Εκπαιδευτική Ένταξη Παιδιών με Μεταναστευτική Βιογραφία

Επικοινωνία

Δέσπω Κυπριανού

Phone 22402384

email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Μαρία Πιτζιολή

Phone 22402378

email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

  • Θέματα Γραμματικής - Ελληνικά ως ξένη γλώσσα (Πανεπιστήμιο Αθηνών - Περιλαμβάνει προτάσεις διδασκαλίας των γραμματικών φαινομένων σε παιδιά που δεν έχουν την ελληνική ως πρώτη γλώσσα. Σημειώνονται οι προαπαιτούμενες γνώσεις, οι πιθανές δυσκολίες που πιθανόν να έχουν καθώς και τρόποι προσέγγισης των γραμματικών φαινομένων)
  • Λεξικό της Νεοελληνικής Γλώσσας - Δ΄-Στ΄ Δημοτικού (Για φυσικούς ομιλητές/ομιλήτριες. Περιέχει ορισμούς λέξεων και παραδείγματα χρήσης. Χρήσιμο για την κατασκευή λεξιλογικών ασκήσεων για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας στη Μέση Εκπαίδευση)
  • Πύλη Ηλεκτρονικής Μάθησης (Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ, Πανεπιστήμιο Κρήτης: διαδραστικές ασκήσεις, ηλεκτρονικά παιχνίδια για κάθε επίπεδο γλωσσομάθειας. Δημιουργήστε κωδικούς (πατήστε δεξιά κάτω στην οθόνη "Εγγραφή" και επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ). Συνοδεύεται από τον Οδηγό Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας του Ε.ΔΙΑ.Μ.Ε.
  • Quizlet - Λογισμικό δημιουργίας δραστηριοτήτων λεξιλογίου