Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, διοργανώνει εξ αποστάσεως επιμορφωτικές συναντήσεις, σε μορφή Δικτύων ΕΔΕ και εστίαση στην κατανόηση κειμένων.

Οι επιμορφωτικές συναντήσεις αφορούν σε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς, που διδάσκουν Ελληνικά σε τμήματα Δ' τάξης, των δημόσιων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων που θα συμμετάσχουν στη Διεθνή έρευνα Progress in International Reading Literacy Study 2021 (PIRLS 2021).

Στη βάση των πιο πάνω, θα πραγματοποιηθούν, κατά στοχευμένο τρόπο, έξι Δίκτυα ΕΔΕ για συγκεκριμένες, νοείται, ομάδες εκπαιδευτικών Δ΄ τάξης, που διδάσκουν Ελληνικά. Ως εκ τούτου, αναμένεται ότι οι διευθύνσεις των επηρεαζόμενων σχολικών μονάδων θα διευκολύνουν τους/τις εν λόγω εκπαιδευτικούς, ώστε να συμμετάσχουν απρόσκοπτα στις επιμορφωτικές αυτές συναντήσεις.

Τα Δίκτυα ΕΔΕ και άλλες σχετικές πληροφορίες καταγράφονται στον πιο κάτω πίνακα και στο Παράρτημα, το οποίο επισυνάπτεται.

Δίκτυα ΕΔΕ
Α/Α ΕΔΕ Ημερομηνία Ώρα
1. Ανδρέας Κυθραιώτης, Δημήτρης Μικελλίδης, Άντρη Μιχαήλ, Πόπη Σπύρου-Ιακώβου, Μαρία Τράγγολα Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 09:25-10:45
2. Ελένη Αρτεμίου-Φωτιάδου, Νεοφύτα Καμέρη, Ανδρέας Τσολάκης Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 09:25-10:45
3. Χρίστος Δημοσθένους, Αναστασία Ζαμπακίδου, Ανδρέας Θεοδωρίδης, Ανδριανή Σιημητρά-Κωνσταντίνου Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 09:25-10:45
4. Δήμητρα Μέσσιου, Παναγιώτα Ρούσου-Μιχαηλίδου, Ελένη Σίππη-Χαραλάμπους Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 09:25-10:45
5. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Ανδρούλα Όθωνος- Ζαχαρίου, Χρίστος Παπαδόπουλος Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 09:25-10:45
6. Στέλιος Ιωαννίδης, Πανίκος Λουκά, Ελένη Παπανικόλα Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 09:25-10:45

Η δήλωση συμμετοχής των εκπαιδευτικών κάθε σχολικής μονάδας θα πρέπει να υποβληθεί, μέσω του λογαριασμού του σχολείου, στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου https://www.pi-eggrafes.ac.cy, στην κατηγορία «Ημερίδες-Συνέδρια», από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 μέχρι και την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020.

Προηγουμένως, οι εκπαιδευτικοί είναι απαραίτητο να βεβαιωθούν ότι έχουν επικαιροποιημένα τα στοιχεία στο προφίλ τους. Οδηγίες για τον τρόπο εισόδου των εκπαιδευτικών και των σχολείων στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, υπάρχουν στην ιστοσελίδα https://myprofile.pi.ac.cy.

Μετά την εγγραφή των εκπαιδευτικών στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, θα αποσταλούν, στο προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του/της κάθε εκπαιδευτικού, σχετικές οδηγίες και ο κωδικός ψηφιακής τάξης για το MS Teams, που χρειάζεται για τη συμμετοχή του/της στη συγκεκριμένη εξ αποστάσεως επιμορφωτική δράση.

Για οποιεσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον/την οικείο/οικεία επιθεωρητή/επιθεωρήτρια του σχολείου σας ή με τον Λειτουργό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, δρα Σπύρο Σοφοκλέους (ηλ. διευθ.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ).

Τονίζεται ότι η εκ των προτέρων σχετική ενημέρωση των εκπαιδευτικών Δ΄ τάξης, που διδάσκουν Ελληνικά στα σχολεία τα οποία θα συμμετάσχουν στη Διεθνή έρευνα PIRLS 2021 και η, εν συνεχεία, συμμετοχή τους στις επιμορφωτικές αυτές συναντήσεις είναι απαραίτητη.

 

Εγκύκλιος

Παράρτημα

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής
(υποβάλλεται από τα σχολεία)