Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης, το Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων (ΣΕΚΦ - ΟΕΛΜΕΚ) και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Φιλολόγων Κύπρου «Στασίνος» διοργανώνουν το ΙΣΤ΄ Συμπόσιο Αρχαίας Κυπριακής Γραμματείας. Το Συμπόσιο θα διεξαχθεί στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στις 14 Οκτωβρίου (Παρασκευή απόγευμα) και 15 Οκτωβρίου 2011 (Σάββατο πρωί).

Το Συμπόσιο θα περιλαμβάνει εισαγωγική ομιλία από τον καθηγητή κ. Ανδρέα Βοσκό, εισηγήσεις μεταπτυχιακών φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εισηγήσεις εκπαιδευτικών με συμμετοχή μαθητών/τριών για τρόπους αξιοποίησης του Ανθολογίου Αρχαίας Κυπριακής Γραμματείας κατά τη διδασκαλία ποικίλων μαθημάτων στα Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης. Η έκδοση αυτή μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων των Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων.

Παρακαλώ να ενημερώσετε τους Εκπαιδευτικούς του Σχολείου σας ότι η Οργανωτική Επιτροπή του Συμποσίου καλεί όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Συμπόσιο, είτε ως σύνεδροι είτε με εισήγηση κατά την οποία θα παρουσιάζουν εργασίες των μαθητών/τριών τους σχετικές με το θέμα του Συμποσίου, να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά δήλωση ενδιαφέροντος.

Οι δηλώσεις συμμετοχής να υποβάλλονται στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στην ενότητα Συνέδρια-Ημερίδες, στον τίτλο ΙΣΤ΄ Συμπόσιο Αρχαίας Κυπριακής Γραμματείας. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων είναι από τις 23 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 15:00 μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου 2011, ώρα 8:00.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος. Για τον λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά

προτεραιότητας, ανάλογα με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, για την τελική επιλογή των συνέδρων. Ο τελικός κατάλογος των συμμετεχόντων στο Συμπόσιο θα αναρτηθεί στις 7 Οκτωβρίου 2011 στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Παράλληλα, η Οργανωτική Επιτροπή καλεί τα Σχολεία Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στο Συμπόσιο με τους ακόλουθους τρόπους:

α) μουσικές συνθέσεις εμπνευσμένες από το θεματολόγιο της Αρχαίας Κυπριακής Γραμματείας, β) δρώμενα γ) κατασκευές, δ) αφίσες κ.λπ. Οι εργασίες αυτές θα αξιοποιηθούν είτε για την τελετή έναρξης και λήξης είτε για τη διακόσμηση του χώρου διεξαγωγής του Συμποσίου. Τα ενδιαφερόμενα Σχολεία παρακαλούνται να συμπληρώσουν το ανάλογο έντυπο στην προαναφερθείσα ηλεκτρονική διεύθυνση.

Ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση για την επιτυχία του Συμποσίου.

 

Εγκύκλιος

Σχετική σελίδα