Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, διοργανώνουν Επιμορφωτική Συνάντηση των εκπαιδευτικών των Εσπερινών Γυμνασίων και Λυκείων Λευκωσίας, Λάρνακας και Ελεύθερης Αμμοχώστου σε θέματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία, την Ημέρα Εκπαιδευτικού, στις 17.12.2020 και ώρα 18:30 - 20:30, από την κ. Χριστιάνα Δίπλη, Εκπαιδευτική Ψυχολόγο, Εξωτερική Συνεργάτιδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Επίσης, έχει προγραμματιστεί επιμορφωτική συνάντηση των εκπαιδευτικών των Εσπερινών  Γυμνασίων και Λυκείων Λεμεσού και Πάφου σε θέματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λεμεσό, την Ημέρα Εκπαιδευτικού, στις 17.12.2020 και ώρα 18:30 – 20:30, από την κ. Αναστασία Αθανασούλα-Ρέππα Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Διοίκησης και οργανωσιακής συμπεριφοράς στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.

Εν όψει του γεγονότος ότι τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021, η στόχευση και η μορφή της Ημέρας Εκπαιδευτικού και των επιμορφώσεων που έχουν προγραμματισθεί, όπως αναφέρεται πιο πάνω, ίσως διαφοροποιηθεί από τις προηγούμενες σχολικές χρονιές και οι επιμορφώσεις πραγματοποιηθούν διαδικτυακά.

Επιπρόσθετα θα προσφερθούν επιμορφωτικές συναντήσεις για τους/τις εκπαιδευτικούς των Εσπερινών Γυμνασίων και Λυκείων σε θέματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το MS TEAMS. Τα θέματα αυτά θα παρουσιαστούν από τους Λειτουργούς του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, κ. Θεοδώρα Κακουρή και κ. Νικόλαο Κανάρη. Η διεξαγωγή των σεμιναρίων θα γίνει σε δύο (2) ομάδες εκπαιδευτικών των Εσπερινών σχολείων: (Ομάδα Α΄: Φιλολογικών και Αγγλικών, Σύνολο 22 εκπαιδευτικοί και Ομάδα Β΄: Μαθηματικών, Πληροφορικής, Φυσικών, Χημικών, Οικονομολόγων, Σύνολο 26 εκπαιδευτικοί). (βλ. Παράρτημα Β΄ κατάλογο ονομάτων εκπαιδευτικών, ανά σχολείο, που θα επιμορφωθούν).

Κάθε Ομάδα θα επιμορφωθεί σε σύνολο τριών (3) εξ αποστάσεως επιμορφωτικών συναντήσεων διάρκειας ενενήντα (90) λεπτών η κάθε μία – σύνολο 270 λεπτών ή 4,5 ωρών),  για την κάλυψη του προτεινόμενου περιεχομένου (βλ. Παράρτημα Α, επισυνάπτεται):

Ομάδα Ημερομηνία Περιεχόμενο Συνάντησης Διάρκεια (90 λεπτά)
Α΄ Τρίτη, 17/11/2020 Teams I 9:30 – 11:00
Β΄ Τρίτη, 17/11/2020 Teams I 9:30 – 11:00
Α΄ Τρίτη, 24/11/2020 Teams II 9:30 – 11:00
Τρίτη, 24/11/2020 Teams II 9:30 – 11:00
Α΄ Τρίτη, 1/12/2020 Teams III 9:30 – 11:00
Β΄ Τρίτη, 1/12/2020 Teams III 9:30 – 11:00

Για τα θέματα εξ αποστάσεως για το MS TEAMS κάθε Ομάδα θα επιμορφωθεί σε σύνολο τριών (3) εξ αποστάσεως επιμορφωτικών συναντήσεων διάρκειας ενενήντα (90) λεπτών η κάθε μία – σύνολο 270 λεπτών ή 4,5 ωρών),  για την κάλυψη του προτεινόμενου περιεχομένου (βλ. Παράρτημα Α΄ για το περιεχόμενο των επιμορφωτικών συναντήσεων και Παράρτημα Β΄ για τον κατάλογο ονομάτων των εκπαιδευτικών, ανά σχολείο, που θα επιμορφωθούν).

Οι δηλώσεις των εκπαιδευτικών κάθε Ομάδας (Α΄ & Β΄) των Εσπερινών Σχολείων για την παρακολούθηση των εξ αποστάσεως συναντήσεων θα πρέπει να γίνουν από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου https://www.pi-eggrafes.ac.cy στην κατηγορία «Ημερίδες - Συνέδρια» (αφού προηγουμένως βεβαιωθούν ότι έχουν επικαιροποιημένα τα στοιχεία στο προφίλ τους). Οδηγίες για την πρόσβαση των εκπαιδευτικών στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, υπάρχουν στην ιστοσελίδα https://myprofile.pi.ac.cy.

Με την ολοκλήρωση της περιόδου υποβολής των αιτήσεων, οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες σε κάθε σεμινάριο θα ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της διαδικτυακής συνάντησης (οδηγίες, σύνδεσμος σύσκεψης κ.λπ.) μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, που διαθέτουν μέσω του λογαριασμού τους στο Microsoft 365 του ΥΠΠΑΝ. Παράλληλα, θα εμφανιστεί το προγραμματισμένο σεμινάριο και στην εφαρμογή Teams, κάτω από το Ημερολόγιο (Calendar), στην αντίστοιχη ημέρα και ώρα για το σεμινάριο που θα έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Για θέματα που αφορούν στην εγγραφή τους, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , ενώ για θέματα που αφορούν στο περιεχόμενο της επιμόρφωσης, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Παρακαλώ υπόψη σας για τις ενέργειές σας.

 

Εγκύκλιος και παραρτήματα

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής