Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε για τη διεξαγωγή του 5ου Συνεδρίου Χημείας στην Εκπαίδευση, το οποίο συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κύπρου (ΠΚ), η Παγκύπρια Ένωση Επιστημόνων Χημικών (ΠΕΕΧ) και ο Σύνδεσμος Χημικών Καθηγητών Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ. (ΣΥΧΗΚΑ).

Το Συνέδριο, το οποίο έχει θέμα «Διδακτική της Χημείας: Διαχρονικές και Σύγχρονες Προκλήσεις», απευθύνεται κυρίως σε καθηγητές Χημείας Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, καθώς και σε φοιτητές Χημείας και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω MS Teams, το Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021, από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 13:00 μ.μ..

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής μέσω του λογαριασμού τους στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου https://www.pi-eggrafes.ac.cy, στην κατηγορία «Ημερίδες - Συνέδρια», από τις 8 Μαρτίου μέχρι τις 16 Μαρτίου 2021.

Για τη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί η επικαιροποίηση των προσωπικών στοιχείων των εκπαιδευτικών. Οδηγίες για την πρόσβαση των εκπαιδευτικών στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, υπάρχουν στην ιστοσελίδα https://myprofile.pi.ac.cy.

Με την ολοκλήρωση της περιόδου υποβολής των αιτήσεων, οι συμμετέχοντες/σες θα ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες του διαδικτυακού Συνεδρίου (οδηγίες, σύνδεσμος Συνεδρίου κ.λ.π.) μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, που διαθέτουν μέσω του λογαριασμού τους στο Microsoft 365 του ΥΠΠΑΝ. Παράλληλα θα εμφανιστεί και στην εφαρμογή MS Teams, κάτω από το Ημερολόγιο (Calendar). Όσοι/Όσες δεν διαθέτουν λογαριασμό Microsoft 365 του ΥΠΠΑΝ θα ενημερωθούν στο προσωπικό τους email. Τέλος, σημειώνεται ότι στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε άμεσα τους εκπαιδευτικούς του σχολείου σας, ώστε να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στο εν λόγω Συνέδριο.

 

Εγκύκλιος

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής