Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
GreekEnglish (United Kingdom)
Οικοσελίδα

Διαδικτυακό Περιβάλλον Εγγραφών και ενημέρωση για τον τρόπο πρόσβασης από τους χρήστες

Σας ενημερώνουμε ότι για την πρόσβαση στο αναβαθμισμένο Διαδικτυακό Περιβάλλον Εγγραφών https://www.pi-eggrafes.ac.cy του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου οι χρήστες χρησιμοποιούν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που έχουν για την Υπηρεσία Κεντρικής Αυθεντικοποίησης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου. Δείτε περισσότερες πληροφορίες πιο κάτω.

Περισσότερες πληροφορίες
Εγκύκλιος ημερoμηνίας 5.12.2018 | Ανακοίνωση ημερομηνίας 1.2.2019

Ανοικτή πρόσκληση υποβολής προγραμμάτων που άπτονται θεμάτων σχετικών με την πρόληψη και διαχείριση της βίας στο σχολείο

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), μέσω του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (ΠΙ), στο πλαίσιο υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Πρόληψη και Διαχείριση της Βίας στο Σχολείο, προβαίνει σε ανοικτή πρόσκληση υποβολής Προγραμμάτων που άπτονται θεμάτων σχετικών με την πρόληψη και διαχείριση της βίας στο σχολείο, όπως φαίνονται πιο κάτω:

    Περισσότερα...

 

Βράβευση Δράσεων προώθησης της Αντιρατσιστικής Πολιτικής του ΥΠΠΑΝ στο πλαίσιο πρόληψης της βίας και της νεανικής παραβατικότητας στο σχολείο και προαγωγής της ενεργού πολιτότητας

Εγκύκλιος

Παράρτημα

 

Εξ Αποστάσεως σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών για το Microsoft Teams από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (ΠΙ), σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), συνεχίζει την προσφορά εξ αποστάσεως σεμιναρίων επιμόρφωσης με θέμα την αξιοποίηση της εφαρμογής Microsoft Teams στη μαθησιακή διαδικασία για τους μήνες Ιανουάριο – Φεβρουάριο 2021. Η νέα σειρά σεμιναρίων απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς ανά βαθμίδα/ειδικότητα οι οποίοι δεν έχουν παρακολουθήσει τις επιμορφώσεις που έχουν ήδη προσφερθεί κατά το προηγούμενο διάστημα και αφορούσαν στην αξιοποίηση του Microsoft Teams στη μαθησιακή διαδικασία.

    Περισσότερα...

 

Αποτελέσματα της περιβαλλοντικής δράσης «Δημιουργώ για τους στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης 2030»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια προηγούμενης εγκυκλίου (Αρ. Φακ. ΠΙ 4.2.93, ημερ. 3 Νοεμβρίου 2020) για την περιβαλλοντική δράση «Δημιουργώ για τους Στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης 2030» η οποία υλοποιήθηκε από τις 3 Νοεμβρίου μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2020, από τη Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας με τη Γερμανική Πρεσβεία και εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο της Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ 2020, ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή εκατόν τριάντα πέντε (135) ομάδων, 104 ομάδων από τη Δημοτική Εκπαίδευση και 104 ομάδων από τη Μέση Γενική Εκπαίδευση (31 ομάδες). Στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ευρωπαίων πολιτών και ειδικότερα των νέων στα θέματα της προώθησης των στόχων της Αειφόρου Ανάπτυξης,

    Περισσότερα...

 

Προκήρυξη Διαγωνισμού για το Παιχνίδι “eFollowMe”

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια προηγούμενης εγκυκλίου (Αρ. Φακ. Π.Ι. 5.24.06, ημερομηνίας 24/9/2020, που αφορά τη «Συμμετοχή σε Προγράμματα και Δράσεις για την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδασκαλία και μάθηση, για τη σχολική χρονιά 2020–2021»), σας ενημερώνουμε ότι, στο πλαίσιο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Έργου «Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Κύπρου – CYberSafety», έχει αναπτυχθεί το εκπαιδευτικό παιχνίδι “eFollowMe”, το οποίο αφορά στην ασφαλή αξιοποίηση του Διαδικτύου και ειδικότερα στο ψηφιακό αποτύπωμα (digital footprint).

    Περισσότερα...

 

Καταβολή χρημάτων στα σχολεία που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα «Τηγανοκίνηση» για τη χρονιά 2019-2020

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνω ότι έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος της ποσότητας των τηγανελαίων που έχει συγκεντρωθεί από τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Τηγανοκίνηση», κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020, το οποίο αποτελεί συνεργασία, της Μονάδας Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο με τον περιβαλλοντικό οργανισμό ΑΚΤΗ.

    Περισσότερα...

 

Διαγωνισμός δημιουργίας και σχεδιασμού αφίσας με θέμα «Παιδικό Μουσείο Κύπρου. Για το παιδί και την ανάπτυξή του»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), σε συνεργασία με το Παιδικό Μουσείο Κύπρου, προκηρύσσει παγκύπριο διαγωνισμό φιλοτέχνησης αφίσας με θέμα: «Παιδικό Μουσείου Κύπρου. Για το παιδί και την ανάπτυξή του». Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές και στις μαθήτριες των σχολείων όλων των βαθμίδων της Κύπρου. Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει σε δύο ηλικιακά επίπεδα:

  • Επίπεδο 1 που θα περιλαμβάνει έργα παιδιών που φοιτούν στη Δημοτική Εκπαίδευση
  • Επίπεδο 2 που θα περιλαμβάνει έργα παιδιών που φοιτούν στη Μέση Εκπαίδευση

    Περισσότερα...

 

Εξ αποστάσεως επιμόρφωση εκπαιδευτικών προδημοτικής εκπαίδευσης στην εφαρμογή του Αναλυτικού Προγράμματος Προσχολικής Εκπαίδευσης (3 χρόνων- Προδημοτική), για το διάστημα Ιανουάριος- Μάιος 2021

Εγκύκλιος

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής
(υποβάλλεται από τα σχολεία)

 
Έχουν επισκεφτεί τον ιστοχώρο 142 άτομα την τελευταία ώρα
Ιανουάριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

Επαγγελματική Μάθηση Εκπαιδευτικών

Διαδικτυακό Περιβάλλον Εγγραφών

1480

Διαδικτυακό Περιβάλλον Μάθησης Π.Ι. - Moodle

Παραγωγές

Προβολή προγραμματισμού επιμορφωτικών δράσεων

Literacy and Contemporary Society

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Αντιρατσιστική πολιτική

Εκπαιδευτική Ένταξη Παιδιών με Μεταναστευτική Βιογραφία

Μέτρα για Βελτίωση Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Ένταξης Παιδιών Τρίτων Χωρών στην Κύπρο

STEAME

TeaCheRs 4 EuRope

CICADA

SeBI

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

Ενημέρωσέ με