Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018
GreekEnglish (United Kingdom)
Οικοσελίδα
ΠΙΚ Tο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1972. Αποστολή του είναι να μεριμνά για τη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, να τους ενημερώνει για τις σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση, να τεκμηριώνει ερευνητικά και θεωρητικά την ακολουθητέα εκπαιδευτική πολιτική και να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς στην προσπάθειά τους για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

Β΄ Σειρά Επιμορφωτικών Σεμιναρίων Διδασκόντων/ουσών στο Πρόγραμμα Αλφαβητισμού της Α΄ και Β΄ τάξης Γυμνασίου

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Γραφείο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Μέσης Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, διοργανώνουν β΄ σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων για Φιλολόγους και Μαθηματικούς, οι οποίοι διδάσκουν στο Πρόγραμμα Αλφαβητισμού της Α΄ και Β΄ τάξης Γυμνασίου.

    Περισσότερα...

 

Ημερίδα με τίτλο «Ένταξη και Ενσωμάτωση παιδιών με Αναπηρίες στο Γενικό Σχολείο»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι οι Διευθύνσεις Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου διοργανώνουν Ημερίδα με τίτλο: «Ένταξη και Ενσωμάτωση παιδιών με Αναπηρίες στο Γενικό Σχολείο». Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Δεύτερου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Αναπηρία 2017-2020.

    Περισσότερα...

 

Κατάλογος συμμετεχόντων/ουσών στην Ημερίδα με θέμα: «Διδάσκοντας Ιστορία στον σύγχρονο κόσμο»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια σχετικής εγκυκλίου με Αρ. Φακ.: Π.Ι. 7.7.01 και Ημερ. 18 Δεκεμβρίου 2017, επισυνάπτονται ο κατάλογος των συμμετεχόντων/ουσών, καθώς και το πρόγραμμα της Ημερίδας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, μεταξύ των ωρών 08:15-13:15.

    Περισσότερα...

 

Ημερίδα Χορωδιών 2018

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο διοργανώνουν Hμερίδα Χορωδιών, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, στη Λευκωσία.

Η δράση πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά, με αποτέλεσμα να έχει καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός, τον οποίο αναμένουν οι Καθηγητές Μουσικής και το μουσικόφιλο κοινό του τόπου.

    Περισσότερα...

 

Διεθνής Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (6 Φεβρουαρίου 2018)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι με το σύνθημα «Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό: Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινά από εσένα» (“Create, connect and share respect: A better internet starts with you”) γιορτάζουμε, και φέτος, στις 6 Φεβρουαρίου 2018, την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην προώθηση της βέλτιστης χρήσης του διαδικτύου και της ασφαλούς χρήσης των νέων τεχνολογιών. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενθάρρυνση όλων, ώστε να γίνει αντιληπτό ότι ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να είναι φορέας της αλλαγής που θα συνεισφέρει στη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού είναι ευαισθητοποιημένο σε θέματα ανάπτυξης δεξιοτήτων χρήσης των νέων τεχνολογιών από τους μαθητές και της ανάπτυξης ενεργών πολιτών ως προς το θέμα της αξιοποίησης του διαδικτύου. Για τον λόγο αυτό, το Υπουργείο κάθε χρόνο διοργανώνει εκδηλώσεις από κοινού με τους συνεργάτες του.

    Περισσότερα...

 

Καταβολή χρημάτων στα σχολεία που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα «Τηγανοκίνηση» για τη σχολική χρονιά 2016-2017

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνω ότι έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος της ποσότητας των τηγανελαίων που έχει συγκεντρωθεί από τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Τηγανοκίνηση», κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017, το οποίο αποτελεί συνεργασία, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με τον περιβαλλοντικό οργανισμό ΑΚΤΗ.

    Περισσότερα...

 

Αποτελέσματα Διαγωνισμού για τη δημιουργία Μητρώου Εκπαιδευτών για διδασκαλία στα σεμινάρια επιμόρφωσης για εκπαιδευτικούς Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, για την περίοδο 2017–2018 (Αρ. Διαγωνισμού Π.Ι. 20/2017)

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ενημερώνει ότι έχει καταρτιστεί ο Κατάλογος/Μητρώο των υποψηφίων που πληρούν τις προϋποθέσεις για διδασκαλία στα σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, για την περίοδο 2017-2018.

    Περισσότερα...

 

17ο Συνέδριο Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, με θέμα: «Βελτίωση Μαθησιακών Αποτελεσμάτων στο δημόσιο σχολείο. Προτάσεις και προοπτικές» (ΛΕΥΚΩΣΙΑ)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, πληροφορείστε ότι ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, διοργανώνει το 17ο συνέδριό του στη Λευκωσία, με θέμα: «Βελτίωση Μαθησιακών Αποτελεσμάτων στο δημόσιο σχολείο. Προτάσεις και προοπτικές», το Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2018, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 9:00 μέχρι τις 17:00 και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

    Περισσότερα...

 

Πρόγραμμα Επαγγελματικής Μάθησης «Ενδυναμώνοντας τις μελλοντικές γενιές στην Κύπρο», 2017-2018

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια της εγκυκλίου Αρ.Φακ. Π.Ι. 7.3.02.5 ΙΙ, ημερομ. 22 Νοεμβρίου 2017, σας ενημερώνουμε ότι το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Μάθησης με τίτλο «Ενδυναμώνοντας τις μελλοντικές γενιές στην Κύπρο», θα διεξαχθεί στις ακόλουθες νέες ημερομηνίες:

    Περισσότερα...

 

Συνέδριο με θέμα «Προσεγγίζοντας τις έννοιες της απώλειας και του πένθους - Ο ρόλος των εκπαιδευτικών»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, διοργανώνει Συνέδριο με θέμα «Προσεγγίζοντας τις έννοιες της απώλειας και του πένθους – Ο ρόλος των εκπαιδευτικών», το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και όλων των επαρχιών. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018 (8:30-13:30), στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία.

    Περισσότερα...

 
Έχουν επισκεφτεί τον ιστοχώρο 546 άτομα την τελευταία ώρα
Ιανουάριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Επαγγελματική Μάθηση Εκπαιδευτικών

Ηλεκτρονικές εγγραφές

Πλατφόρμα Moodle

Πύλη e-epimorfosi

Παραγωγές

Literacy and Contemporary Society

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα HOPEs

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα DiDeSu

Αντιρατσιστική πολιτική

Εκπαιδευτική Ένταξη Παιδιών με Μεταναστευτική Βιογραφία

masdiv

Pestalozzi

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

Ενημέρωσέ με