Οικοσελίδα
ΠΙΚ Tο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1972. Αποστολή του είναι να μεριμνά για τη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, να τους ενημερώνει για τις σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση, να τεκμηριώνει ερευνητικά και θεωρητικά την ακολουθητέα εκπαιδευτική πολιτική και να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς στην προσπάθειά τους για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

Συμμετοχή των σχολείων στην εκστρατεία καθαριότητας «Let΄s Clean up-Europe Day»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα σας πληροφορούμε ότι το Σάββατο, 10 Μαΐου 2014, θα πραγματοποιηθεί σε όλη την Ευρώπη εκστρατεία καθαριότητας με τον τίτλο “Let’s Clean up-Europe Day”.

Η εκστρατεία εντάσσεται στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας για ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα που άπτονται της καθαριότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Tα σχολεία, με αφορμή τη συγκεκριμένη εκστρατεία, προτρέπονται να συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις καθαριότητας και ευαισθητοποίησης του κοινού, οι οποίες εκτός από την 10η Μαΐου 2014 μπορούν να διεξαχθούν και στις 9 Μαΐου 2014, ημέρα Παρασκευή. Τα σχολεία μπορούν να πάρουν μέρος στην εκστρατεία είτε οργανωμένα, με ομάδες μαθητών/τριών, είτε εθελοντικά με τη συνεργασία και των γονέων.

    Περισσότερα...

 

Υπενθύμιση - Πρόσκληση προς τους εκπαιδευτικούς Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης όπως καταθέσουν τις απόψεις τους σε σχέση με τα Νέα Αναλυτικά και Ωρολόγια Προγράμματα

Σε συνέχεια της εγκυκλίου Π.Ι. 7.7.09.16.6, ημ. 13/3/14, σας υπενθυμίζουμε ότι η Επιστημονική Επιτροπή για τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος καλεί τους εκπαιδευτικούς Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, όπως καταθέσουν τις απόψεις τους για τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα καθώς και για τις αλλαγές σε ωρολόγια προγράμματα. Για το σκοπό αυτό το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου έχει δημιουργήσει την ανάλογη ηλεκτρονική πλατφόρμα την οποία καλούνται οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σας να επισκεφθούν στο Διαδίκτυο και να συμπληρώσουν.

    Περισσότερα...

 

Κατάθεση εργασιών στο πλαίσιο του Προγράμματος ΕΝ ΠΟΛΕΙ ΕΥ ΖΩ και διοργάνωση Ημερίδας για την Ενεργό Πολιτότητα

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια εγκυκλίου με ημερ. 17/1/2014, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου ευχαριστεί τα σχολεία που επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και κατέθεσαν εισηγήσεις για καινοτόμες και δημιουργικές δράσεις, που συνάδουν με τον υπό έμφαση στόχο: Η καλλιέργεια της Ενεργού Πολιτότητας με έμφαση στην κοινωνική αλληλεγγύη, καθώς και με τους στόχους του Προγράμματος ΕΝ ΠΟΛΕΙ ΕΥ ΖΩ.

    Περισσότερα...

 

Επιμόρφωση εκπαιδευτών/τριών Επιμορφωτικών Κέντρων που διδάσκουν Θεωρητικά Θέματα και Γυμναστική

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, πληροφορείστε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο -σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης (Επιμορφωτικά Κέντρα Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού)- προγραμματίζει επιμορφωτικές συναντήσεις για τους/τις εκπαιδευτές/τριες των Επιμορφωτικών Κέντρων όλων των επαρχιών, οι οποίοι/ες διδάσκουν Θεωρητικά Θέματα και Γυμναστική.

    Περισσότερα...

 
Απρίλιος 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Πλατφόρμα Moodle

Πύλη e-epimorfosi

Παραγωγές

Ηλεκτρονικές εγγραφές

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

Ενεργός Πολιτότητα

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός για ποιοτικό online περιεχόμενο για παιδιά

Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης RELEASE

eprocurementΗλεκτρονικό Σύστημα Σύναψης Συμβάσεων
Ενημέρωσέ με
Έχουμε 103 επισκέπτες συνδεδεμένους