Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
GreekEnglish (United Kingdom)
Οικοσελίδα
ΠΙΚ Tο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1972. Αποστολή του είναι να μεριμνά για τη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, να τους ενημερώνει για τις σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση, να τεκμηριώνει ερευνητικά και θεωρητικά την ακολουθητέα εκπαιδευτική πολιτική και να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς στην προσπάθειά τους για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

Πρόγραμμα Επαγγελματικής Μάθησης «Ενδυναμώνοντας τις μελλοντικές γενιές στην Κύπρο» 2016 -2017

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο οργανώνει για δεύτερη χρονιά το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Μάθησης με τίτλο «Ενδυναμώνοντας τις μελλοντικές γενιές στην Κύπρο», με την επιχορήγηση του THE STEFANOU FOUNDATION CYPRUS. Το πρόγραμμα θα προσφερθεί σε 30 εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε Γυμνάσια.

Το πρόγραμμα θα προσφέρουν εκπαιδευτές του παγκόσμιου μη κυβερνητικού οργανισμού «Partners for Youth Empowerment», που διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια σε εκπαιδευτές νέων ατόμων ανά το παγκόσμιο. Στόχος του οργανισμού είναι η διάχυση πρακτικών που αυξάνουν την αυτοπεποίθηση, τα κίνητρα και τις ηγετικές ικανότητες των νέων. Το πρόγραμμα έχει εφαρμοστεί και αξιολογηθεί με επιτυχία σε οκτώ χώρες, ενώ αξιοποιείται από χιλιάδες επαγγελματίες.

    Περισσότερα...

 

«Μέρες Σεφέρη»: Τελετή Έναρξης Εκδηλώσεων – Συνέδριο - Εκθέσεις βιβλίου και φωτογραφίας

Πληροφορείστε ότι η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, η Εστία Ελλάδος Κύπρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και ο Δήμος Λευκωσίας διοργανώνουν εκδηλώσεις με θέμα «Μέρες Σεφέρη»: Τελετή Έναρξης-Συνέδριο- Εκθέσεις βιβλίου και φωτογραφίας, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 45 χρόνων από τον θάνατο του ποιητή. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Πύλη Αμμοχώστου, στη Λευκωσία, από τις 18 έως τις 23 Νοεμβρίου 2016 και περιλαμβάνουν: α) Τελετή Έναρξης, β) Συνέδριο με θέμα τη ζωή και το έργο του Γιώργου Σεφέρη και γ) Εκθέσεις βιβλίου και φωτογραφίας.

    Περισσότερα...

 

Αποτελέσματα Διαγωνισμού για τη δημιουργία Μητρώου Εκπαιδευτών για διδασκαλία στα Σεμινάρια Σχολικής Βάσης και στα Σεμινάρια για Γονείς του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, κατά την περίοδο 2016 - 2017 (Αρ. Διαγωνισμού Π.Ι. 15/2016)

Σε συνέχεια του Διαγωνισμού με αριθμό Π.Ι. 15/2016 για αγορά υπηρεσιών εκπαιδευτών για διδασκαλία στα Σεμινάρια Σχολικής Βάσης και στα Σεμινάρια για Γονείς του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, κατά την περίοδο 2016 - 2017, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ενημερώνει ότι έχει καταρτιστεί ο Κατάλογος/Μητρώο των υποψηφίων που πληρούν τις προϋποθέσεις. Οι υποψήφιοι έχουν καταταγεί με σειρά, ανάλογα με την αθροιστική βαθμολογία ως προς τα κριτήρια αξιολόγησης.

    Περισσότερα...

 

Διοργάνωση Ημερίδας «Η πράξη της Διαφοροποίησης της διδασκαλίας σε τάξεις μικτής ικανότητας: Υποστήριξη μέσα από κοινότητες μάθησης»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Η πράξη της Διαφοροποίησης της διδασκαλίας σε τάξεις μικτής ικανότητας: Υποστήριξη μέσα από κοινότητες μάθησης», το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016, από τις 8:30 μέχρι τις 13:30, στο Ξενοδοχείο Κλεοπάτρα.

Η Hμερίδα διενεργείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Διαφοροποίηση Διδασκαλίας για την Επαγγελματική Ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και την Επιτυχία των Μαθητών/ Differentiation of instruction for teacher’s professional Development and students' Success (DiDeSu) και υπάρχει δυνατότητα συνδυασμού της με τη συμμετοχή σε απογευματινό Σεμινάριο για τη Διαφοροποίηση.

    Περισσότερα...

 

Διεξαγωγή εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την παρουσίαση και δωρεάν παροχή του εκπαιδευτικού υλικού «To άλλο Νερό» στα σχολεία

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος των Μη-συμβατικών πόρων, το οποίο εφαρμόζεται στην Κύπρο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, τον Διεθνή Οργανισμό Global Water Partnership Mediterranean (GWP-Med) και το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης-διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά σεμινάριο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για τους εκπαιδευτικούς της Δημοτικής και Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης.

    Περισσότερα...

 

Κατάλογος συμμετεχόντων στην Ημερίδα με θέμα: «Συν-υφαίνοντας στον αργαλειό της Λογοτεχνίας»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια εγκυκλίου με αρ. φακ. 7.7.02.8/2 και ημερ. 6 Οκτωβρίου 2016, ακολουθούν οι κατάλογοι των συμμετεχόντων στην Ημερίδα «Συν-υφαίνοντας στον αργαλειό της Λογοτεχνίας», η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016, στο Αμφιθέατρο Λυκείου Μακαρίου Γ΄ Δασούπολης, από τις 8:30 μέχρι τις 13:00.

Ανακοίνωση

Κατάλογος

 

5η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Μέρα Ενημέρωσης για Τσουνάμι

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα σας πληροφορούμε ότι η 5η Νοεμβρίου θεσπίστηκε ως Παγκόσμια Μέρα Ενημέρωσης για Τσουνάμι (World Tsunami Awareness Day, WTAD) με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τον Δεκέμβριο του 2015. Η απόφαση για την Παγκόσμια Μέρα Τσουνάμι έρχεται να συνδράμει στις προσπάθειες ενημέρωσης της παγκόσμιας κοινότητας για την επικινδυνότητα του φυσικού αυτού φαινόμενου και τους ενδεδειγμένους τρόπους αντίδρασης του πληθυσμού σε μια περιοχή που πιθανόν να κινδυνεύει. Στην απόφαση επισημαίνεται επίσης η ισχυρή διασύνδεση της μείωσης των κινδύνων από φυσικές καταστροφές με τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης.

    Περισσότερα...

 

Σειρά Σεμιναρίων «Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για το έργο τους»

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο θα προσφέρει, κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017, στους/στις εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα να συμμετέχουν ως εισηγητές/τριες σε Σειρά Σεμιναρίων με τίτλο «Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για το έργο τους». Η δράση οργανώνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας πολλαπλών ευκαιριών επαγγελματικής μάθησης.

    Περισσότερα...

 

Εφαρμογή της πολιτικής για την Επαγγελματική Μάθηση των εκπαιδευτικών (ΕΜ) κατά το 2016 - 2017 στα σχολεία

Ανακοίνωση

 

Παιχνίδι iWhiz για θέματα ασφάλειας και σωστής χρήσης του διαδικτύου

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με τους φορείς που συνδράμουν στην εκπαίδευση των μαθητών για τη δημιουργική αξιοποίηση και ασφαλή χρήση του διαδικτύου, έχει αναπτυχθεί ένα διαδικτυακό διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων-απαντήσεων, το iWhiz. Την ανάπτυξη του iWhiz έκανε η εταιρεία ΜΤΝ σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το Κυπριακό Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης και Τεχνολογίας (στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CyberEthics) και τη συνδρομή εκπαιδευτικών και ειδικών στην πληροφορική.

    Περισσότερα...

 
Έχουν επισκεφτεί τον ιστοχώρο 190 άτομα την τελευταία ώρα
Οκτώβριος 2016
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επαγγελματική Μάθηση Εκπαιδευτικών

Ηλεκτρονικές εγγραφές

Πλατφόρμα Moodle

Πύλη e-epimorfosi

Παραγωγές

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα DiDeSu

Αντιρατσιστική πολιτική

Literacy and Contemporary Society

Pestalozzi

Διδάσκοντας την Ελληνική ως δεύτερη γλώσσα στο Δημοτικό Σχολείο

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

eprocurementΗλεκτρονικό Σύστημα Σύναψης Συμβάσεων
Ενημέρωσέ με