Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
GreekEnglish (United Kingdom)
Οικοσελίδα

Διαδικτυακό Περιβάλλον Εγγραφών και ενημέρωση για τον τρόπο πρόσβασης από τους χρήστες

Σας ενημερώνουμε ότι για την πρόσβαση στο αναβαθμισμένο Διαδικτυακό Περιβάλλον Εγγραφών https://www.pi-eggrafes.ac.cy του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου οι χρήστες χρησιμοποιούν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που έχουν για την Υπηρεσία Κεντρικής Αυθεντικοποίησης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου. Δείτε περισσότερες πληροφορίες πιο κάτω.

Περισσότερες πληροφορίες
Εγκύκλιος ημερoμηνίας 5.12.2018 | Ανακοίνωση ημερομηνίας 1.2.2019


Εξ αποστάσεως μάθηση Εξ αποστάσεως επιμόρφωση MS Teams - Αξιοποίηση του Office 365 Εξ αποστάσεως εκπαίδευση Οι Συγγραφείς Γράφουν και τα Παιδιά Εικονογραφούν Ιστορίες Ελπίδας και Δύναμης
Επιστρέφουμε Σχολείο, Μένουμε Υγιείς! (Δημοτική Εκπαίδευση) Επιστρέφουμε Σχολείο, Μένουμε Υγιείς! (Μέση Εκπαίδευση) Ενημέρωση νηπίων για τον Κορωνοϊό Οδηγός για παιδιά


Διακρατικό Σεμινάριο: Επιστροφή στην Πραγματικότητα με τον COVID19

H αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, μέσα από συγκεκριμένους τρόπους μπορούν να μετουσιωθούν σε ευκαιρίες και καινούργιες προοπτικές. Η βίαιη αλλαγή της καθημερινότητας, η τηλεργασία, το άγχος για την εξέλιξη του covid19 είναι μερικά από τα θέματα που μας ταλανίζουν έντονα σε Κύπρο και Ελλάδα.

Το Κέντρο Αντιμετώπισης Κρίσεων & Καταστροφών του Οργανισμού REACTION, η Ιατρική Σχολή & το Ερευνητικό Κέντρο CERIDES του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Το Χαμόγελο του Παιδιού διοργανώνουν ένα διαδικτυακό διακρατικό εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Επιστροφή στη πραγματικότητα με τον COVID19» στις 29 Ιουλίου 2020 και ώρα 18:30 - 20:00.

    Περισσότερα...

 

Έρευνα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Κύπρου

Αγαπητές/οί εκπαιδευτικοί Δημοτικής και Μέσης (Γενικής και Τεχνικής) Εκπαίδευσης,

Το διεθνές ερευνητικό κέντρο CARDET (Center for the Advancement of Research and Development in Educational Technology), με τη στήριξη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, διεξάγει έρευνα σχετικά με την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (ΕξΑΕ) στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Κύπρου τους τελευταίους 3-4 μήνες (περίοδος πανδημίας). Η διεξαγωγή της έρευνας έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Στόχος της έρευνας αυτής είναι να καταγράψει το πώς εφαρμόστηκε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ποιες πρακτικές και εργαλεία χρησιμοποιήθηκαν, ποιες προκλήσεις αντιμετώπισαν οι εκπαιδευτικοί και ποιες καλές πρακτικές αναδείχθηκαν. Με βάση τα πορίσματα της έρευνας θα προταθούν συγκεκριμένες εισηγήσεις για τα επόμενα βήματα εφαρμογής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και οι πληροφορίες που θα προκύψουν θα χρησιμοποιηθούν μόνο για ερευνητικούς σκοπούς. Η ειλικρινής συμμετοχή σας στην έρευνα είναι πολύτιμη και θα συμβάλει στην καταγραφή μιας ολοκληρωμένης εικόνας της κατάστασης της εκπαίδευσης τους τελευταίους μήνες και στην ανάπτυξη μιας στρατηγικής για την εφαρμογή της Εξ αποστάσεως εκπαίδευσης βάσει των δικών σας εισηγήσεων, απόψεων και αναγκών.

Χρόνος συμπλήρωσης ερωτηματολογίου: 15 λεπτά
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμβολή σας.

Παρακαλούμε το ερωτηματολόγιο να συμπληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουλίου 2020.

Ερωτηματολόγιο

 

Παραχώρηση βιβλίου για τις βιβλιοθήκες των σχολείων

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα σας πληροφορώ τα ακόλουθα:

  • ο Δρ Νίκος Ορφανίδης προσέφερε το βιβλίο του «Τα σύνεργα της ποιήσεως – Αναφορές στη λογοτεχνία», για δωρεάν διανομή του στις βιβλιοθήκες των σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
  • τo πιο πάνω βιβλίο θα σας αποσταλεί από την Αποθήκη του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και να το καταγράψετε στο βιβλίο περιουσίας της βιβλιοθήκης του σχολείου σας, για αξιοποίησή του από τους/τις εκπαιδευτικούς.

    Περισσότερα...

 

Αποτελέσματα Διαγωνισμού Δοκιμίου «Εάν ήμουν Υπουργός Εξωτερικών για μία μέρα, τι θα άλλαζα»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και στο πλαίσιο συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), και ειδικά την Διατμηματική Επιτροπή του ΥΠΠΑΝ για θέματα Ισότητας των φύλων που συντονίζει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του εν λόγω Διαγωνισμού, ο οποίος προκηρύχθηκε με την ταυτάριθμη εγκύκλιο ημερ. 3 Φεβρουαρίου 2020 και διοργανώθηκε στις 10 Μαρτίου 2020.

    Περισσότερα...

 

Διοργάνωση Διημέρου Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Προδημοτικής, Δημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, ενημερώνεστε ότι το Διήμερο Εκπαιδευτικού θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα της νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021 και συγκεκριμένα στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2020. Με βάση την κείμενη νομοθεσία την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη, κάθε σχολείο έχει στη διάθεσή του δύο ημέρες, οι οποίες θα αφιερωθούν αποκλειστικά στην επιμόρφωση και επαγγελματική μάθηση του προσωπικού. Τις δύο υπόλοιπες μέρες αναμένεται να γίνουν όλες οι συνήθεις διευθετήσεις για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (κατανομή τάξεων, τμημάτων, μαθημάτων, ετοιμασία ωρολογίου προγράμματος, έλεγχος βιβλίων και γραφικής ύλης, προετοιμασία τάξεων, ενημέρωση για το περιεχόμενο σχετικών εγκυκλίων-οδηγιών, οργάνωση παιδονομίας κ.λπ.).

    Περισσότερα...

 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δημιουργία Μητρώου Εκπαιδευτών/Εκπαιδευτριών για στελέχωση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παναγιάς, για τις σχολικές χρονιές 2020-2021, 2021-2022 και 2022-2023

(Αρ. Διαγωνισμού Π.Ι. 11-2020)

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει τη διενέργεια διαγωνισμού για την αγορά υπηρεσιών από τέσσερις εκπαιδευτές, για στελέχωση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παναγιάς, με κριτήριο ανάθεσης τη σειρά κατάταξης στο μητρώο που θα δημιουργηθεί, για τις σχολικές χρονιές 2020-2021, 2021-2022 και 2022-2023.

    Περισσότερα...

 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δημιουργία Μητρώου Εκπαιδευτών/τριών για διδασκαλία σε σεμινάρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΩΝ ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ/ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ/ΕΙΔΙΚΗΣ, ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: (Α) ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΑΣΗ, (Β) ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ (Γ) ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ 2020-2021, 2021-2022 ΚΑΙ 2022-2023

(Αρ. Διαγωνισμού Π.Ι. 12/2020)

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ανακοινώνει τη δημιουργία Μητρώου Εκπαιδευτών/Εκπαιδευτριών για διδασκαλία σε σεμινάρια που θα προσφερθούν κατά τις σχολικές χρονιές 2020-2021, 2021-2022 και 2022-2023, στα ακόλουθα Προγράμματα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Δημοτικής/Προσχολικής/Ειδικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης: (Α) Σεμινάρια σε Σχολική Βάση, (Β) Σεμινάρια για Γονείς, (Γ) Προαιρετικά Σεμινάρια.

    Περισσότερα...

 
Έχουν επισκεφτεί τον ιστοχώρο 141 άτομα την τελευταία ώρα
Αύγουστος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

Επαγγελματική Μάθηση Εκπαιδευτικών

Π.Ι.Κ. Εγγραφές

1480

Διαδικτυακό Περιβάλλον Μάθησης Π.Ι. - Moodle

Παραγωγές

Δάφνη

Literacy and Contemporary Society

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Αντιρατσιστική πολιτική

Εκπαιδευτική Ένταξη Παιδιών με Μεταναστευτική Βιογραφία

Μέτρα για Βελτίωση Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Ένταξης Παιδιών Τρίτων Χωρών στην Κύπρο

STEAME

TeaCheRs 4 EuRope

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

Ενημέρωσέ με