Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (ΠΙ), σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα την παιδαγωγική αξιοποίηση του Minecraft Education Edition. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστά για εκπαιδευτικούς Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το πιο κάτω πίνακα. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από την εταιρεία Headstart Technology, Microsoft Global Training Partner και η γλώσσα διεξαγωγής του είναι η αγγλική.

Ημέρα, Ημερομηνία συναντήσεων Βαθμίδα Ώρα
Δευτέρα, 29/03/2021 Δημοτική 16:00-17:30
Τρίτη, 30/03/2021 Μέση Γενική 16:00-17:30

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί τα βασικά χαρακτηριστικά του Minecraft Education Edition και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να αξιοποιηθεί παιδαγωγικά στη μαθησιακή διαδικασία. Το Minecraft Education Edition είναι διαθέσιμο στους εκπαιδευτικούς μέσω του προγράμματος Microsoft 365 (https://office365.schools.ac.cy). Μπορείτε να βρείτε βοηθητικό υλικό (στα Αγγλικά) στον οδηγό για εκπαιδευτικούς http://bit.ly/minecraft-educator-toolkit, καθώς και στην ιστοσελίδα https://education.minecraft.net.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου https://www.pi-eggrafes.ac.cy στην κατηγορία «Ημερίδες - Συνέδρια» (αφού προηγουμένως βεβαιωθούν ότι έχουν επικαιροποιημένα τα στοιχεία στο προφίλ τους). Οδηγίες για την πρόσβαση των εκπαιδευτικών στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, υπάρχουν στην ιστοσελίδα https://myprofile.pi.ac.cy.

Οι εγγραφές θα αρχίσουν από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021. Επειδή ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων είναι περιορισμένος διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία και την ώρα καταγραφής της δήλωσης.

Με την ολοκλήρωση της περιόδου υποβολής των αιτήσεων, οι συμμετέχοντες σε κάθε σεμινάριο θα ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της διαδικτυακής συνάντησης (οδηγίες, σύνδεσμος σύσκεψης κ.λπ.) μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, που διαθέτουν μέσω του λογαριασμού τους στο Microsoft 365 του ΥΠΠΑΝ. Παράλληλα θα εμφανιστεί το προγραμματισμένο σεμινάριο και στην εφαρμογή Teams, κάτω από το Ημερολόγιο (Calendar), στην αντίστοιχη ημέρα και ώρα για το σεμινάριο που θα έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Για θέματα που αφορούν στην εγγραφή σας, μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , ενώ για θέματα που αφορούν στο περιεχόμενο της επιμόρφωσης, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Παρακαλούμε, όπως ενημερώσετε σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

 

Εγκύκλιος

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής