Οικοσελίδα
ΠΙΚ Tο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1972. Αποστολή του είναι να μεριμνά για τη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, να τους ενημερώνει για τις σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση, να τεκμηριώνει ερευνητικά και θεωρητικά την ακολουθητέα εκπαιδευτική πολιτική και να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς στην προσπάθειά τους για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

Κατάλογος συμμετεχόντων στο Παγκύπριο Συνέδριο «Διδάσκοντας την Ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα σε ενήλικες: ζητήματα και ζητούμενα στο κυπριακό συγκείμενο»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα -και σε συνέχεια σχετικής εγκυκλίου, ημερ. 17 Νοεμβρίου 2014- επισυνάπτεται ο ονομαστικός κατάλογος των ατόμων που θα λάβουν μέρος στο Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Σάββατο, στο ξενοδοχείο Mediterranean, στη Λεμεσό, από τις 08:30 μέχρι τις 13:30.

Ανακοίνωση

Κατάλογος συμμετεχόντων

 

Διήμερο Εκπαιδευτικού, 21-22 Ιανουαρίου 2015

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί το Διήμερο Εκπαιδευτικού Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Το διήμερο επιμόρφωσης θα περιλαμβάνει κεντρική και ενδοσχολική επιμόρφωση και σε αυτό θα συμμετέχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα δημόσια σχολεία Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

    Περισσότερα...

 

Δημοσιογραφική διάσκεψη και σεμινάριο - συζήτηση για τη φυσική κατάσταση, τη φυσική δραστηριότητα, τις διατροφικές συνήθειες και τα επίπεδα ψυχικής υγείας των παιδιών της Κύπρου

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα σας ενημερώνω ότι θα διεξαχθεί, στην παρουσία της Γενικής Διευθύντριας του Υ.Π.Π., δημοσιογραφική διάσκεψη και ενημερωτικό σεμινάριο όπου θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα για τη φυσική κατάσταση, τη φυσική δραστηριότητα, τις διατροφικές συνήθειες και τα επίπεδα της ψυχικής υγείας των παιδιών 3 έως 13 χρόνων στην Κύπρο, όπως αυτά καταγράφονται σε πρόσφατες έρευνες του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Π.Ι.) και των ευρωπαϊκών μελετών IDEFICS και IFamily.

    Περισσότερα...

 

Πρόσκληση για συμμετοχή στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Αρχαίας Κυπριακής Γραμματείας με θέμα: «Αρχαίοι Κυπριακοί αίνοι και μύθοι με έμφαση στις διαχρονικές επιβιώσεις τους»

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης, το Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και το Εργαστήριο Κυπριακών Μελετών (ΕΡ.ΚΥ.ΜΕ.) του εν λόγω Τμήματος, το Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Φιλολόγων Κύπρου «Στασίνος» και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων (Σ.Ε.ΚΦ. - Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ.), προκηρύσσει Παγκύπριο Διαγωνισμό Αρχαίας Κυπριακής Γραμματείας, που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου, με θέμα: «Αρχαίοι Κυπριακοί αίνοι και μύθοι με έμφαση στις διαχρονικές επιβιώσεις τους». Ο εν λόγω Διαγωνισμός πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων προσφοράς του Ε.Κ.Π.Α. – σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και άλλους φορείς – στην έρευνα και διδασκαλία της Αρχαίας Κυπριακής Γραμματείας.

    Περισσότερα...

 

Διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου «Αρχαία Κυπριακή Γραμματεία ανά τους αιώνες», 20 - 22 Μαρτίου 2015

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), το Εργαστήριο Κυπριακών Μελετών (ΕΡ.ΚΥ.ΜΕ.) του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., το Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, το ίδρυμα Λεβέντη, τον Δήμο Στροβόλου, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων (Σ.Ε.Κ.Φ. - ΟΕΛΜΕΚ) και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Φιλολόγων Κύπρου «Στασίνος», προγραμματίζει τη διοργάνωση Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: «Αρχαία Κυπριακή Γραμματεία ανά τους αιώνες».

    Περισσότερα...

 

Διεξαγωγή εκπαιδευτικής ημερίδας με θέμα «Ο υδροβιότοπος της Λίμνης Ορόκλινης» – παρουσίαση της εκπαιδευτικής βαλίτσας «Η λίμνη της Ορόκλινης» στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Life – Oroklini

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα σας πληροφορούμε ότι στις 4 Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00-18:00, θα διεξαχθεί στο Περιβαλλοντικό Κέντρο της Κοινότητας Ακρωτηρίου, εκπαιδευτική ημερίδα για παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού « Η λίμνη της Ορόκλινης», για τους εκπαιδευτικούς της δημοτικής εκπαίδευσης της Επαρχίας Λεμεσού Η ημερίδα διεξάγεται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του ΥΠΠ και το Τμήμα Περιβάλλοντος του ΥΦΓΠΠ, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Life – Oroklini. Η συγκεκριμένη ημερίδα αποτελεί συνέχεια της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε κατά την περσινή σχολική χρονιά για τους εκπαιδευτικούς δημοτικής εκπαίδευσης των Επαρχιών Λάρνακας-Αμμοχώστου.

    Περισσότερα...

 

Αιτήσεις για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ομογενών Εκπαιδευτικών από τις χώρες του Εύξεινου Πόντου, το οποίο διεξάγεται στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου από το Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο 2015

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προσφέρει και φέτος Πρόγραμμα Επιμόρφωσης με θέμα «Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμός», το οποίο απευθύνεται σε ομογενείς εκπαιδευτικούς από τις χώρες του Εύξεινου Πόντου. Σκοπός του προγράμματος είναι να επιμορφώσει τους ομογενείς εκπαιδευτικούς σε σύγχρονες προσεγγίσεις στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας, έτσι ώστε να είναι ικανοί να τη διδάξουν στις χώρες προέλευσής τους, καθώς και να τους δώσει την ευκαιρία να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στην ελληνική γλώσσα, λογοτεχνία, ιστορία και πολιτισμό. Οι εκπαιδευτικοί δεσμεύονται να επιστρέψουν και να διδάξουν στις χώρες τους μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος.

    Περισσότερα...

 

Συμμετοχή εκπαιδευτικών σε σεμινάριο με τίτλο «Διδάσκοντας Συγκρουσιακά Θέματα»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια εγκυκλίου με αρ. Φακ. 4.17.12 (ΠΙ)/4.17.31.6/16 (ΥΠΠ) και ημερομηνία 10 Νοεμβρίου 2014, επισυνάπτεται ο κατάλογος των εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν στο σεμινάριο το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία. Το σεμινάριο προσφέρεται στο πλαίσιο συμμετοχής της Κύπρου ως χώρας-εταίρου στο Pilot Project Scheme της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Δημοκρατία σε Δράση», με το Έργο «Teaching controversial issues – developing effective training for teachers and school leaders».

    Περισσότερα...

 

Προκήρυξη Διαγωνισμού για την παραγωγή σύντομου βίντεο από μαθητές για την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου με θέμα «Ας δημιουργήσουμε μαζί ένα καλύτερο διαδίκτυο (Let's create a better internet together)»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια της εγκυκλίου ημερομηνίας 23/9/14 και αρ. φακ. ΠΙ 16.8.04.5, σας ενημερώνουμε πως από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο θα δοθεί παράταση για την υποβολή των συμμετοχών, μετά από αρκετά αιτήματα συναδέλφων.

Επομένως, η τελευταία ημερομηνία υποβολής των συμμετοχών θα είναι η Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015, στις 8:00 π.μ., στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου http://www.e-epimorfosi.ac.cy. Στην ιστοσελίδα αυτή θα βρείτε και περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για τον Διαγωνισμό.

    Περισσότερα...

 

Πραγματοποίηση Παγκύπριου Συνεδρίου με τίτλο «Διδάσκοντας την Ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα σε ενήλικες: ζητήματα και ζητούμενα στο κυπριακό συγκείμενο»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου -σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Ταμείων και τα Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού- διοργανώνει Παγκύπριο Συνέδριο με τίτλο «Διδάσκοντας την Ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα σε ενήλικες: ζητήματα και ζητούμενα στο κυπριακό συγκείμενο». Το Συνέδριο διεξάγεται στο πλαίσιο των δράσεων δημοσιότητας για το Έργο «Πρόγραμμα Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας σε μετανάστες και ξενόγλωσσους κατοίκους της Κύπρου – Μάθε Ελληνικά και ζήσε στην Κύπρο», το οποίο τυγχάνει συγχρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Σάββατο, στο ξενοδοχείο Mediterranean, στη Λεμεσό, από τις 08:30 μέχρι τις 13:30.

    Περισσότερα...

 
Έχουμε 49 επισκέπτες συνδεδεμένους
Νοέμβριος 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Πλατφόρμα Moodle

Πύλη e-epimorfosi

Παραγωγές

Ηλεκτρονικές εγγραφές

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Pestalozzi

Διδάσκοντας την Ελληνική ως δεύτερη γλώσσα στο Δημοτικό Σχολείο

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

Ενεργός Πολιτότητα

eprocurementΗλεκτρονικό Σύστημα Σύναψης Συμβάσεων
Ενημέρωσέ με