Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια ταυτάριθμης εγκυκλίου με ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου 2018, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προγραμματίζει την πρώτη σειρά συναντήσεων των σχολείων που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο για υποστήριξη της εφαρμογής της αντιρατσιστικής πολιτικής του ΥΠΠ «Κώδικας Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού & Οδηγός Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών» (βλ. Παράρτημα).

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

  • Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία, την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, από τις 8:30 μέχρι τις 13:00 (για τις επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας-Αμμοχώστου)
  • Παράρτημα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στη Λεμεσό, την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, από τις 8:30 μέχρι τις 13:00 (για τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου).

Στη συνάντηση καλούνται να λάβουν μέρος ο/η Υπεύθυνος/η Εκπαιδευτικός για την εφαρμογή της αντιρατσιστικής πολιτικής από το κάθε σχολείο. Εναλλακτικά, μπορεί να παρευρεθεί ο/η Διευθυντής/ντρια του σχολείου. Στη συνάντηση θα συζητηθούν η πρακτική εφαρμογή της πολιτικής κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019, καθώς και ο προγραμματισμός των δράσεων των σχολείων, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές τους. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθούν άλλες τρεις (3) τρίωρες συναντήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στον ιστοχώρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου υπάρχει ενημερωτική σελίδα για την αντιρατσιστική πολιτική (www.pi.ac.cy – εικονίδιο Αντιρατσιστική Πολιτική). Στην ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τα βήματα υλοποίησης της πολιτικής, υποστηρικτικό υλικό, εκπαιδευτικό υλικό, εγχειρίδια και δραστηριότητες για την αντιρατσιστική εκπαίδευση, θεατρικά στο πλαίσιο της αντιρατσιστικής προσέγγισης κ.ά.

Σε περίπτωση που επιπρόσθετα σχολεία επιθυμούν να ενταχθούν στο δίκτυο, παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν το ηλεκτρονικό έντυπο google form https://goo.gl/forms/W0aIiECHqM5gnNRA3 μέχρι τη Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 και όπως εκπροσωπηθούν με τον/την Υπεύθυνη Εκπαιδευτικό στη συνάντηση της επαρχίας τους. Για διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 22402367 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Παρακαλούμε, όπως ενημερώσετε σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς στο σχολείο σας.

 

Εγκύκλιος

Ηλεκτρονική υποβολή ενδιαφέροντος