Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των εργασιών του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο In-Voice4MPowerment [2021-1-CY01-KA220-SCH-000029442], το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας που συντονίζει το έργο θα παρουσιάσει τα αποτελέσματά του σε διήμερη Εκδήλωση Διάχυσης (Multiplier Event).

Το Πρόγραμμα In-Voice4Empowerment στοχεύει στην προώθηση της κοινωνικής συμπερίληψης μέσω της ανάπτυξης ενός καινοτόμου διαθεματικού-διακαλλιτεχνικού προγράμματος με έμφαση στη χορωδιακή μουσική. Το Πρόγραμμα συνδυάζει στοιχεία από το χορωδιακό τραγούδι, τα φωνητικά ηχοτοπία, την εκφραστική κίνηση, το χορωδιακό θέατρο, τη ψηφιακή τεχνολογία και σύνθεση, όπου μέσα από βιωματικές μουσικές εμπειρίες, τα μέλη ενός χορωδιακού συνόλου έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά, να ενδυναμωθούν και να ανακαλύψουν και να εκφράσουν τη Φωνή τους κυριολεκτικά και μεταφορικά. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Προγράμματος https://in-voice.schools.ac.cy/en/home/.

Η Εκδήλωση Διάχυσης με θέμα In-Voice4MPowerment: Everybody Can Make a Difference περιλαμβάνει:

Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία από τις 8:30 π.μ. μέχρι τις 2:30 μ.μ. Το Συνέδριο περιλαμβάνει παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων του προγράμματος και μουσικά εργαστήρια και είναι ανοιχτό σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διδάσκουν Μουσική, μαέστρους χορωδιών, σπουδαστές μουσικής, εκπαιδευόμενους/εκπαιδευόμενες εκπαιδευτικούς μουσικής, πανεπιστημιακούς, ερευνητές, και μουσικούς, πολιτιστικούς και άλλους φορείς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το δημιουργικό χορωδιακό τραγούδι και θέματα συμπερίληψης και αντιμετώπισης της κοινωνικής περιθωριοποίησης.

Δήλωση συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: https://forms.office.com/e/bkNDTjz0mf. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μεγάλη Χορωδιακή Συναυλία με τίτλο Everybody can Μake a Difference: A Choral Concert of Celebration, Light & Love θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, στο Παττίχειο Θέατρο στη Λεμεσό, στις 7:00 μ.μ.

Στη συναυλία θα συμμετάσχουν χορωδίες και χορωδιακά σύνολα από σχολεία Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και Μουσικά Σχολεία Κύπρου και τα φωνητικά σύνολα Jiricky Choir (Τσεχία) και Cantus Novus Femina (Κύπρος). Την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας έχει ο διεθνούς φήμης μαέστρος Basilio Astulez.

Η είσοδος στη συναυλία είναι δωρεάν. Κρατήσεις θέσεων μέσω της ειδικής σελίδας https://www.ticketmaster.cy/showEventInformation.html?idEvent=4427.

Οι δοκιμές για τη Χορωδιακή Συναυλία θα έχουν τη μορφή επιμορφωτικού εργαστηρίου. Θα πραγματοποιηθούν στο Λανίτειο Γυμνάσιο στη Λεμεσό την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου στις 10:30 π.μ. – 5:30 μ.μ., στο Α’ Λύκειο Εθν. Μακαρίου Γ’ Πάφου τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου στις 2:30 – 6:30 μ.μ. και στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 2:00 – 6:00 μ.μ.. Η επιμορφωτική δράση θα είναι ανοιχτή για εκπαιδευτικούς Μουσικής. Δηλώσεις ενδιαφέροντος μέχρι τις 24 Νοεμβρίου στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Οι δύο εκδηλώσεις διάχυσης είναι αφιερωμένες στην αγαπημένη μαέστρο Αγγελίνα Νικολαΐδου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το Γραφείο ΕΜΕ Μουσικής (τηλέφωνο 22800698, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://mousm.schools.ac.cy/index.php/el/programmata/erasmus-invoice4empowerment.