Εκπαιδευτικό και Επιμορφωτικό Υλικό

Βραβεύσεις καλών πρακτικών 2016

Το ΠΑΒΙΣ σε συνεργασία με το Συμβούλιο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Εγκληματικότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης οργάνωσε διαγωνισμό καλών πρακτικών πρόληψης της βίας και της νεανικής παραβατικότητας στο σχολείο που εφαρμόστηκαν κατά την σχολική χρονιά 2015-2016. Σε ειδική τελετή στις 16 Δεκεμβρίου 2016, βράβευσε 9 σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης των οποίων οι δράσεις διακρίθηκαν. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη Δημοσιογραφική Εστία στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, της Επιτρόπου Εθελοντισμού, άλλων εκλεκτών προσκεκλημένων και παιδιών. Με πρωτοβουλία του Παρατηρητηρίου προσφέρθηκε σε κάθε σχολείο που συμμετείχε στον διαγωνισμό αναμνηστική αφίσα με τις δράσεις που παρουσίασε στον διαγωνισμό.

Σχολεία που βραβεύτηκαν
Θέμα Αρχείο
Δ’ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς - «Αποτελεσματική Διαχείριση Συναισθημάτων, Καλλιέργεια Κοινωνικών Δεξιοτήτων και Ανάπτυξη Φιλικών Σχέσεων»
Α’ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου – «Σχολικό Σύστημα Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς-(Σύστημα ΠροΘΕΣυ)»
Δημοτικό Σχολείο Αγίων Ομολογητών ΚΑ – «Ένα Σχολείο για Όλους»
Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού ΚΓ’ – Αγ. Σπυρίδωνα Β’ – «ΑλλάΖΩ: Συνδυάζοντας τη γνώση με την εμπειρία, το σχολείο με την κοινωνία»
Γυμνάσιο Πετράκη Κυπριανού Λάρνακας – «Ανάπτυξη Στάσεων και Συμπεριφορών που διακρίνουν τον ενεργό, δημοκρατικό μαθητή – αυριανό Πολίτη»
Περιφερειακό Γυμνάσιο Λιβαδιών - «Πρόγραμμα Σχολικής Διαμεσολάβησης»
Περιφερειακό Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς - «Παρατηρώ – Αντιστέκομαι – Επεμβαίνω – Παραδειγματίζω»
Λύκειο Κύκκου Πάφου – «Προαγωγή Υγείας και Πρόληψη της Νεανικής Παραβατικότητας»
Λύκειο Κύκκου Β’ - «Η Δύναμή μας Εμείς»