Κυριακή, 26 Απριλίου 2015
GreekEnglish (United Kingdom)
Οικοσελίδα
ΠΙΚ Tο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1972. Αποστολή του είναι να μεριμνά για τη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, να τους ενημερώνει για τις σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση, να τεκμηριώνει ερευνητικά και θεωρητικά την ακολουθητέα εκπαιδευτική πολιτική και να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς στην προσπάθειά τους για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

Διοργάνωση Διημερίδας «Δημιουργικές Προσεγγίσεις του Λογοτεχνικού Γραμματισμού στο Δημοτικό Σχολείο»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε ότι η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Frederick διοργανώνουν διημερίδα με θέμα: «Δημιουργικές Προσεγγίσεις του Λογοτεχνικού Γραμματισμού στο Δημοτικό Σχολείο», την Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015 (16:00-19:30) και το Σάββατο, 9 Μαΐου 2015 (9:00-13:00), στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία.

    Περισσότερα...

 

Εκστρατεία «Ασπίδα κατά της ομοφοβίας στην εκπαίδευση»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε για την εκστρατεία «Ασπίδα κατά της ομοφοβίας στην εκπαίδευση», η οποία τελεί υπό την αιγίδα του της Επιτρόπου Διοικήσεως, της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και χρηματοδοτείται από το European Youth Foundation του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, ανακοινώνεται η διεξαγωγή εκπαιδευτικών σεμιναρίων επιμόρφωσης για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Στα σεμινάρια μπορούν επίσης να συμμετέχουν ψυχολόγοι, επισκέπτες υγείας και φοιτητές.

    Περισσότερα...

 

Διεξαγωγή Συνεδρίου με θέμα εφαρμογές της προσέγγισης CLIL στη Δημοτική και Προδημοτική Εκπαίδευση

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης διοργανώνουν Συνέδριο για την εφαρμογή της προσέγγισης CLIL (Content and Language Integrated Learning) στη Δημοτική και Προδημοτική Εκπαίδευση, το Σάββατο 16 Μαΐου 2015, από τις 8:30 π.μ. μέχρι τις 1:30 μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Σόλων Τριανταφυλλίδης» της Τράπεζας Κύπρου (Αγία Παρασκευή), στη Λευκωσία.

    Περισσότερα...

 

Ετήσια Ημερίδα με θέμα την ενσωμάτωση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στη μαθησιακή διαδικασία

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο διοργανώνει για δέκατη συνεχή χρονιά την ετήσια Ημερίδα με θέμα την ενσωμάτωση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στη μαθησιακή διαδικασία. Η Ημερίδα απευθύνεται τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στα στελέχη της εκπαίδευσης (επιθεωρητές και διευθυντικά στελέχη σχολείων). Στην Ημερίδα αυτή θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν στην αποτελεσματική αξιοποίηση των ΤΠΕ για την επίτευξη των μαθησιακών στόχων, καθώς επίσης και εφαρμογές ή καλές πρακτικές που υλοποίησαν εκπαιδευτικοί στις τάξεις τους.

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο, 16 Μαΐου 2015, από τις 9:00 μέχρι τις 16:00, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία.

    Περισσότερα...

 

Κατάλογος συμμετεχόντων και πρόγραμμα Συνεδρίου με θέμα «Έρευνα Δράσης και Προσεγγίσεις Σχολικής Βελτίωσης»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια εγκυκλίου με ημερομηνία 16 Μαρτίου 2015, επισυνάπτονται ο ονομαστικός κατάλογος των εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν στο εν λόγω Συνέδριο καθώς και το πρόγραμμα του Συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 από τις 8:30 π.μ.-1:30 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία (Αίθουσα Jean Monnet), στη Λευκωσία.

    Περισσότερα...

 

Πρόσκληση στην τελική εκδήλωση των Προγραμμάτων «Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο» και «Ασφαλές σχολείο για το διαδίκτυο»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο» και του Προγράμματος «Ασφαλές σχολείο για το διαδίκτυο», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση το Σάββατο, 9 Μαΐου 2015, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, στη Λευκωσία (Λατσιά) από τις 9:30 μέχρι τις 13:30. Στόχος της εκδήλωσης είναι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στα Προγράμματα, να ενημερώσουν γονείς και στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, να παρουσιάσουν τις δράσεις τους και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες.

    Περισσότερα...

 

Διεξαγωγή Ημερίδας Χορωδιών στο πλαίσιο Κεντρικών Επιμορφώσεων για το Αναλυτικό Πρόγραμμα (Α.Π.) Μουσικής στη Μέση Εκπαίδευση

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης, διοργανώνει Hμερίδα Χορωδιών με τίτλο «Μαθητών Ήχοι - Ανθρώπων Τύχη», τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2015, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, στη Λευκωσία.

    Περισσότερα...

 

Κατάλογος συμμετεχόντων στην Εκπαιδευτική Ημερίδα με τίτλο «Αξιολόγηση Μαθητή: Σύγχρονες τάσεις – πρακτικές εφαρμογές»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια εγκυκλίου με ημερομηνία 9 Μαρτίου 2015, επισυνάπτεται ο ονομαστικός κατάλογος των εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν στη εν λόγω Ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό, το Σάββατο, 25 Απριλίου 2015, στο ΚΕ’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού, από τις 8:30πμ – 1:00μμ.

    Περισσότερα...

 

Εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού έργου ATS2020 – Assessment of Transversal Skills (Αξιολόγηση οριζόντιων δεξιοτήτων)

Εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού έργου ATS2020 – Assessment of Transversal Skills (Αξιολόγηση οριζόντιων δεξιοτήτων)

 

Προσφορά Προγράμματος Επιμόρφωσης για τους Εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης που διδάσκουν Αγγλικά στην Ε΄ τάξη

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, προσφέρει Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για τους Εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Αγγλικά στην Ε΄ τάξη στο πλαίσιο του Νέου Αναλυτικού Προγράμματος Αγγλικών.

Στα σεμινάρια θα συμμετάσχει ένας τουλάχιστον εκπαιδευτικός από κάθε ενιαίο σχολείο ή σχολεία Κύκλου Β΄.

    Περισσότερα...

 
Έχουν επισκεφτεί τον ιστοχώρο 83 άτομα την τελευταία ώρα
Απρίλιος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Πλατφόρμα Moodle

Πύλη e-epimorfosi

Παραγωγές

Ηλεκτρονικές εγγραφές

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Pestalozzi

Διδάσκοντας την Ελληνική ως δεύτερη γλώσσα στο Δημοτικό Σχολείο

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

Ενεργός Πολιτότητα

eprocurementΗλεκτρονικό Σύστημα Σύναψης Συμβάσεων
Ενημέρωσέ με