Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, προσφέρει το δεύτερο Διαδικτυακό Εργαστήριο (National Workshop) που διοργανώνεται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Ευρωπαϊκού Έργου «European MediaCoach Initiative - EMCI», με θέμα «Παιδεία για τα Μέσα, κριτική σκέψη και ελευθερία της έκφρασης: προοπτικές και διλήμματα».

Στο Διαδικτυακό Εργαστήριο, προσκεκλημένοι/ες ομιλητές/ομιλήτριες θα παρουσιάσουν το ζήτημα της προώθησης της Παιδείας για τα Μέσα και της καλλιέργειας κριτικής σκέψης γύρω από αυτά, καθώς και τις βασικές αρχές και πρακτικές της ελευθερίας της έκφρασης. Εκπαιδευτικοί θα παρουσιάσουν ενδεικτικές διδακτικές ενότητες για τη σχολική εκπαίδευση, οι οποίες αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο των σειρών σεμιναρίων «MediaCoach: Υποστηρίζοντας την Παιδεία για τα Μέσα». Το Πρόγραμμα παρατίθεται στο Παράρτημα.

Το Διαδικτυακό Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021, ώρα 17:00-19:00. Ο σύνδεσμος για συμμετοχή είναι ο ακόλουθος:

https://eu.bbcollab.com/guest/df40d44a1b674cfd92b13586b723b234

Όσοι/Όσες από τους/τις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες επιθυμούν να λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, παρακαλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://forms.gle/tkWWfKNcjrs9c64A9

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Παρακαλούμε να ενημερώσετε σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

 

Εγκύκλιος και Πρόγραμμα

Πρόσκληση