Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018
GreekEnglish (United Kingdom)
Οικοσελίδα
ΠΙΚ Tο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1972. Αποστολή του είναι να μεριμνά για τη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, να τους ενημερώνει για τις σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση, να τεκμηριώνει ερευνητικά και θεωρητικά την ακολουθητέα εκπαιδευτική πολιτική και να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς στην προσπάθειά τους για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Παρασκευή 14/12/2018 η λειτουργία του τηλεφωνικού συστήματος θα διακοπεί λόγω αναβάθμισης του τηλεφωνικού συστήματος.

Για οποιαδήποτε επικοινωνία, μπορείτε να επικοινωνήσετε στην ηλ. διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Ανακοίνωση

 

Διεξαγωγή ημερίδας επιμορφωτικών εργαστηρίων για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το Κέντρο για Χαρισματικά-Ταλαντούχα παιδιά (Centre for Talented Youth, CTY Greece)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο για Χαρισματικά-Ταλαντούχα παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια (CTY Greece) θα προσφέρει επιμορφωτικό εργαστήριο για διευθυντικά στελέχη και εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

    Περισσότερα...

 

Δράσεις στο πλαίσιο του «Δεκαπενθήμερου Ελληνικής Γλώσσας» και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας στην Κύπρο (9η Φεβρουαρίου)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την καλλιέργεια της Ελληνικής Γλώσσας και σε συνέχεια της καθιέρωσης, από τη σχολική χρονιά 2016-2017, της «Εβδομάδας Ελληνικής Γλώσσας» (20 - 24 Φεβρουαρίου 2017), σας ενημερώνουμε ότι οι Διευθύνσεις Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου προκηρύσσουν «Δεκαπενθήμερο Ελληνικής Γλώσσας», το οποίο θα καλύπτει τη χρονική περίοδο από τις 25 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 9η Φεβρουαρίου 2019, Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, κατά την οποία και θα κορυφώνονται οι σχετικές με το θέμα δράσεις.

    Περισσότερα...

 

Κατάλογος συμμετεχόντων/ουσών στις Ημερίδες Επιμόρφωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών «Διδάσκω Μάρκετινγκ»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια σχετικής εγκυκλίου με Αρ.Φακ.: 7.12.07 και ημερομηνίας 5 Νοεμβρίου 2018, επισυνάπτεται ο κατάλογος των συμμετεχόντων/ουσών καθώς και το Πρόγραμμα της Ημερίδας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία, από τις 8:30 μέχρι τις 14:00.

    Περισσότερα...

 

Προγράμματα για την Αστρονομία και τον Πλανήτη ΓΗ

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρονται τόσο από τα σχολεία όσο και από το Δίκτυο Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε σχέση με το περιβάλλον, αλλά και της ευρύτερης συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με φορείς και οργανισμούς που ενισχύουν τον επιστημονικό και περιβαλλοντικό εγγραμματισμό των μαθητών/ριών μας, σας πληροφορούμε ότι το Αστεροσχολείο προσφέρει δύο εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν στη γνωριμία των μαθητών/ριών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων με τον Πλανήτη ΓΗ. Το περιεχόμενο των συγκεκριμένων προγραμμάτων συνάδει με τις γενικότερες επιδιώξεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για τη γνωριμία των μαθητών/ριών με το πλανητικό μας σύστημα, αλλά και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα προστασίας του Πλανήτη μας.

    Περισσότερα...

 

Κατάλογος συμμετεχόντων/ουσών στην Ημερίδα για την Ασφάλεια και Υγεία στα Σχολικά Εργαστήρια Χημείας

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια σχετικής εγκυκλίου με αρ. Φακ. 7.7.02.25/2, Π.Ι. 7.7.01 και ημερομηνία 29 Νοεμβρίου 2018, επισυνάπτονται ο κατάλογος των συμμετεχόντων/ουσών, καθώς και το Πρόγραμμα της Ημερίδας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκεμβρίου 2018, στο Λύκειο Πολεμιδιών, από τις 08:00 μέχρι τις 13:30.

    Περισσότερα...

 

Αναβάθμιση του Διαδικτυακού Περιβάλλοντος Εγγραφών για τα Προγράμματα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου (www.pi-eggrafes.ac.cy) και ενημέρωση για την αλλαγή του τρόπου πρόσβασης από τους χρήστες

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι υλοποιείται αναβάθμιση του διαδικτυακού περιβάλλοντος εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου (Π.Ι.Κ.), ούτως ώστε να διαμορφωθεί ένα ανανεωμένο και εμπλουτισμένο με νέα εργαλεία περιβάλλον για τη διαχείριση της επαγγελματικής μάθησης των εκπαιδευτικών. Για τον σκοπό αυτό σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

1. Το υφιστάμενο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου www.pi-eggrafes.ac.cy λόγω της αναβάθμισης, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ από τις 10 Δεκεμβρίου 2018 μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2019.

    Περισσότερα...

 

Πρόσκληση συμμετοχής σε Ημερίδα για την Ασφάλεια και Υγεία στα Σχολικά Εργαστήρια Χημείας

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης (Επιθεώρηση Χημείας), σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα την Ασφάλεια και Υγεία στα Σχολικά Εργαστήρια Χημείας.

    Περισσότερα...

 

Ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματολογία ως μέσο ανάπτυξης κριτικής σκέψης: εφαρμογές στο πλαίσιο των Αναλυτικών Προγραμμάτων»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, πληροφορείστε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus (University of Central Lancashire, Cyprus) διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματολογία ως μέσο ανάπτυξης κριτικής σκέψης: εφαρμογές στο πλαίσιο των Αναλυτικών Προγραμμάτων». Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία, από τις 8:30 μέχρι τις 13:00.

    Περισσότερα...

 

Διοργάνωση της επιμόρφωσης για την «Ημέρα Εκπαιδευτικού» (12 Δεκεμβρίου 2018) Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, η Ημέρα Εκπαιδευτικού Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης αναμένεται να πραγματοποιηθεί φέτος την 12η Δεκεμβρίου 2018.

Υπενθυμίζεται, ότι τα σχολεία έχουν κληθεί να καθορίσουν τους δικούς τους υπό έμφαση στόχους, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές τους, μέσω της ανάπτυξης Ενιαίου Σχεδίου Βελτίωσης του σχολείου (Εγκύκλιος «Στόχοι υπό έμφαση της σχολικής χρονιάς 2018 –2019», Αρ. Φακ. 7.1.05.31, ημερ. 15/10/2018), στο οποίο θα γίνεται αναφορά και στην ανάγκη επιμόρφωσης/στήριξης των εκπαιδευτικών στο/α υπό έμφαση θέμα/τα. Για την επιμόρφωση/στήριξη/επαγγελματική μάθηση των εκπαιδευτικών, τα σχολεία θα αναπτύξουν ειδικό Σχέδιο Επαγγελματικής Μάθησης, το οποίο θα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Ενιαίου Σχεδίου Βελτίωσης της Σχολικής Μονάδας, στη βάση της προτεραιότητας (ή των προτεραιοτήτων) που θα τεθούν υπό έμφαση.

    Περισσότερα...

 
Έχουν επισκεφτεί τον ιστοχώρο 125 άτομα την τελευταία ώρα
Δεκέμβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

Επαγγελματική Μάθηση Εκπαιδευτικών

Ηλεκτρονικές εγγραφές

1480

Πλατφόρμα Moodle

Παραγωγές

Δάφνη

Literacy and Contemporary Society

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Αντιρατσιστική πολιτική

Εκπαιδευτική Ένταξη Παιδιών με Μεταναστευτική Βιογραφία

Μέτρα για Βελτίωση Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Ένταξης Παιδιών Τρίτων Χωρών στην Κύπρο

masdiv

Pestalozzi

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

Ενημέρωσέ με