Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, η τοπική συντονιστική ομάδα του Προγράμματος Dialls, διοργανώνει Ανοιχτό Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα «Διάλογος και επιχειρηματολογία για την προώθηση του πολιτιστικού γραμματισμού με τη χρήση πολυτροπικών κειμένων: εφαρμογές στα σχολεία» την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 στις 18:00 – 20:00.

Το Σεμινάριο οργανώνεται ως επιστέγασμα της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος DIALLS (Dialogue and Argumentation for Cultural Literacy Learning in Schools), που χρηματοδοτείται από το πλαίσιο Erasmus+. Στόχος του Σεμιναρίου είναι η παρουσίαση δραστηριοτήτων που ενθαρρύνουν την καλλιέργεια του πολιτισμικού γραμματισμού και ταυτόχρονα έχουν στόχο να αναπτύξουν δεξιότητες διαλόγου και επιχειρηματολογίας, μέσα από τη χρήση πολυτροπικών κειμένων (βιβλία και ταινίες μικρού μήκους χωρίς λόγια). Το Σεμινάριο θα στηριχθεί σε υλικό που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος DIALLS, σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Το Πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου μέσα από τον θεσμό των Προαιρετικών Σεμιναρίων.

Το σεμινάριο είναι κατάλληλο για εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην Προδημοτική, Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση. Το πρόγραμμα του Σεμιναρίου, αλλά και γενικότερες πληροφορίες για το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγράμμα DIALLS βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Προγράμματος https://www.unic.ac.cy/event/dialogos-kai-epicheirimatologia-gia-tin-proothisi-toy-politistikoy-grammatismoy-me-tin-chrisi-polytropikon-keimenon-efarmoges-sta-scholeia/

 

Εγκύκλιος