Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά την ετήσια ημερίδα με θέμα την ενσωμάτωση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στη μαθησιακή διαδικασία. Στην ημερίδα αυτή παρουσιάζονται νέα θέματα που ενδιαφέρουν εκπαιδευτικούς για την αποτελεσματική επίτευξη των μαθησιακών τους στόχων με την αξιοποίηση των ΤΠΕ, καθώς επίσης εφαρμογές και καλές πρακτικές που υλοποίησαν οι εκπαιδευτικοί στις τάξεις τους.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η ημερίδα αυτή συγχρηματοδοτείται από την εταιρεία Microsoft (στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας «Συνεργάτες στη Μάθηση» που έχει υπογράψει το ΥΠΠ μαζί με την εταιρεία) και κατά τη διάρκειά της θα παρουσιαστούν οι υποβληθείσες προτάσεις του δεύτερου διαγωνισμού για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, στον οποίο οι εκπαιδευτικοί υποβάλλουν εφαρμοσμένη μαθησιακή δραστηριότητα με την ενσωμάτωση των νέων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ).  Παράλληλα όλες οι εργασίες που υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό θα παρουσιαστούν υπό μορφή αφίσας (poster session).  Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα βραβευθούν οι 3 καλύτερες προτάσεις, οι οποίες θα παρουσιαστούν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών της Microsoft.

Την έναρξη εργασιών της ημερίδας θα κηρύξει η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κα Ολυμπία Στυλιανού.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011, στις 9:00 πμ – 4:00 μμ., στο ξενοδοχείο Mediterranean στη Λεμεσό.

Η ημερίδα απευθύνεται τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στα στελέχη της εκπαίδευσης (επιθεωρητές και διευθυντικά στελέχη σχολείων) που ενδιαφέρονται και εμπλέκονται στην εφαρμογή των ΤΠΕ στη μαθησιακή διαδικασία.

Ειδικότερα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να:

  • ενημερωθούν για θέματα ΤΠΕ μέσα από επιστημονικές παρουσιάσεις,
  • παρακολουθήσουν παρουσιάσεις για εφαρμοσμένες μαθησιακές δραστηριότητες με την ενσωμάτωση των νέων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) που υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό που προκήρυξε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με τη Microsoft.

Το πρόγραμμα και πληροφορίες για την ημερίδα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου http://www.pi.ac.cy/imeridaTPE2011, στην οποία θα υποβάλλονται  και οι δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου 2011, 9:00 πμ.  Στην ημερίδα μπορούν να συμμετάσχουν 300 εκπαιδευτικοί. Όταν συμπληρωθεί ο αριθμός, η πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων θα κλείσει.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα προσφερθεί στους συμμετέχοντες καφές και γεύμα.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικά το προσωπικό του σχολείου σας.

 

Εγκύκλιος

Εγγραφές