Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (ΠΙ) προγραμματίζει και φέτος επιμορφωτικές και άλλες δράσεις στήριξης των σχολείων για την εφαρμογή της αντιρατσιστικής πολιτικής του ΥΠΠΑΝ «Κώδικας Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού & Οδηγός Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών». Για τον σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί Δίκτυο σχολείων, τα οποία θα συμμετάσχουν σε διαδικτυακές και διά ζώσης συναντήσεις για επιμόρφωση, ενημέρωση και αναστοχασμό για σχετικά θέματα. Η δημιουργία αντίστοιχων δικτύων κατά τις περασμένες σχολικές χρονιές έλαβε ιδιαίτερα θετική ανατροφοδότηση από τα σχολεία που συμμετείχαν και συνέβαλε στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή της αντιρατσιστικής πολιτικής.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή της πολιτικής εντάσσεται στο πλαίσιο των επιλογών του σχολείου για υλοποίηση του Ενιαίου Σχεδίου Βελτίωσης της Σχολικής Μονάδας.

Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Δίκτυο υποστήριξης της εφαρμογής της αντιρατσιστικής πολιτικής, παρακαλούνται να το δηλώσουν, μέσω του λογαριασμού του σχολείου τους, στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του ΠΙ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://www.pi-eggrafes.ac.cy (κατηγορία ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ), μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου 2021. Κατά τη δήλωση, θα ζητείται από το σχολείο να δηλώσει τον/την Εκπαιδευτικό που θα αναλάβει τον συντονισμό εφαρμογής της αντιρατσιστικής πολιτικής στο σχολείο και που θα εκπροσωπεί το σχολείο στο δίκτυο. Σημειώνεται ότι ο/η εκπαιδευτικός που θα επιλεγεί θα πρέπει προηγουμένως να έχει επικαιροποιήσει τα στοιχεία του προφίλ του/της.

Οδηγίες για την πρόσβαση των σχολείων και των εκπαιδευτικών στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, υπάρχουν στην ιστοσελίδα https://myprofile.pi.ac.cy .

Υπενθυμίζεται ότι στον ιστοχώρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου υπάρχει ενημερωτική σελίδα για την αντιρατσιστική πολιτική (www.pi.ac.cy – εικονίδιο Αντιρατσιστική Πολιτική). Στην ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τα βήματα υλοποίησης της πολιτικής, υποστηρικτικό και διδακτικό υλικό, εγχειρίδια και δραστηριότητες, σχετικά ευρωπαϊκά έργα, θεατρικά στο πλαίσιο της αντιρατσιστικής προσέγγισης κ.ά.

Για διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 22402367 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ