Προϊσταμένη Τομέα Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης
Γιασεμίνα Καραγιώργη
Η Γιασεμίνα Καραγιώργη είναι η Προϊσταμένη του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης (ΚΕΕΑ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) από το Σεπτέμβριο του 2011. Ως Προϊσταμένη στο ΚΕΕΑ, έχει την εποπτεία της εφαρμογής εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων (π.χ. Πρόγραμμα Λειτουργικού Αλφαβητισμού), καθώς και ερευνών αξιολόγησης προγραμμάτων και καινοτομιών του ΥΠΠ. Έχει επίσης το ρόλο της εθνικής συντονίστριας της Κύπρου στις διεθνείς έρευνες (π.χ. TALIS 2013, PISA 2015, TIMSS 2015) στις οποίες συμμετέχει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Συνεργάζεται, επίσης, από το 2007 μέχρι σήμερα με το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου διδάσκοντας στο εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα εφαρμοσμένης εκπαιδευτικής ηγεσίας και διοίκησης. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (2000-2007), καθώς και ως διευθύντρια δημοτικού σχολείου (2008-2011), και εκπαιδευτικός δημοτικής εκπαίδευσης.
Η Γιασεμίνα είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Κύπρου (1989), του Boston University (B.S., Education, 1991), του University of Texas at Austin (M.A., Curriculum and Instruction/Instructional Technology, 1994) και του University of London (Ph.D., Education, 2000 και Μ.A., Applied Educational Leadership and Management, 2010). Στα πλαίσια των σπουδών της έχει πάρει δύο φορές υποτροφία του Cyprus America Scholarship Program (Hνωμένες Πολιτείες) και μία υποτροφία Overseas Research Students Award (Ηνωμένο Βασίλειο).
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων στην εκπαίδευσης (π.χ. ΤΠΕ), τη συνεχιζόμενη επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, καθώς και τη σχολική ηγεσία. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ περισσότερες από 40 εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε τοπικά και διεθνή εκπαιδευτικά περιοδικά και βιβλία. Σε εργασίες της έχουν γίνει περισσότερες από 500 ετεροαναφορές.
Επιστροφή στο Προσωπικό
Μαρία Δανιήλ
Η Μαρία Δανιήλ αποφοίτησε από τον κλάδο Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου το 2006. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Bristol στην Αγγλία (MSc in Education, Technology and Society, 2006 και Postgraduate Diploma in Educational Research, 2008). Είναι κάτοχος Διδακτορικού στην Εκπαίδευση (PhD in Education) με έμφαση στη χρήση της τεχνολογίας ως μέσο αναστοχασμού των εκπαιδευτικών (University of Bristol, 2013). Στο πλαίσιο των σπουδών της εξασφάλισε υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου και από τον οργανισμό ESRC (Economic and Social Research Council) στην Αγγλία.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στην ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στη διαδικασία του αναστοχασμού για τους εκπαιδευτικούς, με σκοπό την επαγγελματική ανάπτυξη και μάθηση. Συγκεκριμένα, επικεντρώνεται στη χρήση της βιντεοσκόπησης και της παρακολούθησης διδασκαλίας από τους εκπαιδευτικούς για σκοπούς αναστοχασμού.
Η Μαρία Δανιήλ έχει συμμετάσχει σε αριθμό τοπικών και διεθνών συνεδρίων με εισηγήσεις. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων με σύστημα κριτών. Έχει επιτελέσει κριτής σε επιστημονικό περιοδικό, καθώς επίσης και κριτής σε διεθνή συνέδρια.
Από το 2011 εργάζεται ως εκπαιδευτικός Δημοτικής Εκπαίδευσης στην Κύπρο. Έχει εργαστεί ως Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Πανεπιστήμιο Frederick, διδάσκοντας στα εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά προγράμματα «Αναλυτικά Προγράμματα και Διδασκαλία» και «Διοίκηση Σχολικών Μονάδων». Εργάζεται στο Κ.Ε.Ε.Α. από τον Σεπτέμβριο του 2021.
Επιστροφή στο Προσωπικό
Ειρήνη Κλεάνθους
Η Δρ Ειρήνη Κλεάνθους ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου (Πτυχίο Δημοτικής Εκπαίδευσης με δευτερεύον πτυχίο στη Ψυχολογία, 2005). Στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ στον τομέα της εκπαιδευτικής τεχνολογίας και της εκπαιδευτικής έρευνας. Για τις μεταπτυχιακές της σπουδές εξασφάλισε υποτροφία από το Λεβέντειο Ίδρυμα και από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Είναι κάτοχος των εξής μεταπτυχιακών τίτλων: MEd ICT in Education (2006) και MSc in Educational Research with Mathematics Education (2008). Είναι επίσης κάτοχος διδακτορικού τίτλου στη Μαθηματική Παιδεία (PhD in Mathematics Education, 2012) από το ίδιο πανεπιστήμιο.
Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών της στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, εργάστηκε ως ερευνητικός συνεργάτης σε δύο ερευνητικά προγράμματα:
Έχει επίσης εργαστεί στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ως Επιστημονικός Συνεργάτης, όπου δίδασκε τρία προπτυχιακά μαθήματα στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής:
Μοδεστίνα Μοδέστου
Η Μοδεστίνα Μοδέστου συμπλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου (B.A., 2001) και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο Τμήμα σε θέματα Μαθηματικής Παιδείας (M.A., 2004 και Ph.D., 2007). Πριν ενταχθεί στο ΚΕΕΑ, η Μοδεστίνα Μοδέστου εργάστηκε ως εκπαιδευτικός σε σχολεία Δημοτικής εκπαίδευσης (2001-2009), ως Σύμβουλος Μαθηματικών (2008-2009) και ως λειτουργός στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου (2009-2010). Συμμετείχε στις ομάδες εργασίας για τη συγγραφή των Νέων Αναλυτικών των Μαθηματικών ενώ παράλληλα, εργάστηκε και ως επισκέπτρια Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Frederick (2008-2010). Η Μοδεστίνα Μοδέστου εργάζεται ως λειτουργός στο Κ.Ε.Ε.Α. από το 2010. Αυτή την περίοδο είναι τοπικός συντονιστής του Προγράμματος PISA 2015 ενώ παράλληλα έχει εργαστεί ως τοπικός συντονιστής της Διεθνούς Έρευνας Ικανοτήτων Ενηλίκων (PIAAC 2012) καθώς και της Ευρωπαϊκής Έρευνας Σχολείων: ΤΠΕ στην Εκπαίδευση (ESSIE 2012). Συμμετέχει στην ερευνητική ομάδα Μαθηματικών για το Πρόγραμμα του Λειτουργικού Αλφαβητισμού στην Κύπρο ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε εξωτερικές αξιολογήσεις προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού:
Μαρία Νικολαΐδου
Η Μαρία Νικολαΐδου κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (ΜΑ) στη Μαθηματική Παιδεία (Πανεπιστήμιο Κύπρου) και διδακτορικό τίτλο (PhD) στις Επιστήμες της Αγωγής, με κατεύθυνση στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας). Υπηρετεί ως Βοηθός Διευθύντρια Δημοτικής Εκπαίδευσης και, παράλληλα, είναι αποσπασμένη στο ΚΕΕΑ, από τον Σεπτέμβριο του 2018. Είναι μέλος της συντονιστικής ομάδας για την έρευνα TIMSS, ενώ συμμετέχει στην οργάνωση και διεξαγωγή τοπικών ερευνών που ανατίθενται στο ΚΕΕΑ. Διδάσκει, επίσης, το μάθημα της Εκπαιδευτικής Έρευνας στο διαδικτυακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, που γίνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Έχει δημοσιεύσει αριθμό ερευνητικών άρθρων, τόσο σε επιστημονικά περιοδικά όσο και σε πρακτικά συνεδρίων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στη συνεισφορά της σχολικής ηγεσίας στη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, στον ρόλο των συναισθημάτων (συναισθήματα, στάσεις, πεποιθήσεις επάρκειας) στην επίλυση μαθηματικού προβλήματος, και στη μεθοδολογία/εφαρμογή ανώτερων μορφών εκπαιδευτικής έρευνας (Structural Equation Modelling, Hierarchical Linear Modelling).
H Μαρία Νικολαΐδου ασχολείται, επιπρόσθετα, με τη λειτουργία και την ασφάλεια του λειτουργικού συστήματος των Windows, και κατέχει δίπλωμα Malware/Security Analyst (UNITE – Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators).
Επιστροφή στο Προσωπικό
Αριστοκλής Νικολάου
Ο Αριστοκλής Νικολάου συμπλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου (Β.Α. Επιστήμες Αγωγής – Δημοτική Εκπαίδευση, 2003) και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο τμήμα στο αντικείμενο της Μαθηματικής Παιδείας (Μ.Α., 2006, Ph.D., 2012).
Πριν ενταχθεί στο ΚΕΕΑ, εργάστηκε ως εκπαιδευτικός σε δημοτικά σχολεία της Κύπρου (2003-σήμερα). Ακόμη, εργάστηκε ως Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (εξ’ αποστάσεως διδασκαλία σεμιναρίου «Οργάνωση και Ανάλυση Ποσοτικών δεδομένων» σε μεταπτυχιακούς φοιτητές).
Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά συνεδρίων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν: (α) στην κατανόηση της έννοιας του κλάσματος σε μαθητές Ε΄ και Στ΄ τάξης δημοτικού, (β) στις πεποιθήσεις επάρκειας μαθητών Ε΄ και Στ΄ τάξης δημοτικού σχολείου σε σχέση με την κατασκευή μαθηματικού προβλήματος και τη γενικότερη μαθηματική επίδοση, (γ) στην ποιότητα και πολυπλοκότητα των προβλημάτων που κατασκευάζουν μαθητές Ε΄ και Στ΄ τάξης δημοτικού σε συγκεκριμένα έργα.
Επιστροφή στο Προσωπικό
Χριστιάνα Νικολάου
Η Χριστιάνα Θ. Νικολάου συμπλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου (B.A., 2000) και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο Τμήμα με θέμα Μάθηση στις Φυσικές Επιστήμες (M.A., 2004 και Ph.D., 2010). Πριν ενταχθεί στο ΚΕΕΑ, η Χριστιάνα Νικολάου εργάστηκε ως εκπαιδευτικός σε σχολεία Δημοτικής εκπαίδευσης (2000-2002, 2006-2010), ως Σύμβουλος Επιστήμης (2010), ως Ερευνητικός Συνεργάτης (2002-2006) και ως Μεταδιδακτορικός Συνεργάτης (2012-2015) και ως Επισκέπτρια Λέκτορας (2011-2012) στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η Χριστιάνα Νικολάου εργάζεται ως λειτουργός στο Κ.Ε.Ε.Α. από το 2015. Αυτή την περίοδο, παράλληλα με την εμπλοκή της σε άλλες ερευνητικές δράσεις του ΚΕΕΑ, είναι μέλος της εθνικής συντονιστικής ομάδας του διεθνούς προγράμματος του ΟΟΣΑ Programme for International Student Assessment (PISA) και ερευνητικός συνεργάτης στο Διεθνές Ερευνητικό Πρόγραμμα ATS2020.
Έχει εργαστεί ως συντονίστρια και ερευνήτρια σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ODISSEAME, ΟΙΚΟΣΚΕΨΗ, ELEN: , VIOPAIDEIA, MODELFRAME).
Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, κεφάλαια σε βιβλία και σε πρακτικά συνεδρίων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στα: (α) Μοντέλα, Μοντελοποίηση και Συνεργασία σε Μαθησιακά Περιβάλλοντα (στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών), (β) Επαγγελματική Ανάπτυξη των Εκπαιδευτικών στις Φυσικές Επιστήμες, (γ) Αξιολόγηση δεξιοτήτων (π.χ. Μοντελοποίηση, επιχειρηματολογία) (δ) Επιστημολογικές και διδακτικές δυσκολίες εκπαιδευτικών.
Επιστροφή στο Προσωπικό
Νίκος Παπαδούρης
O Νίκος Παπαδούρης έχει βασικές σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής (B.A.) και στη Φυσική (BSc) και μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών (M.Ed και PhD). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μάθηση και τη διδασκαλία στις φυσικές Επιστήμες και στην αξιολόγηση μαθησιακών επιτευγμάτων.
Εργάζεται ως λειτουργός στο Κ.Ε.Ε.Α. από το 2015. Είναι μέλος της εθνικής συντονιστικής ομάδας για την TIMSS και την PIRLS.
Πριν ενταχθεί στο Κ.Ε.Ε.Α. εργάστηκε ως εκπαιδευτικός σε σχολεία δημοτικής εκπαίδευσης και ως ερευνητής και μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Διαθέτει εκτεταμένη ερευνητική εμπειρία, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα που έχουν λάβει χρηματοδότηση είτε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (π.χ. Materials Science, Co-Reflect, PriSciNet, Assist-Me) είτε από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (π.χ. ΕΚΤΕΜΑ, ΕΠΙΚΟΙΤΕ). Επίσης, έχει συμμετάσχει στη διδασκαλία μαθημάτων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά. Επίσης, είναι κριτής άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά στην περιοχή των ερευνητικών του ενδιαφερόντων.
Επιστροφή στο Προσωπικό
Ανδρέας Πολυδώρου
O Άντρος Πολυδώρου συμπλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας (Πτυχίο Μαθηματικού) και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο New Jersey Institute of Technology (M.Sc. in Computer Science) και στο University of Surrey (PgDip in Advanced Professional Studies in Education and Training). Πριν ενταχθεί στο ΚΕΕΑ, ο Άντρος Πολυδώρου εργάστηκε ως καθηγητής Πληροφορικής σε Δημόσια Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης και ως αποσπασμένος εκπαιδευτικός στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.
Ο Άντρος Πολυδώρου εργάζεται στο ΚΕΕΑ από το 2010. Έχει εργαστεί ως Υπεύθυνος Συλλογής Δεδομένων στις διεθνείς έρευνες PIAAC, PISA 2012, PISA 2015 και TALIS. Επίσης είναι υπέυθυνος για τη μηχανογράφηση (λογισμικό) του ΚΕΕΑ.
Έχει αναπτύξει ηλεκτρονικές πλατφόρμες συλλογής δεδομένων από σχολεία για διάφορες ανάγκες της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης, της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης και της Υπηρεσίας Ανάπτυξης Προγραμμάτων.
Επιστροφή στο Προσωπικό
ΐ
© 2010-2024 Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου
Τομέας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας
Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων - Δήλωση απορρήτου