Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σας ενημερώνει ότι πραγματοποιείται σειρά εργαστηρίων με θέμα την εκπαίδευση για τον αντιρατσισμό και για έναν πολιτισμό ειρήνης για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Τα εργαστήρια διοργανώνονται, για τρίτη χρονιά, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Imagine». Το πρόγραμμα τυγχάνει της στήριξης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και από το 2017 έχει φέρει μαζί 5091 μαθητές/μαθήτριες από όλες τις κοινότητες του νησιού, ενώ 589 εκπαιδευτικοί συνόδευσαν τα παιδιά και άλλοι/άλλες 287 εκπαιδεύτηκαν οι ίδιοι/ίδιες στο πλαίσιο των σεμιναρίων του προγράμματος. Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ιmagine» υλοποιείται από τον Όμιλο Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας και το Σπίτι της Συνεργασίας υπό την αιγίδα της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Εκπαίδευση. Χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και στηρίζεται από την Ειρηνευτική Δύναμη του Ο.Η.Ε. στην Κύπρο (UNFICYP).

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο Σπίτι της Συνεργασίας στη Λευκωσία, ως εξής:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΧΩΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΛΩΣΣΑ
Μονοκοινοτικό Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021 Σπίτι της Συνεργασίας 4:30-7:30 μ.μ. Ελληνικά
Δικοινοτικό Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021 Σπίτι της Συνεργασίας 4:30-7:30 μ.μ. Αγγλικά (διερμηνεία στα Ελληνικά και Τουρκικά)

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Η συμμετοχή προϋποθέτει παρακολούθηση και των δύο εργαστηρίων. Σκοπός των εργαστηρίων είναι να ενδυναμώσουν τους/τις εκπαιδευτικούς σε σχέση με τις δυσκολίες και τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να διαχειριστούν ευαίσθητα θέματα κατά τη συζήτηση θεμάτων ξενοφοβίας, στερεοτύπων και ρατσιστικών συμπεριφορών στην τάξη τους.

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων θα τηρούνται τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν στην επιμόρφωση θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου http://www.pi-eggrafes.ac.cy στην κατηγορία «IMAGINE», μέχρι τις 29 Ιουνίου 2021. Διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία και την ώρα καταγραφής της δήλωσης.

Για τη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί η επικαιροποίηση των προσωπικών στοιχείων των εκπαιδευτικών. Οδηγίες για τον τρόπο εισόδου των χρηστών στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, υπάρχουν στην ιστοσελίδα https://myprofile.pi.ac.cy.

Ο κατάλογος με τα ονόματα των συμμετεχόντων/ουσών θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στις 30 Ιουνίου 2021.

Για διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 22445740 (ext. 106) και 99578067 και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

 

Εγκύκλιος

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής