Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
GreekEnglish (United Kingdom)
Οικοσελίδα

Αναβάθμιση Διαδικτυακού Περιβάλλοντος Εγγραφών

Σας ενημερώνουμε ότι υλοποιήθηκε αναβάθμιση του διαδικτυακού περιβάλλοντος εγγραφών https://www.pi-eggrafes.ac.cy του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου. Η πρόσβαση στο νέο περιβάλλον εγγραφών από τους χρήστες δεν θα γίνεται με τον αριθμό ταυτότητας και τον κωδικό (password) που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως. Αντίθετα, για την πρόσβαση οι χρήστες θα χρησιμοποιούν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που έχουν για την Υπηρεσία Κεντρικής Αυθεντικοποίησης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου (https://login.pi.ac.cy).

Περισσότερες πληροφορίες
Εγκύκλιος ημερoμηνίας 5.12.2018 | Ανακοίνωση ημερομηνίας 1.2.2019

Τελευταίες ανακοινώσεις

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δημιουργία Μητρώου Εκπαιδευτών/τριών για τα Προαιρετικά Σεμινάρια Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (Δημοτικής/Προσχολικής, Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και Διατμηματικά) του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τη σχολική χρονιά 2019-2020 (Αρ. Διαγωνισμού Π.Ι. 08/2019)

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει τη δημιουργία Μητρώου Εκπαιδευτών για το Πρόγραμμα Προαιρετικών Σεμιναρίων Επιμόρφωσης (Δημοτικής/Προσχολικής, Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και Διατμηματικά (για εκπαιδευτικούς από όλες τις βαθμίδες), που θα προσφερθούν από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020.

    Περισσότερα...

 

Πρόσληψη Εργοδοτουμένου Ορισμένου Χρόνου για τις ανάγκες υλοποίησης ευρωπαϊκού έργου

Ανακοίνωση τελικού καταλόγου

 

Παραλαβή από τις σχολικές μονάδες του βιβλίου Γυναίκα της Κύπρου. Ενός αιώνα διαδρομή

Εγκύκλιος

 

Σεμινάριο από τον Καθηγητή Hassan Khalil με τίτλο «Τα διαφορετικά είδη Αιγυπτιακών Χορών και Λαογραφίας από την εποχή των Φαραώ μέχρι τη σύγχρονη εποχή»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, o Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας και ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.), ανακοινώνουν τη διεξαγωγή σεμιναρίου από τον Καθηγητή Hassan Khalil, με τίτλο «Τα διαφορετικά είδη Αιγυπτιακών Χορών και Λαογραφίας από την εποχή των Φαραώ μέχρι τη σύγχρονη εποχή». Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019, από τις 16:00 μέχρι τις 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας.

    Περισσότερα...

 

Διερεύνηση εκπαιδευτικών αναγκών για επιμόρφωση εκπαιδευτικών κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020, μέσω του Προγράμματος Προαιρετικών Σεμιναρίων

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και στο πλαίσιο της προσπάθειας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου να προσφέρει σεμινάρια που ανταποκρίνονται στις εκπαιδευτικές ανάγκες και στα ενδιαφέροντα όλων των εκπαιδευτικών, έχει ετοιμαστεί εργαλείο διερεύνησης για προαιρετικά σεμινάρια επιμόρφωσης, όπου ο/η κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να αναφέρει θέματα σεμιναρίων που επιθυμεί να παρακολουθήσει.

Το εργαλείο διερεύνησης βρίσκεται σε ηλεκτρονική μορφή στον σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/1YoDAS45rlN9ZQmIsTuSYjTusmHPvURB09N_mPn0qo2I/edit και είναι σημαντικό να συμπληρωθεί από όλους τους εκπαιδευτικούς και τη διευθυντική ομάδα του κάθε σχολείου, ώστε τα σεμινάρια που πρόκειται να προσφερθούν την επόμενη σχολική χρονιά να έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας.

    Περισσότερα...

 

Διοργάνωση Διημέρου Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Προσχολικής, Δημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (3 - 6 Σεπτεμβρίου 2019)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, ενημερώνεστε ότι το Διήμερο Εκπαιδευτικού θα πραγματοποιηθεί κατά την πρώτη βδομάδα της νέας σχολικής χρονιάς 2019 – 2020. Συγκεκριμένα, το Διήμερο θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2019.

Σημειώνεται ότι στο Διήμερο Εκπαιδευτικού οι εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν ως εξής:

1. Οι Εκπαιδευτικοί Δημοτικής Εκπαίδευσης (Βοηθοί Διευθυντές/ντριες, δάσκαλοι/δασκάλες) θα συμμετέχουν:

  • στην κεντρική επιμόρφωση (1η ημέρα) και
  • στην ενδοσχολική επιμόρφωση (2η ημέρα)

2. Οι Εκπαιδευτικοί Ειδικής Εκπαίδευσης (Βοηθοί Διευθυντές/ντριες, δάσκαλοι/δασκάλες) θα συμμετέχουν:

  • στην κεντρική επιμόρφωση (1η ημέρα) και
  • στην ενδοσχολική επιμόρφωση (2η ημέρα)

3. Οι Εκπαιδευτικοί Προσχολικής Εκπαίδευσης (Διευθύντριες, Βοηθοί Διευθύντριες, Νηπιαγωγοί) θα συμμετέχουν:

  • στην κεντρική επιμόρφωση και κατά τις δύο ημέρες του Διήμερου Εκπαιδευτικού με την παρακολούθηση του ίδιου θέματος, ώστε να καλυφθούν οι εμφάσεις και τα θέματα του Αναλυτικού Προγράμματος Προσχολικής Εκπαίδευσης.

    Περισσότερα...

 

Σεμινάριο με θέμα “Competences for Europe”- Institut für Qualitätsentwicklung an Schulen Schleswig-Holstein

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, πληροφορούνται οι εκπαιδευτικοί ότι το Institut für Qualitätsentwicklung an Schulen Schleswig-Holstein, το οποίο εδρεύει στη Γερμανία, παραχωρεί πέντε υποτροφίες (κάλυψη ταξιδιωτικών εξόδων και εξόδων διαμονής) σε συμμετέχοντες από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την παρακολούθηση του σεμιναρίου με θέμα “Competences for Europe”.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα, προαπαιτεί γνώση της Γερμανικής Γλώσσας (minimum level of C1 in German).

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου είναι 6-8 Νοεμβρίου 2019. Η καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων ενδιαφέροντος, είναι 30/8/2019.

    Περισσότερα...

 

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ερευνητών της Διδακτικής των Μαθηματικών (Εν.Ε.Δι.Μ.) (6 - 8 Δεκεμβρίου 2019)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, η Ένωση Ερευνητών Διδακτικής των Μαθηματικών, η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία (ΚΥ.Μ.Ε.) και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.) διοργανώνουν το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ερευνητών της Διδακτικής των Μαθηματικών (Εν.Ε.Δι.Μ.). Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 6 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου 2019, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στη Λευκωσία.

    Περισσότερα...

 
Έχουν επισκεφτεί τον ιστοχώρο 133 άτομα την τελευταία ώρα
Ιούλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

Επαγγελματική Μάθηση Εκπαιδευτικών

Π.Ι.Κ. Εγγραφές

1480

Πλατφόρμα Moodle

Παραγωγές

Δάφνη

Literacy and Contemporary Society

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Αντιρατσιστική πολιτική

Εκπαιδευτική Ένταξη Παιδιών με Μεταναστευτική Βιογραφία

Μέτρα για Βελτίωση Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Ένταξης Παιδιών Τρίτων Χωρών στην Κύπρο

masdiv

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

Ενημέρωσέ με