Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δημοτικής και Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, διοργανώνουν επιμορφωτικές δράσεις για τους εκπαιδευτικούς σε θέματα Ειδικής Αγωγής στη γενική τάξη. Η επιμόρφωση θα εστιάσει σε στρατηγικές διαφοροποιημένης διδασκαλίας και πρακτικές εφαρμογές στη Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση. Εισηγήτρια θα είναι η καθηγήτρια του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Σουζάνα Παντελιάδου. Οι επιμορφωτικές δράσεις θα είναι ολοήμερες (8:30-13:00) και θα διεξαχθούν στη Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο, όπως φαίνεται στον πιο κάτω πίνακα:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑ ΧΩΡΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
20/1/2020, Δευτέρα 8:30-13:00 Λευκωσία Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Εκπαιδευτικοί Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης
21/1/2020, Τρίτη 8:30-13:00 Πάφος Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου Α΄ Εκπαιδευτικοί Δημοτικής Εκπαίδευσης
22/1/2020, Τετάρτη 8:30-13:00 Λεμεσός Παράρτημα Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Εκπαιδευτικοί Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης
23/1/2020, Πέμπτη 8:30-13:00 Λάρνακα Δημοτικό Σχολείο Καμάρων Εκπαιδευτικοί Δημοτικής Εκπαίδευσης
24/1/2020, Παρασκευή 8:30-13:00 Λευκωσία Δημοσιογραφική Εστία Εκπαιδευτικοί Δημοτικής Εκπαίδευσης

Όσον αφορά στη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην επιμόρφωση σημειώνονται τα πιο κάτω:

  1. Δημοτική Εκπαίδευση: Καλούνται οι Διευθυντές/Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων των επαρχιών Λευκωσίας, Λάρνακας/Αμμοχώστου και Πάφου, να δηλώσουν το όνομα ενός/ μίας (1) εκπαιδευτικού.
  2. Μέση Εκπαίδευση: Καλούνται οι Διευθυντές/Διευθύντριες των Γυμνασίων των επαρχιών Λευκωσίας και Λεμεσού να δηλώσουν τα ονόματα μέχρι δύο (2) καθηγητών/τριών, ενός/μίας Φιλολόγου και ενός/μίας Μαθηματικού.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν μέσω του λογαριασμού του σχολείου, υπό την ευθύνη των Διευθυντών/ντριών, στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (https://www.pi-eggrafes.ac.cy), στην κατηγορία «Ημερίδες-Συνέδρια» από τις 10 μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2020. Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι έχουν επικαιροποιημένα τα στοιχεία του προφίλ τους. Οδηγίες για τον τρόπο εισόδου των σχολείων και των εκπαιδευτικών στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, υπάρχουν στην εγκύκλιο με Αρ. Φακ. Π.Ι.16.8.01.2 ημερ. 5/12/2018. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση την ημερομηνία και την ώρα καταγραφής της δήλωσης. Στα άτομα που θα λάβουν μέρος στις επιμορφωτικές δράσεις θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

 

Εγκύκλιος

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής
(υποβάλλεται από τα σχολεία)