Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, πληροφορείστε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus (University of Central Lancashire, Cyprus) διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματολογία ως μέσο ανάπτυξης κριτικής σκέψης: εφαρμογές στο πλαίσιο των Αναλυτικών Προγραμμάτων». Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία, από τις 8:30 μέχρι τις 13:00.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος «Ανάπτυξη δεξιοτήτων επιχειρηματολογίας και επιστημολογικής κατανόησης σε διάφορους τομείς, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (Κυπριακό Βραβείο Έρευνας –Νέος Ερευνητής, ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΒΡ-ΝΕ/0415/13). Επιπλέον, θα διεξαχθούν Εργαστήρια που αφορούν εφαρμογές της επιχειρηματολογίας ως μέσου ανάπτυξης κριτικής σκέψης στο σχολείο.

Συγκεκριμένα, η Ημερίδα θα περιλαμβάνει (α) κύρια εισήγηση από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου UCLan Cyprus κ. Καλυψώ Ιορδάνου, (β) πέντε (5) παράλληλα Εργαστήρια από τα οποία οι συμμετέχοντες/ουσες θα κληθούν να επιλέξουν ένα. Επισυνάπτεται το προκαταρκτικό Πρόγραμμα της Ημερίδας με τις περιγραφές των Εργαστηρίων. Σε κάθε Εργαστήριο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εκπαιδευτικοί ανεξαρτήτως βαθμίδας.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην εν λόγω Ημερίδα από τους εκπαιδευτικούς θα πρέπει να γίνει με υποβολή αίτησης μέσω της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (http://www.pi-eggrafes.ac.cy), στην κατηγορία Ημερίδες-Συνέδρια, από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου 2018. Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν στην εν λόγω Ημερίδα θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης. Ο ονομαστικός κατάλογος των συμμετεχόντων/ουσών θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στις 17 Ιανουαρίου 2019.

Για τυχόν διευκρινίσεις ή περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στη λειτουργό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου δρα Ανδρεανή Μπάιτελμαν (τηλ. 22402484 / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ).

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

 

Εγκύκλιος

Πρόγραμμα και περιγραφές εργαστηρίων

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής