Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018
GreekEnglish (United Kingdom)
Οικοσελίδα
ΠΙΚ Tο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1972. Αποστολή του είναι να μεριμνά για τη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, να τους ενημερώνει για τις σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση, να τεκμηριώνει ερευνητικά και θεωρητικά την ακολουθητέα εκπαιδευτική πολιτική και να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς στην προσπάθειά τους για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

Στήριξη εφαρμογής Αντιρατσιστικής Πολιτικής ΥΠΠ

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προγραμματίζει επιμορφωτικές και άλλες δράσεις στήριξης των σχολείων στα οποία εφαρμόζεται η αντιρατσιστική πολιτική του ΥΠΠ «Κώδικας Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού & Οδηγός Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών». Για τον σκοπό αυτό θα δημιουργηθούν δίκτυα ανά επαρχία/ες και η στήριξη των σχολείων θα προσφερθεί μέσω κυρίως συναντήσεων για ενημέρωση, αναστοχασμό και επιμόρφωση γύρω από σχετικά θέματα. Η δημιουργία αντίστοιχων δικτύων κατά την περσινή σχολική χρονιά έλαβε ιδιαίτερα θετική ανατροφοδότηση από τα σχολεία που συμμετείχαν και συνέβαλε στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή της αντιρατσιστικής πολιτικής.

    Περισσότερα...

 

Βιωματικό σεμινάριο «GenderEd: καταπολεμώντας τα στερεότυπα του φύλου μέσα από καινοτόμες παρεμβάσεις στην εκπαίδευση»

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS), σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ανακοινώνει τη διεξαγωγή βιωματικού σεμιναρίου επιμόρφωσης εκπαιδευτικών με τίτλο «GenderEd καταπολεμώντας τα στερεότυπα του φύλου μέσα από καινοτόμες παρεμβάσεις στην εκπαίδευση». Το Σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «GenderEd καταπολεμώντας τα στερεότυπα του φύλου στην εκπαίδευση και την επαγγελματική αγωγή», το οποίο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Περισσότερα...

 

Επανέναρξη σεμιναρίου διδακτικής της Φυσικής

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σας πληροφορεί ότι συνεχίζεται και κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019 το Σεμινάριο «Διδακτικές πρακτικές στο μάθημα της Φυσικής στη Μέση Εκπαίδευση».

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του Σεμιναρίου είναι η διευκόλυνση της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των μάχιμων εκπαιδευτικών για θέματα διδακτικής της Φυσικής και για αποτελεσματικές διδακτικές προσεγγίσεις που έχουν εφαρμοσθεί στην τάξη.

    Περισσότερα...

 

Προώθηση της χρήσης των νέων τεχνολογιών στο μάθημα της Φυσικής στη Μέση Εκπαίδευση

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου στην προσπάθειά του να συμβάλει στην προώθηση της χρήσης των Νέων Τεχνολογιών στο μάθημα της Φυσικής στη Μέση Εκπαίδευση, θα διαθέσει υπό μορφή δανεισμού σε καθηγητές Φυσικής το σύστημα διασύνδεσης ScienceWorkshop 750(USB) της εταιρείας PASCO Scientific. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται ήδη στα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές. Οι καθηγητές, οι οποίοι θα δανειστούν το σύστημα, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευχέρεια στη χρήση του συστήματος και, σε συνδυασμό με τα συστήματα που υπάρχουν στα σχολεία τους, να σχεδιάσουν μαθήματα, στα οποία όλοι οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν με το σύστημα.

    Περισσότερα...

 

Συνέδριο με τίτλο «Επιμόρφωση νηπιαγωγών ιδιωτικών νηπιαγωγείων στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Προσχολικής Εκπαίδευσης (3-6 χρονών), 2016»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, διοργανώνουν Συνέδριο στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των νηπιαγωγών στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Προσχολικής Εκπαίδευσης (3-6 χρονών). Το Συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Ιδιωτικής προσχολικής εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία (08:00-14:00).

    Περισσότερα...

 

Έναρξη Προγράμματος Επιμόρφωσης Νεοπροαχθέντων/Νεοπροαχθεισών Διευθυντών/Διευθυντριών Σχολείων Προδημοτικής, Δημοτικής, Ειδικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης 2018 - 2019

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορώ ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.) διοργανώνει το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για Νεοπροαχθέντες/Νεοπροαχθείσες Διευθυντές/Διευθύντριες Σχολείων Προδημοτικής, Δημοτικής, Ειδικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2018 - 2019, το οποίο καλείστε να παρακολουθήσετε. Σύμφωνα με τη νομοθεσία (σχέδια υπηρεσίας), η παρακολούθηση των συναντήσεων είναι υποχρεωτική.

    Περισσότερα...

 

Έναρξη Προγράμματος Επιμόρφωση Βοηθών Διευθυντών/Διευθυντριών Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης 2018 - 2019

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορώ ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.) διοργανώνει το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για Βοηθούς Διευθυντές/Διευθύντριες Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2018 - 2019, το οποίο καλείστε να παρακολουθήσετε. Σύμφωνα με τη νομοθεσία (σχέδια υπηρεσίας), η παρακολούθηση των συναντήσεων είναι υποχρεωτική.

    Περισσότερα...

 

Προβολή 6 εκπαιδευτικών ταινιών του ΠΙΚ στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Κύπρου, 19-23 Σεπτεμβρίου 2018

Σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου (ΠΙΚ) στηρίζει την διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Κύπρου, που θα πραγματοποιηθεί στο Σκαλί Αγλαντζιάς, στην Λευκωσία, από τις 19 μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου 2018. Στις προβολές του φεστιβάλ συμπεριλαμβάνονται και 6 εκπαιδευτικές ταινίες παραγωγής του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας (Τ.Ε.Τ.) του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με ποικίλη θεματολογία.

    Περισσότερα...

 

Παραλαβή Οδηγού για Διαχείριση της Κοινωνικοπολιτισμικής ετερότητας στο σχολείο, του Οδηγού για Γονείς - Διαμεσολαβητές και του Οδηγού Εκπαιδευτικού για διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας σε έντυπη μορφή

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραλάβουν σε έντυπη μορφή:

  1. Τον Οδηγό Διαχείρισης της Κοινωνικοπολιτισμικής Ετερότητας στο σχολείο: Ο Οδηγός αποτελείται από οκτώ κείμενα που στοχεύουν στην κατανόηση όρων που σχετίζονται με την ένταξη και την εκπαίδευση παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία στα σχολεία. Τα περισσότερα κείμενα αναπτύσσονται με πυρήνα τη γλωσσική ετερότητα, εφόσον το ζήτημα της γλώσσας είναι κυρίαρχο στη συζήτηση των απόψεων των εκπαιδευτικών για την εκπαιδευτική και κοινωνική ένταξη.
  1. Τον Οδηγό για Γονείς – Διαμεσολαβητές: Ο Οδηγός αυτός περιλαμβάνει ιδέες και κατευθύνσεις για τη συνεργασία ενός γονέα με μεταναστευτική βιογραφία ο/η οποίος/οποία συνεργάζεται με το σχολείο και λειτουργεί ως διαμεσολαβητής/τρια. Στο Μέρος Β’ περιλαμβάνονται βασικά έντυπα που αφορούν στη λειτουργία των δημόσιων σχολείων και κατάλογοι βασικών όρων που χρησιμοποιούνται σε κύρια μαθήματα (Ελληνικά, Μαθηματικά και Φυσικές Επιστήμες) στο σχολείο στα Αραβικά, Ρωσικά, Γεωργιανά και Ουκρανικά.

    Περισσότερα...

 

Σειρά Σεμιναρίων «Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για το έργο τους»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προσφέρει στους/στις εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα να συμμετέχουν ως εισηγητές/τριες σε Σειρά Σεμιναρίων με τίτλο «Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για το έργο τους». Το Πρόγραμμα προσφέρεται για τρίτη συνεχή χρονιά και οργανώνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας πολλαπλών ευκαιριών επαγγελματικής μάθησης στους εκπαιδευτικούς.

    Περισσότερα...

 
Έχουν επισκεφτεί τον ιστοχώρο 121 άτομα την τελευταία ώρα
Σεπτέμβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

Επαγγελματική Μάθηση Εκπαιδευτικών

Ηλεκτρονικές εγγραφές

1480

Πλατφόρμα Moodle

Παραγωγές

Δάφνη

Literacy and Contemporary Society

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα HOPEs

Αντιρατσιστική πολιτική

Εκπαιδευτική Ένταξη Παιδιών με Μεταναστευτική Βιογραφία

Μέτρα για Βελτίωση Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Ένταξης Παιδιών Τρίτων Χωρών στην Κύπρο

masdiv

Pestalozzi

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

Ενημέρωσέ με