Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Πανεπιστήμιο Frederick και το Βιβλιοπωλείο Rivergate διοργανώνουν τη 12η Ημερίδα Παιδικής Λογοτεχνίας με θέμα: «Ιστορίες να ονειρεύεσαι…! Τα παραμύθια ‘αγγίζουν’ τις Καλές Τέχνες: Αρχιτεκτονική, Ζωγραφική, Θέατρο, Λογοτεχνία Μουσική, Χορός!», η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021, ώρα 9:00-12:30, μέσω της διαδικτυακής Πλατφόρμας του Πανεπιστημίου Frederick.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Προδημοτικής, Δημοτικής και Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι/οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να επιμορφωθούν στη δημιουργική αξιοποίηση λογοτεχνικών βιβλίων στη σχολική τάξη και ειδικότερα στον τρόπο που οι τέχνες επικοινωνούν με τη λογοτεχνία.

Η Ημερίδα θα περιλαμβάνει διαδικτυακά εργαστήρια με θεωρητικό και βιωματικό μέρος, τα οποία θα πραγματοποιήσουν οι διακεκριμένοι συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας Λιάνα Δενεζάκη, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Μάρω Θεοδωράκη, Μαριλένα Καββαδά, Άννα Κουππάνου, Θοδωρής Παπαϊωάννου, καθώς και παρουσίαση από την κα Δέσπω Φρειδερίκου, καλλιτέχνιδα, παιδαγωγό και καθηγήτρια τέχνης.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Ημερίδα θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή, αλλά και την προτίμησή τους για ένα από τα εργαστήρια μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (https://rgb-2021-istories12.eventbrite.com), από τις 10 Φεβρουαρίου 2021 μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες θα σταλεί ο σύνδεσμος της Ημερίδας αμέσως μετά την εγγραφή τους, για να μπορέσουν να ενωθούν στη διαδικτυακή Πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Frederick.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, όσοι/όσες εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν στην Ημερίδα θα λάβουν εκ των προτέρων, και μέσω εταιρείας παροχής υπηρεσιών ταχυμεταφοράς, τον φάκελο της Ημερίδας, που θα περιλαμβάνει τα σχετικά έγγραφα της Ημερίδας, το βιβλίο του/της συγγραφέα του/της οποίου/οποίας το εργαστήρι θα παρακολουθήσει, τα απαιτούμενα υλικά για το εργαστήρι, και το πιστοποιητικό παρακολούθησης της Ημερίδας. Το κόστος συμμετοχής είναι: €20 (€15 για το βιβλίο και €5 για τα μεταφορικά). Περαιτέρω πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα https://rgb-2021-istories12.eventbrite.com.

Επισυνάπτονται το πρόγραμμα και η αφίσα της Ημερίδας, οι περιγραφές των εργαστηρίων και τα βιογραφικά των εισηγητών.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

 

Εγκύκλιος

Πρόγραμμα

Αφίσα

Περιγραφές εργαστηρίων

Βιογραφικά