Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με τη Μέση Γενική Εκπαίδευση διοργανώνει δύο ημερίδες με θέμα «Διατροφή εφήβων, με έμφαση στη διατροφή των αθλητών».

Στις ημερίδες προσκαλούνται όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές των Αθλητικών Σχολείων, καθώς και ένας καθηγητής της Φυσικής Αγωγής ή της Οικιακής Οικονομίας από κάθε Σχολείο της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι αναμένεται να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές.

Οι ημερίδες θα γίνουν η μια στη Λεμεσό, στις 22 Απριλίου 2010 στο αμφιθέατρο του Λυκείου Πολεμιδιών και η άλλη στη Λευκωσία, στις 23 Απριλίου 2010 στο αμφιθέατρο Δ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου. Οι ημερίδες θα διαρκέσουν από τις 11:00 μέχρι τις 13:30.

Για απουσία από το Σχολείο των εκπαιδευτικών και των μαθητών που θα συμμετάσχουν στην ημερίδα έχει δοθεί σχετική έγκριση από τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης.

Εισηγητές στις ημερίδες θα είναι ο καθηγητής του Π.Ι., Μιχάλης Τορναρίτης, με θέμα «Φυσική δραστηριότητα και διατροφικές συνήθειες παιδιών και εφήβων στην Κύπρο», η αθλητική διαιτολόγος στο Αθλητικό Σχολείο Λευκωσίας, Χριστιάνα Φιλίππου, με θέμα «Ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά στους αθλητές» και ο ιατρός διατροφολόγος ερευνητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Χρίστος Χατζής, με θέμα «Διατροφή Αθλητών».

 

Εγκύκλιος