Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια σχετικής εγκυκλίου (ημερ. 26/09/17, αρ. φακ. 7.7.09.23), το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ανακοινώνει την έναρξη της Σειράς Σεμιναρίων με τίτλο «Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για το έργο τους». Τα Σεμινάρια στοχεύουν στη διάχυση της γνώσης και της εμπειρίας των εκπαιδευτικών σε θέματα τα οποία αντικατοπτρίζουν τα δικά τους ενδιαφέροντα και έχουν αποτελέσει αντικείμενο μελέτης, είτε στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών σπουδών τους, είτε στο πλαίσιο της καθημερινής εκπαιδευτικής πρακτικής. Παράλληλα, επιδιώκεται η ανταλλαγή απόψεων καθώς και καλών πρακτικών μεταξύ των εκπαιδευτικών, σε παιδαγωγικής φύσεως θέματα και αποτελεσματικές διδακτικές προσεγγίσεις, οι οποίες έχουν εφαρμοστεί στην τάξη. Η επιλογή των εκπαιδευτικών-εισηγητών έχει γίνει σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται στην εγκύκλιο (ημερ. 26/09/17, αρ. φακ. 7.7.09.23).

Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα της Σειράς Σεμιναρίων όπως καταρτίστηκε σε επτά γενικές θεματικές ενότητες: Διδακτική, Εκπαιδευτική Αξιολόγηση, Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης, Προσχολική Εκπαίδευση, Τ.Π.Ε. στην Εκπαίδευση, Ψυχολογία και Φυσική δραστηριότητα – Δραστηριότητες Οθόνης. Κάθε εισήγηση θα έχει διάρκεια δυόμισι ωρών και οι συμμετέχοντες/ουσες θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής για κάθε ένα από τα σεμινάρια στα οποία θα συμμετάσχουν. Στα σεμινάρια μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, ωστόσο, κάθε εισηγητής/τρια Σεμιναρίου έχει ορίσει συγκεκριμένη ομάδα στόχο στην οποία θα απευθύνεται. Αναλυτικότερη περιγραφή του κάθε σεμιναρίου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Προγράμματος, στην οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω της ιστοσελίδας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (www.pi.ac.cy) ή μέσω του συνδέσμου https://goo.gl/VkVPa5.

Οι εγγραφές για συμμετοχή στα σεμινάρια της Σειράς «Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για το έργο τους» αρχίζουν στις 8 Ιανουαρίου 2018 και θα γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου www.pi-eggrafes.ac.cy, στην ενότητα Εξειδικευμένα Σεμινάρια. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εγγραφούν μέχρι και 5 εργάσιμες μέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Για τυχόν διευκρινίσεις ή περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στις λειτουργούς του Π.Ι. Δρα Πολυξένη Στυλιανού (τηλ. 22402306, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) και Χρυσάνθη Μελετίου Χαραλάμπους (τηλ. 22402328, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ). Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε άμεσα τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

 

Εγκύκλιος

Παράρτημα

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής