Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο έχει προγραμματίσει τις συναντήσεις για το υπόλοιπο της φετινής σχολικής χρονιάς για τα σχολεία που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο για υποστήριξη της εφαρμογής της αντιρατσιστικής πολιτικής του ΥΠΠΑΝ «Κώδικας Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού και Οδηγός Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών» (βλ. Παράρτημα).

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν με βάση το ακόλουθο πρόγραμμα:

Θέμα & Εισηγητής/Εισηγήτρια

Ημερομηνία & Ώρα

Σύνδεσμος

«Σεξισμός, ομοφοβία και τρανσφοβία στην εκπαίδευση – 2ο μέρος»

Στάλω Λέστα, Εμψυχώτρια ομάδων, Εκπαιδεύτρια ενηλίκων και Εξωτερική συνεργάτιδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

Παρασκευή

26 Φεβρουαρίου 2021

9:30 – 11:30

Click here to join the meeting

«Εκπαίδευση για την ειρήνη μέσα από το Πρόγραμμα IMAGINE»

Λοΐζος Λουκαΐδης, Διευθυντής Ομίλου Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας και Συντονιστής Εκπαιδευτικού Προγράμματος IMAGINE

Δευτέρα

29 Μαρτίου 2021

11:00 – 13:00

Click here to join the meeting

«Διδασκαλία και διαχείριση αμφιλεγόμενων θεμάτων στο πλαίσιο της αντιρατσιστικής πολιτικής»

Έλενα Παπαμιχαήλ, ΛΕΠ Α’, Συντονίστρια Δικτύου

Τρίτη

20 Απριλίου 2021

11:00 – 13:00

Click here to join the meeting

«Αναστοχασμός για τη φετινή σχολική χρονιά»

Έλενα Παπαμιχαήλ, ΛΕΠ Α’, Συντονίστρια Δικτύου

Δευτέρα

24 Μαΐου 2021

9:00 – 11:00

Click here to join the meeting

Στις συναντήσεις καλούνται να λάβουν μέρος ο/η υπεύθυνος/η εκπαιδευτικός για την εφαρμογή της αντιρατσιστικής πολιτικής από το κάθε σχολείο. Εάν το επιθυμεί, μπορεί να παρευρεθεί και ο/η Διευθυντής/Διευθύντρια του σχολείου.

Οι συμμετέχοντες/χουσες μπορούν να συνδεθούν στις συναντήσεις, ακόμη και αν δεν έχουν την εφαρμογή MS Teams, μέσω κάποιου φυλλομετρητή (συστήνεται ο Google Chrome ή Edge) με την επιλογή «Join on the web instead». Παρόλα αυτά, εισηγούμαστε όπως συνδεθούν μέσα από την εφαρμογή (επιλογή «Launch it now») για πλήρη λειτουργία όλων των δυνατοτήτων του Teams. Μπορούν να συμβουλευτούν τον «Σύντομο οδηγό Συμμετοχής σε Διαδικτυακή συνάντηση του Teams μέσω σύνδεσης (link)». Οι συμμετέχοντες/χουσες παρακαλούνται όπως συνδεθούν περίπου 15 λεπτά πριν από την έναρξη της συνάντησης, για να ελέγξουν τη σύνδεσή τους και τις ρυθμίσεις ήχου.

Σημειώνεται ότι στον ιστοχώρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου υπάρχει ενημερωτική σελίδα για την αντιρατσιστική πολιτική (www.pi.ac.cy – εικονίδιο Αντιρατσιστική Πολιτική). Στην ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τα βήματα υλοποίησης της πολιτικής, υποστηρικτικό υλικό, εκπαιδευτικό υλικό, εγχειρίδια και δραστηριότητες για την αντιρατσιστική εκπαίδευση, θεατρικά στο πλαίσιο της αντιρατσιστικής προσέγγισης κ.ά.

Για διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο 22402367.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

 

Εγκύκλιος και Παράρτημα