Οικοσελίδα
Καλές γιορτές

Πρόσκληση υποβολής αίτησης για τη διόρθωση δοκιμίων - K.E.E.A.

Πρόσκληση υποβολής αίτησης για τη διόρθωση δοκιμίων Μαθηματικών (Γ΄ και Στ΄ Δημοτικού) στο πλαίσιο του προγράμματος λειτουργικού αλφαβητισμού (Π.Λ.Α.) του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης (Κ.Ε.Ε.Α.) για τις σχολικές χρονιές 2014-2015/ 2015-2016/ 2016-2017

Πρόσκληση υποβολής αίτησης για τη διόρθωση δοκιμίων Ελληνικών (Γ΄ και Στ΄ Δημοτικού) στο πλαίσιο του προγράμματος λειτουργικού αλφαβητισμού (Π.Λ.Α.) του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης (Κ.Ε.Ε.Α.) για τις σχολικές χρονιές 2014-2015/ 2015-2016/ 2016-2017

 

Επιμόρφωση Καθηγητών Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής με θέμα «Εκπαίδευση και κοινωνικό φύλο» κατά το Διήμερο Εκπαιδευτικού Μέσης Εκπαίδευσης

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης σας υπενθυμίζουμε για το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης των καθηγητών Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (ΣΕΑ) σε θέματα Ισότητας των φύλων. Η επιμόρφωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις για μείωση του χάσματος αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών» που περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και συνάδει με την προώθηση του στόχου του Υ.Π.Π για εξάλειψη κάθε μορφής στερεοτύπων. Σημειώνεται ότι το εν λόγω έργο υλοποιείται από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

    Περισσότερα...

 

Διαγωνισμός Ζωγραφικής για την Ισότητα των Φύλων με τίτλο «Όλα τα επαγγέλματα είναι για όλες και για όλους»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, παρακαλείστε να ενημερώσετε τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/τριες του σχολείου σας σχετικά με το διαγωνισμό ζωγραφικής που προκηρύσσει η Διατμηματική Επιτροπή για την Ισότητα των Φύλων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση.

    Περισσότερα...

 

Ανάρτηση υλικού Παγκύπριου Συνεδρίου με τίτλο «Διδάσκοντας την Ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα σε ενήλικες: ζητήματα και ζητούμενα στο κυπριακό συγκείμενο»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα -και σε συνέχεια σχετικής εγκυκλίου, ημερ. 17 Νοεμβρίου 2014- ανακοινώνεται ότι έχει αναρτηθεί το επιμορφωτικό υλικό του Συνεδρίου για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας σε ενήλικες, το οποίο διεξήχθη στις 29 Νοεμβρίου 2014, στη Λεμεσό.

    Περισσότερα...

 

Διεξαγωγή βιωματικών εργαστηρίων για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου σε θέματα Παιδείας για τα Μέσα

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνω πως στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας με την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης σε θέματα Παιδείας για τα μέσα, θα προσφερθούν βιωματικά εργαστήρια για μαθητές Δημοτικού (Α’- Στ’ τάξης) και Γυμνασίου.

Τα βιωματικά εργαστήρια θα προσφέρονται από λειτουργούς του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης σε παγκύπρια κλίμακα. Τα εργαστήρια μπορούν να πραγματοποιούνται σε μαθητές ενός τμήματος σε 2 συνεχόμενες διδακτικές περιόδους, σε αίθουσα του σχολείου όπου υπάρχει ηλεκτρονικός υπολογιστής με πρόσβαση στο διαδίκτυο, ηχεία και βιντεοπροβολέας. Οι μαθητές θα εργάζονται σε ομάδες.

    Περισσότερα...

 

Επέκταση συμμετοχής σχολείων στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Open Discovery Space: A socially-powered and multilingual open learning infrastructure to boost the adoption of eLearning resources (ODS)”

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια προηγούμενης εγκυκλίου (Αρ. Φακ. 4.2.02.16 , ημερ. 02/10/2014) για εκδήλωση ενδιαφέροντος σχολείων για συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Open Discovery Space: A socially-powered and multilingual open learning infrastructure to boost the adoption of eLearning resources (ODS)”, σας ενημερώνουμε πως, μετά από αρκετά αιτήματα που έχουν ληφθεί από σχολεία και συναδέλφους, θα δοθεί δυνατότητα για επέκταση της συμμετοχής των σχολείων.

    Περισσότερα...

 

Διήμερο Εκπαιδευτικού, 21-22 Ιανουαρίου 2015

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί το Διήμερο Εκπαιδευτικού Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Το διήμερο επιμόρφωσης θα περιλαμβάνει κεντρική και ενδοσχολική επιμόρφωση και σε αυτό θα συμμετέχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα δημόσια σχολεία Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

    Περισσότερα...

 

Προκήρυξη Διαγωνισμού για την παραγωγή σύντομου βίντεο από μαθητές για την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου με θέμα «Ας δημιουργήσουμε μαζί ένα καλύτερο διαδίκτυο (Let's create a better internet together)»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια της εγκυκλίου ημερομηνίας 23/9/14 και αρ. φακ. ΠΙ 16.8.04.5, σας ενημερώνουμε πως από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο θα δοθεί παράταση για την υποβολή των συμμετοχών, μετά από αρκετά αιτήματα συναδέλφων.

Επομένως, η τελευταία ημερομηνία υποβολής των συμμετοχών θα είναι η Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015, στις 8:00 π.μ., στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου http://www.e-epimorfosi.ac.cy. Στην ιστοσελίδα αυτή θα βρείτε και περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για τον Διαγωνισμό.

    Περισσότερα...

 
Έχουμε 151 επισκέπτες συνδεδεμένους
Δεκέμβριος 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Πλατφόρμα Moodle

Πύλη e-epimorfosi

Παραγωγές

Ηλεκτρονικές εγγραφές

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Pestalozzi

Διδάσκοντας την Ελληνική ως δεύτερη γλώσσα στο Δημοτικό Σχολείο

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

Ενεργός Πολιτότητα

eprocurementΗλεκτρονικό Σύστημα Σύναψης Συμβάσεων
Ενημέρωσέ με