συγκεκριμένα, θα προσφερθεί εισαγωγική επιμόρφωση η οποία θα περιλαμβάνει τα πιο κάτω θέματα:

  • Εισαγωγική Παρουσίαση – Γνωριμία με MS Teams
  • Δημιουργία Ομάδας στο MS Teams
  • Προγραμματισμός και διεξαγωγή διαδικτυακών συναντήσεων
  • Γνωριμία με διαθέσιμες λειτουργίες

    Περισσότερα...

 

Έναρξη εξ αποστάσεως προαιρετικού σεμιναρίου για την προαγωγή της Ψυχικής Ανθεκτικότητας των εκπαιδευτικών

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου διοργανώνει Προαιρετικό Σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης και ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών με τίτλο «Ψυχική Ανθεκτικότητα», το οποίο θα προσφερθεί με τη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το Σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

    Περισσότερα...

 

Χρήσιμες επισημάνσεις για την ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών, παιδιών και εφήβων κατά τη διάρκεια παραμονής στο σπίτι

Κοινοποιούμε χρήσιμο υλικό  του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το έντυπο περιλαμβάνει χρήσιμες επισημάνσεις για την ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών, παιδιών και εφήβων κατά τη διάρκεια παραμονής στο σπίτι λόγω των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό - Covid-19.

http://www.centerschoolpsych.psych.uoa.gr/images/pdf/menoumespitisyndedemenoi--psichologiki-stirixi-gia-oikogeneies.pdf

https://www.facebook.com/1962901713796973/posts/2900307760056359/

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 

Αποθετήριο Ανοικτού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου Χρηστών «Φωτόδεντρο Κύπρου»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια ανακοινώσεων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Αρ. ypp10549, ημερ.12/03/2020 και Αρ. ypp10556, ημερ.14/03/2020), σας ενημερώνουμε, ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να έχουν πρόσβαση σε επιπρόσθετο διδακτικό και υποστηρικτικό υλικό από διαδικτυακές πύλες και άλλες ιστοσελίδες των προγραμμάτων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (www.pi.ac.cy), όπως π.χ.: tet.pi.ac.cy, internetsafety.pi.ac.cy, paragoges.pi.ac.cy και ειδικότερα από το Αποθετήριο Ανοικτού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου Χρηστών Φωτόδεντρο Κύπρου photodentro.pi.ac.cy.

    Περισσότερα...

 

Έντυπα για Ψυχοκοινωνική υποστήριξη παιδιών από εκπαιδευτικούς και γονείς για τον κορωνοϊό - Covid -19

Σας ενημερώνουμε για το ηλεκτρονικό υλικό που ετοίμασε το Εργαστήριο Σχολικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σχετικά με χρήσιμες επισημάνσεις για α) εκπαιδευτικούς/σχολεία και β) γονείς για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη παιδιών και εφήβων για τον κορωνοϊόCovid -19:

α) Το ηλεκτρονικό έντυπο με τίτλο «Συζητώντας και στηρίζοντας τους μαθητές για τον Covid -19: Χρήσιμες επισημάνσεις για εκπαιδευτικούς και σχολεία». Το έντυπο περιλαμβάνει χρήσιμες επισημάνσεις για τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία σχετικά με την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον για τον κορωνοϊό - Covid -19.

http://www.centerschoolpsych.psych.uoa.gr/images/psychologiki-stirixi-st-sxolei-gia-koronoio_covid19.pdf

β) Το ηλεκτρονικό έντυπο με τίτλο «Συζητώντας και στηρίζοντας τα παιδιά και τους εφήβους για τον Covid -19: Χρήσιμες επισημάνσεις για γονείς» του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το έντυπο περιλαμβάνει χρήσιμες επισημάνσεις για τους γονείς σχετικά με την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των παιδιών και των εφήβων για τον κορωνοϊό - Covid -19.

http://www.centerschoolpsych.psych.uoa.gr/images/pdf/psychologiki-stirixi-paidiwn-apo-goneis-gia-koronoio-covid19.pdf

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 

Παράταση στην υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στον διαγωνισμό για τη βράβευση καλών πρακτικών/δράσεων πρόληψης της βίας και της νεανικής παραβατικότητας στο σχολείο και προαγωγής της ενεργού πολιτότητας

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια ταυτάριθμων εγκυκλίων (ypp10303, ημερ. 21/1/2020 και ypp10441, ημερ. 20/2/20) ενημερώνουμε ότι έχει δοθεί παράταση για υποβολή δήλωσης συμμετοχής στον διαγωνισμό μέχρι την Τετάρτη 8 Απριλίου 2020.

    Περισσότερα...

 
Έχουν επισκεφτεί τον ιστοχώρο 299 άτομα την τελευταία ώρα
Απρίλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

Επαγγελματική Μάθηση Εκπαιδευτικών

Π.Ι.Κ. Εγγραφές

1480

Διαδικτυακό Περιβάλλον Μάθησης Π.Ι. - Moodle

Παραγωγές

Δάφνη

Literacy and Contemporary Society

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Αντιρατσιστική πολιτική

Εκπαιδευτική Ένταξη Παιδιών με Μεταναστευτική Βιογραφία

Μέτρα για Βελτίωση Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Ένταξης Παιδιών Τρίτων Χωρών στην Κύπρο

masdiv

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

Ενημέρωσέ με