Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA3 με τίτλο “Teachers4Europe: setting an Agora for Democratic Culture” σας προσκαλεί σε Διαδικτυακό Ευρωπαϊκό Χειμερινό Σχολείο για Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων με θέμα «Learning 4Europe2Change», το οποίο θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου μέχρι την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021. Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Teachers4Europe συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου συμμετέχει ως εταίρος.

Η επιμορφωτική δράση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων με σκοπό την επιμόρφωσή τους στις αξίες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ενσωμάτωσή τους στη διδασκαλία τους. Επιπρόσθετα, οι εκπαιδευτικοί θα γίνουν μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Teachers4Europe για τη δημιουργία διασυνοριακού και μακρόχρονου εκπαιδευτικού δικτύου, το οποίο θα προάγει τις κοινωνικές και πολιτικές ικανότητες των μαθητών/μαθητριών και θα προασπίζει τις δημοκρατικές αξίες, τα θεμελιώδη δικαιώματα, τη διαπολιτισμική κατανόηση και την οικειοποίησή τους.

Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα στοχεύει:

α) να υποστηρίξει τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/μαθήτριες της Ευρώπης, τους οποίους τοποθετεί στο επίκεντρο μιας εν λειτουργία αλληλέγγυας δημοκρατίας,

β) να προωθήσει τη γνώση για την ΕΕ, την ιστορία της, τη λειτουργία, τις πολιτικές και τις στρατηγικές της,

γ) να προωθήσει την κατανόηση της συμμετοχής στους εθνικούς και ευρωπαϊκούς θεσμούς και στους τρόπους λήψης αποφάσεων,

δ) να ενισχύσει την κατανόηση και την οικειοποίηση των αξιών και των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ, εκτιμώντας τον δημοκρατικό πολιτισμό ως βασική αξία της.

Οι επιμορφωτικές δράσεις για το Πρόγραμμα εστιάζουν στην επιμόρφωση μέσω του Χειμερινού Σχολείου που διοργανώνεται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου αλλά και σε συμμετοχή σε Καλοκαιρινό Σχολείο που διοργανώνεται από εταίρους στη Μάλτα, του οποίου οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν αργότερα.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην επιμόρφωση θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας http://cyprusconferences.org/teachers4europe2021/ , από τις 18 Ιανουαρίου 2021 μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 2021. Διευκρινίζεται ότι ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Επιπρόσθετα οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρουσιάσουν κάποια δράση που υλοποίησαν και αφορά το θέμα του Χειμερινού Σχολείου, θα πρέπει να υποβάλουν περίληψη της δράσης τους μέσω τις ιστοσελίδας μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2021. Η γλώσσα διεξαγωγής του Χειμερινού Σχολείου θα είναι η αγγλική. Για τυχόν διευκρινίσεις ή περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στις Λειτουργούς του Π.Ι. δρα Έφη Παπαριστοδήμου ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) και κ. Σοφία Βλάμη ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ).

Σημειώνεται ότι όσοι/όσες εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν στο Διαδικτυακό Χειμερινό Σχολείο, θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής.

Επισυνάπτεται αφίσα και προκαταρκτικό πρόγραμμα της παρούσας επιμορφωτικής δράσης.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

 

Εγκύκλιος

Αφίσα

Πρόγραμμα