Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, πληροφορείστε ότι η Επιθεώρηση Αγγλικών Μέσης Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, διοργανώνουν Επιμορφωτικό Διαδικτυακό Σεμινάριο που απευθύνεται σε Καθηγητές/Καθηγήτριες Αγγλικών και έχει τίτλο: «Σχέδιο μαθήματος: Δομή, Πορεία, Αξιολόγηση». Εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η Δρ Κατερίνα Κωνσταντινίδη-Βλαδιμήρου, Επιθεωρήτρια Α΄ Μέσης Εκπαίδευσης.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως, τη Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021, για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε Γυμνάσια και τη Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021, για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε Λύκεια και Τεχνικές Σχολές, σε μη εργάσιμο χρόνο από τις 17:00 μέχρι τις 19:00.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται, θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής, από την Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 μέχρι και την Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 (12:00 το μεσημέρι), στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου (https://www.pi-eggrafes.ac.cy), στην κατηγορία: «Ημερίδες-Συνέδρια» (αφού προηγουμένως βεβαιωθούν ότι έχουν επικαιροποιημένα τα στοιχεία στο προφίλ τους). Οδηγίες για τον τρόπο πρόσβασης των εκπαιδευτικών στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς και τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, υπάρχουν στην ιστοσελίδα https://myprofile.pi.ac.cy.

Με την ολοκλήρωση της περιόδου υποβολής των αιτήσεων, οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα λάβουν σχετικό σύνδεσμο σύσκεψης, με μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του λογαριασμού τους στο Microsoft 365, του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Παράλληλα, θα εμφανιστούν οι προγραμματισμένες επιμορφώσεις και στην εφαρμογή Μicrosoft Teams, κάτω από το Ημερολόγιο (Calendar), στην αντίστοιχη ημέρα και ώρα διεξαγωγής του Σεμιναρίου. Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες που προέρχονται από ιδιωτικά σχολεία και δεν έχουν λογαριασμό στο Microsoft 365 θα λάβουν τους συνδέσμους για τις διαδικτυακές συναντήσεις στο προσωπικό τους email και με την είσοδό τους στην κάθε διαδικτυακή συνάντηση θα πρέπει να δηλώνουν το πλήρες ονοματεπώνυμό τους, όπως αυτό είναι αναγραμμένο στο Διαδικτυακό Περιβάλλον Εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (https://www.pi-eggrafes.ac.cy), ώστε να αναγνωρίζονται για σκοπούς λήψης παρουσιών.

Ο ονομαστικός κατάλογος των συμμετεχόντων/-ουσών θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΠΙ στις 26 Μαρτίου 2021. Σε όλους/όλες τους/τις εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν στην Επιμόρφωση θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε άμεσα τους καθηγητές και τις καθηγήτριες Αγγλικών του σχολείου σας, ώστε να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στην εν λόγω Επιμόρφωση.

 

Εγκύκλιος

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής