Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS), σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ανακοινώνει τη διεξαγωγή Σεμιναρίου Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών με τίτλο «Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις ανάμεσα στα Δύο Φύλα» (Gender Equality Awareness Raising against Intimate Partner Violence II) στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο «Circle of CHANGE: Preventing and combating violence against women and girls through gender equality awareness».

Στόχος του Σεμιναρίου είναι η βιωματική και θεωρητική επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε θέματα στερεοτυπικών αντιλήψεων για τους ρόλους των δύο φύλων, ισότητας των φύλων και έμφυλης βίας στις σχέσεις των εφήβων, η παροχή της απαιτούμενης τεχνογνωσίας και ανάπτυξη δεξιοτήτων για την υλοποίηση και αξιολόγηση βιωματικών εργαστηρίων ευαισθητοποίησης εφήβων σε σχολικό πλαίσιο και η ανάπτυξη δεξιοτήτων αναγνώρισης, διαχείρισης και κατάλληλης παραπομπής τυχόν περιστατικών κακοποίησης παιδιών και εφήβων.

Χαρακτηριστικά Σεμιναρίου

Απευθύνεται σε

Εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Τόπος διεξαγωγής

Πάφος: Ξενοδοχείο Alexander the Great

Περιεχόμενο

  • Βιωματικό μέρος (συμμετοχή σε προσομοιωμένο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης µε τη χρήση βιωµατικών ασκήσεων)
  • Πρακτικό μέρος (ενημέρωση για τον τρόπο οργάνωσης και υλοποίησης του προγράμματος ευαισθητοποίησης εφήβων)

Περιεχόμενο

  • Θεωρητικό μέρος (ενημέρωση για θέµατα ισότητας των φύλων, έμφυλης βίας και κακοποίησης-παραµέλησης των παιδιών, για το ισχύον νοµικό πλαίσιο, για τις διαθέσιµες υποστηρικτικές υπηρεσίες για θύµατα κακοποίησης κ.ά.)

Υλικό

Σε όλους/-ες τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες θα δοθεί το εκπαιδευτικό υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Βεβαίωση

Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Κόστος

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στην επιμόρφωση.

Mέγιστος αριθμός συμμετεχόντων/συμμετεχουσών

25

Τα σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί ως ακολούθως:

Χρόνος διεξαγωγής σεμιναρίου

9 Νοεμβρίου (Παρασκευή)

10 Νοεμβρίου (Σάββατο)

Διάρκεια

1η μέρα: 15:00-19:30

2η μέρα: 09:00-16:30

Διαλείμματα για καφέ και ελαφρύ φαγητό

Καλύπτεται από το MIGS για όλες/-ους τις/τους εκπαιδευτικούς.

Προϋπόθεση συμμετοχής: Οι εκπαιδευτικοί που θα λάβουν μέρος στο σεμινάριο επιμόρφωσης είναι υποχρεωτικό να μπορούν να παρακολουθήσουν ολόκληρο το σεμινάριο (βλ. διάρκεια).

Το Σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «Circle of CHANGE: Preventing and combating violence against women and girls through gender equality awareness» το οποίο υλοποιείται με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσοι και όσες από εσάς επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το Σεμινάριο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών με τίτλο «Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις ανάμεσα στα Δύο Φύλα» (Gender Equality Awareness Raising against Intimate Partner Violence II) θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή απευθείας στην Συντονίστρια του Προγράμματος Χριστίνα Καϊλή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   έως τις 7 Νοεμβρίου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορεί να γίνει επικοινωνία με το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS), στο τηλέφωνο 22795152, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Τέλος, πληροφορίες μπορούν να αντληθούν από τις ιστοσελίδες www.medinstgenderstudies.org, www.facebook.com/medinstgenderstudies και www.gear-ipv.eu

Παρακαλώ όπως ενημερώσετε για τα πιο πάνω τους εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

 

Εγκύκλιος