Σάββατο, 17 Απριλίου 2021
GreekEnglish (United Kingdom)
Οικοσελίδα

Διαδικτυακό Περιβάλλον Εγγραφών και ενημέρωση για τον τρόπο πρόσβασης από τους χρήστες

Σας ενημερώνουμε ότι για την πρόσβαση στο αναβαθμισμένο Διαδικτυακό Περιβάλλον Εγγραφών https://www.pi-eggrafes.ac.cy του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου οι χρήστες χρησιμοποιούν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που έχουν για την Υπηρεσία Κεντρικής Αυθεντικοποίησης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου. Δείτε περισσότερες πληροφορίες πιο κάτω.

Περισσότερες πληροφορίες
Εγκύκλιος ημερoμηνίας 5.12.2018 | Ανακοίνωση ημερομηνίας 1.2.2019

Αποτελέσματα Διαγωνισμού για το Παιχνίδι “eFollowMe”

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια ταυτάριθμης εγκυκλίου (Αρ. Φακ. Π.Ι. 16.8.04.12 ημερομηνίας 17/12/2020), σας ενημερώνουμε ότι, ο Διαγωνισμός για το Παιχνίδι “eFollowMe”, ολοκληρώθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2020. Στον σχετικό διαγωνισμό είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν μαθητές/μαθήτριες από Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Κύπρου.

    Περισσότερα...

 

Υιοθετώ ένα δέντρο με την ευκαιρία της «Διεθνούς Μέρας Δασών»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Δασών, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, διοργανώνουν τη δράση «Υιοθετώ ένα δέντρο». Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της «Διεθνούς Μέρας Δασών» και απευθύνεται στους/στις μαθητές/μαθήτριες της Α’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Κύπρου.

    Περισσότερα...

 

Έναρξη νέας σειράς σύντομων περιβαλλοντικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Κρατικού Δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τον τίτλο «Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ταξιδεύουν στα σχολεία»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε ότι το Κρατικό Δίκτυο Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στα σχολεία λόγω της πανδημίας, έχει σχεδιάσει μια νέα σειρά σύντομων περιβαλλοντικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με τον τίτλο «Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ταξιδεύουν στα Σχολεία».

    Περισσότερα...

 

Διοργάνωση Διαδικτυακής Ημερίδας με θέμα «Το Πρόγραμμα INCLUDE: εφαρμογές της Ολιστικής Εκμάθησης Περιεχομένου και Γλώσσας (ΟΕΠΓ) στα σχολεία» (17 Απριλίου 2021)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, η τοπική συντονιστική ομάδα του Προγράμματος INCLUDE, υπό τον Καθηγητή Φοίβο Παναγιωτίδη του Πανεπιστημίου Κύπρου, διοργανώνει Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Το Πρόγραμμα INCLUDE: εφαρμογές της Ολιστικής Εκμάθησης Περιεχομένου και Γλώσσας (ΟΕΠΓ) στα σχολεία» τo Σάββατο 17 Απριλίου 2021 στις 10:30 – 15:00 . Η Ημερίδα θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.

    Περισσότερα...

 

Συμπλήρωση Ερωτηματολογίου από Εκπαιδευτικούς Προδημοτικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA2 «Resilience and Wellbeing in preschool education to prevent emotional, social and behavioral problems»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου συντονίζει το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2 «Resilience and Wellbeing in preschool education to prevent emotional, social and behavioral problems», που έχει στόχο την υποστήριξη των εκπαιδευτικών σε μια πιο ολιστική προσέγγιση στην προσχολική εκπαίδευση. Δίνει έμφαση στα χαρακτηριστικά και στις ικανότητες που θα επιτρέψουν στα παιδιά να προσαρμοστούν αποτελεσματικά σε έναν κόσμο με συνεχείς αλλαγές και προκλήσεις.

    Περισσότερα...

 

Παράταση στην υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στον διαγωνισμό για τη βράβευση Δράσεων προώθησης της Αντιρατσιστικής Πολιτικής του ΥΠΠΑΝ στο πλαίσιο πρόληψης της βίας και της νεανικής παραβατικότητας στο σχολείο και προαγωγής της ενεργού πολιτότητας

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια ταυτάριθμης εγκυκλίου ypp11614, ημερ. 07/01/2021, ενημερώνουμε ότι έχει αποφασιστεί, ως συνέπεια των μέτρων που έχουν ληφθεί λόγω της πανδημίας, όπως δοθεί παράταση για υποβολή δήλωσης συμμετοχής στον διαγωνισμό, μέχρι την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021.

    Περισσότερα...

 

Πρόγραμμα διαδικτυακών μαθημάτων προς μαθητές/τριες σε μη σχολικό χρόνο

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια της ταυτάριθμης εγκυκλίου με ημ. 22/3/2021, σας υπενθυμίζουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας προσφέρει πρόγραμμα διαδικτυακών μαθημάτων σε μαθητές/τριες, σε μη σχολικό χρόνο, με σκοπό τη συνεχή ενδυνάμωσή τους σε πολύ σημαντικά θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος, ατομικής βελτίωσης και ψυχοπαιδαγωγικού περιεχομένου.

    Περισσότερα...

 

Διεξαγωγή συνεδρίου με θέμα «Υποστηρίζοντας Εκπαιδευτικούς σε Θέματα Γνωστικής Ενεργοποίησης και Διαφοροποίησης: Πορίσματα, Πρακτικές Εφαρμογές και Ανοιχτά Ζητήματα» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ «EDUCATE»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα σας ενημερώνουμε ότι, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ Key Action 2 με τίτλο Enhancing Differentiated Instruction and Cognitive Activation in Mathematics Lessons by Supporting Teacher Learning (EDUCATE), το Πανεπιστήμιο Κύπρου (Δρ Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής) σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης διοργανώνουν το συνέδριο με θέμα «Υποστηρίζοντας Εκπαιδευτικούς σε Θέματα Γνωστικής Ενεργοποίησης και Διαφοροποίησης: Πορίσματα, Πρακτικές Εφαρμογές και Ανοιχτά Ζητήματα».

    Περισσότερα...

 
Έχουν επισκεφτεί τον ιστοχώρο 144 άτομα την τελευταία ώρα
Απρίλιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

Επαγγελματική Μάθηση Εκπαιδευτικών

Διαδικτυακό Περιβάλλον Εγγραφών

1480

Διαδικτυακό Περιβάλλον Μάθησης Π.Ι. - Moodle

Παραγωγές

Προβολή προγραμματισμού επιμορφωτικών δράσεων

Literacy and Contemporary Society

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Αντιρατσιστική πολιτική

Εκπαιδευτική Ένταξη Παιδιών με Μεταναστευτική Βιογραφία

Μέτρα για Βελτίωση Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Ένταξης Παιδιών Τρίτων Χωρών στην Κύπρο

STEAME

TeaCheRs 4 EuRope

CICADA

SeBI

Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση

Ενημέρωσέ με