Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια ταυτάριθμης εγκυκλίου με ημερ. 13/2/19, ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΗΟΜΒΑΤ, διοργανώνεται επιμορφωτικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και στη Λάρνακα. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Λάρνακας (Λεωφ. Γρ. Αυξεντίου 27, Πλατεία Ακρόπολης, Λάρνακα), το Σάββατο, 6 Απριλίου 2019, από τις 9.15- 16.30.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «ΗΟΜΒΑΤ: Καταπολεμώντας τον Ομοφοβικό και Τρανσφοβικό εκφοβισμό στα σχολεία», αποσκοπεί στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τον ομοφοβικό και τρανσφοβικό εκφοβισμό στο σχολικό περιβάλλον και στην ενίσχυση της πρόληψης και καταπολέμησης ομοφοβικών και τρανσφοβικών συμπεριφορών, καθώς και διακρίσεων που αναπαράγονται στη βάση της ταυτότητας φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Accept ΛΟΑΤ Κύπρου σε συνεργασία με το Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο CARDET και άλλους εταίρους στην Ευρώπη (συγκεκριμένα το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού στην Ελλάδα, το Global Alliance for LGBT Education στην Ολλανδία και το Diversity Development Group στη Λιθουανία).

Το επιμορφωτικό εργαστήριο στοχεύει στην καταπολέμηση στάσεων, αντιλήψεων και συμπεριφορών που συνδέονται με τα έμφυλα στερεότυπα που αφορούν το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, και οι οποίες λειτουργούν περιοριστικά στις ζωές των μαθητών/τριων στο σχολείο. Στοχεύει, επίσης, στην ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και των δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών, ως προς την αναγνώριση και την αντιμετώπιση εκφοβιστικών συμπεριφορών που αφορούν το φύλο, την ταυτότητα φύλου και το σεξουαλικό προσανατολισμό, ενδυναμώνοντας τους/τις να αναλαμβάνουν δράση προς την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών στο σχολικό χώρο. Τέλος, στοχεύει στην προώθηση και ενίσχυση της πρόληψης του ομοφοβικού και τρανσφοβικού εκφοβισμού στα σχολεία.

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο θα υλοποιηθεί σε βιωματική βάση. Είναι απαραίτητο όπως οι εκπαιδευτικοί παρακολουθήσουν ολόκληρη την εκπαίδευση. Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα. Στους/στις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν στην επιμόρφωση, θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου https://www.pi-eggrafes.ac.cy στην κατηγορία «Eξειδικευμένα Σεμινάρια», μέχρι τις 3 Απριλίου 2019. Διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία και την ώρα καταγραφής της δήλωσης.

Για τη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής, είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί η επικαιροποίηση των προσωπικών στοιχείων των εκπαιδευτικών. Οδηγίες για τον τρόπο εισόδου των χρηστών στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, υπάρχουν στην εγκύκλιο με Αρ.Φακ. Π.Ι.16.8.01.2 και ημερομηνία 5/12/2018.

Ο κατάλογος με τα ονόματα των συμμετεχόντων/ουσών θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στις 4 Απριλίου 2019.

Για διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 96511011 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

 

Εγκύκλιος και πρόγραμμα

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής