Διήμερο Εκπαιδευτικού

Επικοινωνία

email This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Συντονίστριες Προγράμματος

Δρ Μαρία Ηρακλέους

Phone22402387

Δρ Ελένη Παπαγεωργίου

Phone22402311

Δρ Ρόη Χαλαμανδάρη

Phone22402374

Δρ Έλενα Χριστοφίδου

Phone22402368

To Διήμερο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Προσχολικής, Δημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης διοργανώνεται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης την πρώτη εβδομάδα έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Σκοπός του Διήμερου Εκπαιδευτικού Δημοτικής Εκπαίδευσης είναι η επιμόρφωση και η επαγγελματική μάθηση των εκπαιδευτικών στη βάση των ιδιαίτερών τους αναγκών.

Το Διήμερο Εκπαιδευτικού Δημοτικής Εκπαίδευσης περιλαμβάνει κεντρική και ενδοσχολική επιμόρφωση, και σε αυτό συμμετέχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που εργάζονταν στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία και Ειδικά Σχολεία, καθώς και στα Κοινοτικά Νηπιαγωγεία.

Η κεντρική επιμόρφωση περιλαμβάνει θεματικές ενότητες τόσο για τη διδακτική μαθημάτων του Αναλυτικού Προγράμματος όσο και για οριζόντια θέματα. Κάθε εκπαιδευτικός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, μία θεματική ενότητα στην οποία επιθυμεί να επιμορφωθεί. Η κεντρική επιμόρφωση είναι ολοήμερη (8:30 – 13:00) και πραγματοποιείται στα σχολεία, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, καθώς και σε αίθουσες Πανεπιστημίων.

Η ενδοσχολική επιμόρφωση πραγματοποιείται στις σχολικές μονάδες. Κατά τη διάρκεια της μέρας της ενδοσχολικής επιμόρφωσης, το κάθε σχολείο, στη βάση της Επαγγελματικής Μάθησης και μέσα στο πλαίσιο ικανοποίησης των επιμορφωτικών αναγκών, των ενδιαφερόντων και των προτεραιοτήτων που είχε θέσει, οργανώνει το δικό του Πρόγραμμα επιμόρφωσης.