Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προγραμματίζει την τέταρτη συνάντηση για τα σχολεία που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο για υποστήριξη της εφαρμογής της αντιρατσιστικής πολιτικής του ΥΠΠΑΝ «Κώδικας Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού και Οδηγός Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών» (βλ. Παράρτημα).

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021, από τις 9:30 μέχρι τις 11:30 και οι συμμετέχοντες/χουσες μπορούν να συνδεθούν ακολουθώντας τον σύνδεσμο: Click here to join the meeting

Προσκεκλημένη ομιλήτρια στη συνάντηση θα είναι η κ. Στάλω Λέστα, εμψυχώτρια ομάδων, εκπαιδεύτρια ενηλίκων και εξωτερική συνεργάτιδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, η οποία θα παρουσιάσει και θα αναλύσει θέματα σχετικά με τον σεξισμό, την ομοφοβία και την τρανσφοβία στην εκπαίδευση, καθώς και τη διαχείριση ρατσιστικών περιστατικών στα σχολεία που σχετίζονται με το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

Στη συνάντηση καλούνται να λάβουν μέρος ο/η υπεύθυνος/η εκπαιδευτικός για την εφαρμογή της αντιρατσιστικής πολιτικής από το κάθε σχολείο. Εάν το επιθυμεί, μπορεί να παρευρεθεί και ο/η Διευθυντής/Διευθύντρια του σχολείου. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθούν επιπρόσθετες διαδικτυακές και διά ζώσης συναντήσεις σε διάφορες επαρχίες, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Οι συμμετέχοντες/χουσες μπορούν να συνδεθούν στις συναντήσεις, ακόμη και αν δεν έχουν την εφαρμογή MS Teams, μέσω κάποιου φυλλομετρητή (συστήνεται ο Google Chrome ή Edge) με την επιλογή «Join on the web instead». Παρόλα αυτά, εισηγούμαστε όπως συνδεθούν μέσα από την εφαρμογή (επιλογή «Launch it now») για πλήρη λειτουργία όλων των δυνατοτήτων του Teams. Μπορούν να συμβουλευτούν τον «Σύντομο οδηγό Συμμετοχής σε Διαδικτυακή συνάντηση του Teams μέσω σύνδεσης (link)». Οι συμμετέχοντες/χουσες παρακαλούνται όπως συνδεθούν περίπου 15 λεπτά πριν από την έναρξη της συνάντησης, για να ελέγξουν τη σύνδεσή τους και τις ρυθμίσεις ήχου.

Σημειώνεται ότι στον ιστοχώρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου υπάρχει ενημερωτική σελίδα για την αντιρατσιστική πολιτική (www.pi.ac.cy – εικονίδιο Αντιρατσιστική Πολιτική). Στην ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τα βήματα υλοποίησης της πολιτικής, υποστηρικτικό υλικό, εκπαιδευτικό υλικό, εγχειρίδια και δραστηριότητες για την αντιρατσιστική εκπαίδευση, θεατρικά στο πλαίσιο της αντιρατσιστικής προσέγγισης κ.ά.

Για διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο 22402367.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

 

Εγκύκλιος και Παράρτημα