Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών και η Έδρα Unesco του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Σύνδεσμος Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου διοργανώνουν Ημερίδα Παιδικής Λογοτεχνίας για εκπαιδευτικούς Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης με θέμα: «Όνειρα, Μελάκ και ένα Χταπόδι: Συζήτηση και βιωματικά εργαστήρια με διακεκριμένους συγγραφείς σύγχρονων παραμυθιών». Η Ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο, 21 Απριλίου 2018, από τις 8:15 π.μ. μέχρι τις 1:15 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Unesco στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Η Ημερίδα περιλαμβάνει συζήτηση και βιωματικά εργαστήρια με τους συγγραφείς: Αντώνη Παπαθεοδούλου, Αργυρώ Πιπίνη, Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή και Πάμελα Αναστασίου- Παπαϊακώβου. Η Hμερίδα θα εστιάσει σε συγκεκριμένα έργα των συγγραφέων που δέχθηκαν διεθνή ή τοπική διάκριση, με στόχο τη δημιουργική ενσωμάτωσή τους στην τάξη ως πολυτροπικά μέσα καλλιέργειας πολλαπλών δεξιοτήτων και πραγμάτευσης δύσκολων θεμάτων, όπως το προσφυγικό, ο πόλεμος, τα στερεότυπα, αλλά και ευχάριστων θεμάτων, όπως το χιούμορ. Τα παραμύθια που θα παρουσιαστούν είναι τα εξής: Οχ, χταπόδι, λάθος πόδι, Μελάκ μόνος, Παιδικά όνειρα και Όνειρα στην άμμο. Τα τρία πρώτα επιλέγηκαν το 2017 από τη Διεθνή Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Μονάχου, για να ενταχθούν στον ετήσιο κατάλογο White Ravens, ως βιβλία που αξίζουν διεθνούς αναγνώρισης εξαιτίας των καθολικών θεμάτων που πραγματεύονται, τον εξαιρετικό χειρισμό και την πρωτοτυπία του ύφους και της εικονογράφησής τους, ενώ το τελευταίο έλαβε το πρώτο κρατικό βραβείο Λογοτεχνίας για μικρά παιδιά (Κύπρος 2016).

Κάθε εκπαιδευτικός θα παρακολουθήσει δύο εργαστήρια δικής του/της επιλογή, δηλώνοντας την προτίμησή του/της μέσω της σχετικής πλατφόρμας εγγραφών. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της Ημερίδας και περιγραφή των εργαστηρίων.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας, ώστε όσοι/ες επιθυμούν να παρακολουθήσουν την Ημερίδα να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στη διεύθυνση http://www.pi-eggrafes.ac.cy, στην κατηγορία Ημερίδες-Συνέδρια, από τις 28 Μαρτίου μέχρι τις 18 Απριλίου 2018.

Για την επιτυχή καταχώρηση των ηλεκτρονικών αιτήσεων είναι απαραίτητη η προηγούμενη εγγραφή των εκπαιδευτικών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα σεμινάρια, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (http://www.pi-eggrafes.ac.cy). Οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υπάρχουν στην οικοσελίδα του ιστοχώρου (http://www.pi-eggrafes.ac.cy).

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία και την ώρα δήλωσης της συμμετοχής.

Σημειώνεται ότι, όσοι/όσες εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν στην Ημερίδα, θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής. Ο ονομαστικός κατάλογος των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στις 20 Απριλίου 2018.

 

Εγκύκλιος

Πρόγραμμα

Περιλήψεις εργαστηρίων

Πρόσκληση

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής