Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
GreekEnglish (United Kingdom)
Οικοσελίδα
ΠΙΚ Tο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1972. Αποστολή του είναι να μεριμνά για τη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, να τους ενημερώνει για τις σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση, να τεκμηριώνει ερευνητικά και θεωρητικά την ακολουθητέα εκπαιδευτική πολιτική και να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς στην προσπάθειά τους για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

Κατάλογος συμμετεχόντων/ουσών στην Ημερίδα Αφήγησης για εκπαιδευτικούς

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια σχετικής εγκυκλίου με Αρ. Φακ.: Π.Ι. 18.4.01 και ημερ. 10 Νοεμβρίου 2017, επισυνάπτεται ο κατάλογος των συμμετεχόντων/ουσών.

    Περισσότερα...

 

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Προσεγγίζοντας την αειφόρο παραγωγή και την κατανάλωση στο σχολείο: Εκπαιδευτικές Ιδέες και Προτάσεις»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε ότι το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 από τις 10:00-19:30, θα διεξαχθεί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αθαλάσσας, το βιωματικό σεμινάριο Αειφόρος Παραγωγή και Κατανάλωση Τροφίμων. Το σεμινάριο διεξάγεται από τον Μη-Κυβερνητικό Οργανισμό Future Worlds Center και την Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Χαρτογράφησε το γεύμα σου» (map your meal) (www.mapyourmeal.org).

    Περισσότερα...

 

Κατάλογος συμμετεχόντων/ουσών στο Πρόγραμμα «Μαθητική Επιχείρηση» για το έτος 2017 - 2018

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια της Εγκυκλίου με Aρ. Φακ. 7.1.26 IV και με ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου 2017, επισυνάπτεται ο κατάλογος των εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα «Μαθητική Επιχείρηση» για το έτος 2017 - 2018. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Μέσης Εκπαίδευσης και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, και τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό «Junior Achievement Cyprus».

Ανακοίνωση

Κατάλογος

 

2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο: «Γραμματισμός και Σύγχρονη Κοινωνία: Χώροι, Λόγοι, Πρακτικές»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια προηγούμενης εγκυκλίου (Αρ. φακ. Π.Ι. 4.2.73.2, ημερ. 13 Νοεμβρίου 2017), σας υπενθυμίζουμε ότι στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2017, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, διοργανώνουν το 2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο: «Γραμματισμός και Σύγχρονη Κοινωνία: Χώροι, Λόγοι, Πρακτικές», στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία.

    Περισσότερα...

 

Ημερίδα: «Θεωρία και πραγματικότητα: Η σύγχρονη διάσταση της ΔΕΠ-Υ»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, διοργανώνουν Ημερίδα με τίτλο «Θεωρία και πραγματικότητα: Η σύγχρονη διάσταση της ΔΕΠ-Υ». Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Δεύτερου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Αναπηρία 2017-2020. Έχει σκοπό την ενημέρωση και εξοικείωση των εκπαιδευτικών σε σχέση με τη σύγχρονη διάσταση της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας. Η ημερίδα στοχεύει, επίσης, στη γνωριμία των εκπαιδευτικών με σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις και αποτελεσματικές στρατηγικές διδακτικής, που αφορούν σε παιδιά με ΔΕΠ-Υ. Εισηγητής των Σεμιναρίων θα είναι ο Δρ Σωτήριος Δουκλιάς, Δρ Γνωστικής Εξελικτικής Νευροψυχολογίας.

    Περισσότερα...

 

Κατάλογος συμμετεχόντων/ουσών για την Ημερίδα με τίτλο «Άνθρωποι σε κίνηση: παιδαγωγικά εργαλεία για καλλιέργεια της ενσυναίσθησης για παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια σχετικής εγκυκλίου με αρ. φακ. Αρ. Φακ.: 3.1.05.2 και ημερ. 30 Οκτωβρίου 2017, επισυνάπτεται ο κατάλογος των συμμετεχόντων/ουσών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στη Λευκωσία, από τις 8:30 μέχρι τις 13:30.

    Περισσότερα...

 

Διαγωνισμός για την προώθηση της Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση με τίτλο «Όλα τα παιγνίδια είναι δικά μας, ανήκουν σε όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι η Διατμηματική Επιτροπή για την Ισότητα των Φύλων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων διοργανώνει διαγωνισμό, ο οποίος αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών/μαθητριών για τα ζητήματα της έμφυλης ισότητας στην απασχόληση με τίτλο «Όλα τα παιγνίδια είναι δικά μας, ανήκουν σε όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια».

    Περισσότερα...

 

Διοργάνωση Ημερίδας αφήγησης για εκπαιδευτικούς

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου διοργανώνουν Ημερίδα Αφήγησης, η οποία εντάσσεται στο Παγκύπριο Φεστιβάλ για Εκπαιδευτικούς του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου. Η Ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017, ώρα 8:30-12:30, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, στη Λευκωσία.

    Περισσότερα...

 

Εξειδικευμένο Εργαστήριο με τίτλο «Ο Άλλος κι Εγώ: Όψεις του προσφυγικού»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο διοργανώνει εξειδικευμένο εργαστήριο με τίτλο: «Ο Άλλος κι Εγώ: Όψεις του προσφυγικού». Το Εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, 1 και 2 Δεκεμβρίου 2017, στο ξενοδοχείο “Σεμέλη” στη Λευκωσία, από τις 16:00 μέχρι τις 19:00 την Παρασκευή και από τις 09:00 μέχρι τις 16:00 το Σάββατο. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μέτρα για Βελτίωση Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Ένταξης Παιδιών Τρίτων Χωρών στην Κύπρο» που υλοποιεί το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Τελικός Δικαιούχος) και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Περισσότερα...

 

2o Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Γραμματισμός και Σύγχρονη Κοινωνία: Χώροι, Λόγοι Πρακτικές», 28-29 Νοεμβρίου 2017

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, διοργανώνει το 2o Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, με θέμα: «Γραμματισμός και Σύγχρονη Κοινωνία: Χώροι, Λόγοι Πρακτικές». Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 08:30 μέχρι τις 19:00 την πρώτη ημέρα (28 Νοεμβρίου 2017) και από τις 08:30 μέχρι τις 17:00 τη δεύτερη ημέρα (29 Νοεμβρίου 2017).

    Περισσότερα...

 
Έχουν επισκεφτεί τον ιστοχώρο 315 άτομα την τελευταία ώρα
Νοέμβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Επαγγελματική Μάθηση Εκπαιδευτικών

Ηλεκτρονικές εγγραφές

Πλατφόρμα Moodle

Πύλη e-epimorfosi

Παραγωγές

Literacy and Contemporary Society

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα HOPEs

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα DiDeSu

Αντιρατσιστική πολιτική

Εκπαιδευτική Ένταξη Παιδιών με Μεταναστευτική Βιογραφία

Pestalozzi

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

Ενημέρωσέ με