Σάββατο, 23 Μαΐου 2015
GreekEnglish (United Kingdom)
Οικοσελίδα
ΠΙΚ Tο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1972. Αποστολή του είναι να μεριμνά για τη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, να τους ενημερώνει για τις σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση, να τεκμηριώνει ερευνητικά και θεωρητικά την ακολουθητέα εκπαιδευτική πολιτική και να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς στην προσπάθειά τους για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

Καταρτισμός Μητρώων Διορθωτών Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών Δ΄ τάξης Δημοτικού στα πλαίσια της Διεθνούς Έρευνας TIMSS 2015 (Κ.Ε.Ε.Α.)

Ανακοίνωση

Μητρώο Διορθωτών Δοκιμίων Μαθηματικών

Μητρώο Διορθωτών Δοκιμίων Φυσικών Επιστημών

 

Διεξαγωγή συνεδρίου με θέμα «Τεχνολογία και Οικογένεια στη Μαθηματική Εκπαίδευση για την ανάπτυξη του συλλογισμού»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Frederick διοργανώνουν παγκύπριο συνέδριο, το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης, το Σάββατο 13 Ιουνίου από τις 9:30 π.μ. μέχρι τις 1:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Atlantica Miramare στη Λεμεσό.

Σκοπός του συνεδρίου, το οποίο είναι προαιρετικό για τους/τις εκπαιδευτικούς, είναι να συζητηθούν θέματα που αφορούν στη διδασκαλία της μοντελοποίησης στα Μαθηματικά με τη χρήση της τεχνολογίας και τη συνεργασία εκπαιδευτικών και γονιών.

    Περισσότερα...

 

Διεξαγωγή Συνεδρίου «Μαθησιακά Αποτελέσματα και Νέα Αναλυτικά Προγράμματα στη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση», 16 Ιουνίου 2015, Ξενοδοχείο Hilton Park

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορώ ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου (Π.Ι.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΜΤΕΕ), διοργανώνει εκπαιδευτικό συνέδριο το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, με θέμα «Μαθησιακά Αποτελέσματα και Νέα Αναλυτικά Προγράμματα στη Μέση Τεχνική και Επαγγελμα-τική Εκπαίδευση».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 8:00 – 13:30 στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία. Το συνέδριο διεξάγεται στο πλαίσιο του στόχου που έθεσε η Διεύθυνση ΜΤΕΕ για την ανάπτυξη Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων βασισμένων στα μαθησιακά αποτελέσματα.

    Περισσότερα...

 

Συμμετοχή στο συνέδριο «Πιλοτική εφαρμογή αντιρατσιστικής πολιτικής: Κώδικας Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού και Οδηγός Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια εγκυκλίου με αρ. Φακ. 12.10.01 (ΠΙ)/12.10.01.1 (ΥΠΠ) και ημερομηνία 14 Μαΐου 2015, επισυνάπτεται ο κατάλογος των εκπαιδευτικών Δημοτικής και Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο τη Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015, στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία.

Ανακοίνωση

Κατάλογος

 

Επιμόρφωση Καθηγητών Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής με θέμα «Εκπαίδευση και κοινωνικό φύλο»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης σας υπενθυμίζουμε για το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης των καθηγητών Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (ΣΕΑ) σε θέματα Ισότητας των φύλων. Η επιμόρφωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις για μείωση του χάσματος αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών» που περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και συνάδει με την προώθηση του στόχου της χρονιάς για εξάλειψη κάθε μορφής στερεοτύπων. Σημειώνεται ότι, το εν λόγω έργο υλοποιείται από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

    Περισσότερα...

 

Κατάλογος συμμετεχόντων/ουσών στην Ημερίδα με θέμα «Υποστηρίζοντας Εκπαιδευτικούς και Σχολεία στο καθημερινό εκπαιδευτικό τους έργο: Εφαρμογές και παραδείγματα από σχολεία της Κύπρου»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια εγκυκλίου με αρ. φακ. Π.Ι. 7.7.07 και Π.Ι. 5.2.06.5.20 και ημερομηνία 4 Μαΐου 2015, επισυνάπτεται ο ονομαστικός κατάλογος των ατόμων που θα λάβουν μέρος στην Ημερίδα που θα διεξαχθεί το Σάββατο, 23 Μαΐου 2015, στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της Ημερίδας.

Ανακοίνωση

Κατάλογος

Πρόγραμμα

 

Αξιολόγηση Διδακτικού Υλικού Μαθηματικών Γ΄ και Δ΄ τάξεων

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών όλων των εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν το διδακτικό υλικό των Μαθηματικών στις Γ΄ και Δ΄ τάξεις, αποφασίστηκε, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, να συμμετάσχει αριθμός εκπαιδευτικών που διδάσκουν Μαθηματικά στις Γ΄ και Δ΄ τάξεις σε μια συνάντηση αξιολόγησης του διδακτικού υλικού. Στη συνάντηση, που θα γίνει για κάθε τάξη ξεχωριστά, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με την Ομάδα Συγγραφής θέματα που σχετίζονται με το διδακτικό υλικό.

    Περισσότερα...

 

Kλήρωση για δημιουργία Μητρώων Διορθωτών για τα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες για τη Διεθνή Έρευνα TIMSS 2015 που διεξάγει το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης (Κ.Ε.Ε.Α.)

Διαδικασία

Κατάλογος αιτητών για διόρθωση δοκιμίων Μαθηματικών

Κατάλογος αιτητών για διόρθωση δοκιμίων Επιστήμης

 

Διεξαγωγή Συνεδρίου «Πιλοτική εφαρμογή αντιρατσιστικής πολιτικής: Κώδικας Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού και Οδηγός Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι διοργανώνεται συνέδριο με θέμα «Πιλοτική εφαρμογή αντιρατσιστικής πολιτικής: Κώδικας Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού & Οδηγός Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών», τη Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015, στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 1.30 μ.μ. Το συνέδριο απευθύνεται σε Διευθυντές/ντριες και Βοηθούς Διευθυντές/ντριες Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων.

    Περισσότερα...

 

Εκδήλωση στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Κοινότητας Ακρωτηρίου με την ευκαιρία της «Ημέρας Μαγείας των Φυτών»

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Κοινότητας Ακρωτηρίου (που υπάγεται στο Δίκτυο Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού) σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, διοργανώνουν, την Κυριακή, 24 Μαΐου 2015 από τις 09:00 μέχρι τις 13:00, εκδήλωση αφιερωμένη στα φυτά με αφορμή τον εορτασμό για τρίτη συνεχή χρονιά, της διεθνούς ημέρας μαγείας των φυτών που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Επιστημών των Φυτών (European Plant Science Organisation EPSO).

    Περισσότερα...

 
Έχουν επισκεφτεί τον ιστοχώρο 74 άτομα την τελευταία ώρα
Μάιος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Πλατφόρμα Moodle

Πύλη e-epimorfosi

Παραγωγές

Ηλεκτρονικές εγγραφές

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Literacy and Contemporary Society

Pestalozzi

Διδάσκοντας την Ελληνική ως δεύτερη γλώσσα στο Δημοτικό Σχολείο

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

Ενεργός Πολιτότητα

eprocurementΗλεκτρονικό Σύστημα Σύναψης Συμβάσεων
Ενημέρωσέ με