Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα σας ενημερώνουμε ότι, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ Key Action 2 με τίτλο Enhancing Differentiated Instruction and Cognitive Activation in Mathematics Lessons by Supporting Teacher Learning (EDUCATE), το Πανεπιστήμιο Κύπρου (Δρ Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής) σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης διοργανώνουν το συνέδριο με θέμα «Υποστηρίζοντας Εκπαιδευτικούς σε Θέματα Γνωστικής Ενεργοποίησης και Διαφοροποίησης: Πορίσματα, Πρακτικές Εφαρμογές και Ανοιχτά Ζητήματα».

Το συνέδριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά, μέσω Microsoft Teams, το Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 από τις 9.00 – 12.30. Το συνέδριο θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και παράλληλα εργαστήρια από ακαδημαϊκούς αλλά και εκπαιδευτικούς, τα οποία θα στοχεύουν στην παρουσίαση της δυνατότητας εφαρμογής της διαφοροποίησης στη διδασκαλία και της αξιοποίησης γνωστικά απαιτητικών έργων κατά τη διδασκαλία των Μαθηματικών για τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή και την προτίμησή τους σε ένα παράλληλο εργαστήριο, μέσω του διαδικτυακού περιβάλλοντος εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, στη διεύθυνση http://www.pi-eggrafes.ac.cy, από τις 17 Μαρτίου 2021 μέχρι τις 7 Απριλίου 2021. Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για τη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί η επικαιροποίηση των προσωπικών στοιχείων των εκπαιδευτικών στην πλατφόρμα εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Με την ολοκλήρωση της περιόδου υποβολής των αιτήσεων, οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα ενημερωθούν από τον Διαχειριστή του Συστήματος με γραπτό μήνυμα, για τις λεπτομέρειες για την παρακολούθηση του σεμιναρίου (οδηγίες, σύνδεσμος σύσκεψης κ.λπ.). Σημειώνεται ότι στους/στις εκπαιδευτικούς που θα λάβουν μέρος στην Ημερίδα θα αποσταλεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Δρα Έλενα Χριστοφίδου (ηλεκτρ.ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) και στη Δρα Σοφία Αγαθαγγέλου (ηλεκτρ.ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ).

Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα και η αφίσα της Ημερίδας.

 

Εγκύκλιος

Αφίσα

Πρόγραμμα

Περιγραφές εργαστηρίων

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής