Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια σχετικής Εγκυκλίου (ημερ. 25/09/20, αρ. φακ. 7.7.09.23), το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ανακοινώνει την έναρξη της Σειράς Σεμιναρίων με τίτλο «Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για το έργο τους». Τα Σεμινάρια στοχεύουν στη διάχυση της γνώσης και της εμπειρίας των εκπαιδευτικών σε θέματα τα οποία αντικατοπτρίζουν τα δικά τους ενδιαφέροντα και έχουν αποτελέσει αντικείμενο μελέτης, είτε στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών σπουδών τους, είτε στο πλαίσιο της καθημερινής εκπαιδευτικής πρακτικής. Παράλληλα, επιδιώκεται η ανταλλαγή απόψεων καθώς και καλών πρακτικών μεταξύ των εκπαιδευτικών, σε παιδαγωγικής φύσεως θέματα και αποτελεσματικές διδακτικές προσεγγίσεις, οι οποίες έχουν εφαρμοστεί στην τάξη. Η επιλογή των εκπαιδευτικών – εισηγητών/εισηγητριών έχει γίνει σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται στην προαναφερθείσα Εγκύκλιο.

Η Σειρά Σεμιναρίων «Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για το έργο τους», όπως καταρτίστηκε για τη φετινή σχολική χρονιά 2020-2021, χωρίζεται σε δύο γενικές θεματικές ενότητες: (1) Εκπαίδευση και Κουλτούρα και (2) ΤΠΕ στην Εκπαίδευση. Κάθε εισήγηση θα έχει διάρκεια 1.5 ώρας και οι συμμετέχοντες/ουσες θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής για κάθε ένα από τα Σεμινάρια στα οποία θα συμμετάσχουν. Στα Σεμινάρια μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, ωστόσο, κάθε εισηγητής/εισηγήτρια Σεμιναρίου έχει ορίσει συγκεκριμένη ομάδα στόχο στην οποία θα απευθύνεται. Το Πρόγραμμα των Σεμιναρίων επισυνάπτεται.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε Σεμινάριο/Σεμινάρια θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου http://www.pi-eggrafes.ac.cy στην κατηγορία της Σειράς Σεμιναρίων «Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για το έργο τους». Οι εγγραφές αρχίζουν στις 25 Ιανουαρίου 2021. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εγγραφούν μέχρι και εφτά (7) ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του κάθε Σεμιναρίου. Για τη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί η επικαιροποίηση των προσωπικών στοιχείων των εκπαιδευτικών.

Για τυχόν διευκρινίσεις ή περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στη Λειτουργό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Δρα Πετρούλα Αντωνίου (Δευτέρα και Πέμπτη, τηλ. 22605366, ηλ. διεύθ. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Προγράμματος μέσω του συνδέσμου www.pi.ac.cy/foniekpaideutikoi.

 

Εγκύκλιος

Πρόγραμμα

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής