Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια Εγκυκλίου (ημερ. 31/8/2021) με θέμα «Ενιαία Πολιτική για την Επαγγελματική Μάθηση των εκπαιδευτικών – Χρήση της Ηλεκτρονικής Πύλης Επαγγελματικής Μάθησης – Ειδικό Πρόγραμμα Υποστήριξης Επαγγελματικής Μάθησης (ΥΕΜ) του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Σχολική Χρονιά 2021-2022)», το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ανακοινώνει την παράταση στην υποβολή αιτήσεων των σχολείων για συμμετοχή στο Πρόγραμμα μέχρι την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Πρόγραμμα ΥΕΜ γίνεται από τον/τη Διευθυντή/Διευθύντρια του σχολείου στον διαδικτυακό χώρο εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ( http://www.pi-eggrafes.ac.cy) και αφού εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη του Καθηγητικού Συλλόγου. Τα σχολεία που θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ΥΕΜ θα υποστηρίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς από Λειτουργό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για την εκπόνηση και υλοποίηση Σχεδίου Δράσης Επαγγελματικής Μάθησης των εκπαιδευτικών τους. Τον συντονισμό του ειδικού Προγράμματος ΥΕΜ στο σχολείο αναλαμβάνει ένας/μία Βοηθός Διευθυντής/Διευθύντρια Α΄.

Σημαντική επισήμανση: Για τα σχολεία που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα συμμετέχουν, συστήνεται να γίνουν σχετικές ρυθμίσεις του ωρολόγιου προγράμματος, ώστε ο/η Συντονιστής/Συντονίστρια Επαγγελματικής Μάθησης του σχολείου να είναι διαθέσιμος/η ημέρα Πέμπτη από τις 11.00 μέχρι τις 12.30, γιατί θα πραγματοποιηθεί μικρός αριθμός εξ αποστάσεως ή/και διά ζώσης συναντήσεων με τους/τις Συντονιστές/Συντονίστριες Επαγγελματικής Μάθησης των συμμετεχόντων σχολείων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα ΥΕΜ του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου www.pi.ac.cy στον σύνδεσμο «Προγράμματα-Σεμινάρια». Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ