Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια της Eγκυκλίου ypp8754 (ημερ. 22/01/2019), θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) έχει ανανεώσει τη σύμβαση προμήθειας αδειών χρήσης του πακέτου Microsoft Office 365 για εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες των Δημόσιων Σχολείων, ανοίγοντας νέες προοπτικές στην αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στη μαθησιακή διαδικασία.

Στο πλαίσιο αυτής της σύμβασης, το ΥΠΠΑΝ και η Microsoft ι συνδιοργανώνουν Ημερίδα με θέμα την ενημέρωση για το πακέτο εφαρμογών Microsoft Office 365. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019, από τις 08:30 μέχρι τις 14:30, στο Hilton Nicosia (πρώην Hilton Park), στη Λευκωσία και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και στελέχη της εκπαίδευσης. Η Ημερίδα έχει ως στόχο την ενημέρωση για τις δυνατότητες που προσφέρονται με την εν λόγω συμφωνία προς όλους τους/τις εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες των Δημόσιων Σχολείων, αλλά και τον διαμοιρασμό γνώσεων και εμπειριών για την παιδαγωγική αξιοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρονται μέσα από το πακέτο Office 365. Στο πλαίσιο της Ημερίδας θα πραγματοποιηθούν κεντρικές παρουσιάσεις, καθώς και παράλληλα εργαστήρια τόσο για τους/τις εκπαιδευτικούς όσο και για τα στελέχη.

Στην Ημερίδα καλούνται να συμμετάσχουν ένας/μία (1) εκπαιδευτικός από κάθε δημόσιο σχολείο και στελέχη της εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής, στον σύνδεσμο https://www.microsoftevents.com/profile/8629554 από την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 μέχρι και τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, με την έγκριση του/της Διευθυντή/ντριας του σχολείου τους. Στον σύνδεσμο αυτό, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες, καθώς και το προκαταρκτικό πρόγραμμα της Ημερίδας. Ο/Η εκπαιδευτικός, κατά τη διαδικασία υποβολής της δήλωσης συμμετοχής, θα κληθεί να δηλώσει και δύο (2) εργαστήρια, τα οποία αυτός/ή επιθυμεί να παρακολουθήσει.

Για οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Νικόλα Κανάρη Λειτουργό του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Π.Ι. στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και στο τηλέφωνο 22402372 ή στη Βανέσσα Αντωνιάδου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Τομέα της Microsoft στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και στο τηλέφωνο 22799716.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

 

Εγκύκλιος

Πρόγραμμα