Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, η τοπική συντονιστική ομάδα του Προγράμματος INCLUDE (Πανεπιστήμιο Κύπρου), οργανώνει Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Το Πρόγραμμα INCLUDE και τι κομίζει στην ΟΕΠΓ» την Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 στις 11.00 – 14.00. Η Ημερίδα θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.

Η Ημερίδα οργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INCLUDE (Integrated Content and Language via a Unified Digital Environment). Το Πρόγραμμα INCLUDE αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ενοποιημένου ψηφιακού περιβάλλοντος αλλά και πολυμέσων για την ΟΕΠΓ (Ολιστική Εκμάθηση Περιεχομένου και Γλώσσας, CLIL), την οποία τοποθετεί μέσα στα ευρωπαϊκά πολιτικά και πολιτισμικά συμφραζόμενα, προωθώντας την καλλιέργεια του πανευρωπαϊκού ιδεώδους (Europeanity).

Ως γνωστόν, η μέθοδος ΟΕΠΓ (CLIL) συνίσταται στη συνδυαστική διδασκαλία ξένης γλώσσας και γνωστικού αντικειμένου. Μέσα σε αυτό το ολιστικό πλαίσιο, υποστηρίζει τη διδασκαλία μιας ξένης γλώσσας ταυτόχρονα με αυτή περιεχομένου, όπως μαθηματικά, γεωγραφία, επιστήμες, ιστορία κτλ.

Ο σκοπός του Προγράμματος INCLUDE είναι διττός:

  1. η δημιουργία μιας ανοιχτής ψηφιακής πλατφόρμας για την εναπόθεση και ανταλλαγή ψηφιακών διδακτικών σεναρίων που θα συνδυάζουν τη διδασκαλία θεμάτων σε μια σειρά από μαθήματα με τη διδασκαλία της αγγλικής (προς το παρόν) γλώσσας·
  2. η δημιουργία έτοιμων διδακτικών πολυμεσικών σεναρίων προς χρήση των εκπαιδευτικών.

Η Ημερίδα «Το Πρόγραμμα INCLUDE και τι κομίζει στην ΟΕΠΓ» παρουσιάζει το Πρόγραμμα INCLUDE και εξετάζει τις διάφορες πτυχές του, με έμφαση στα πανευρωπαϊκά ιδεώδη και στην οικοδόμηση της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Σκοπός του είναι να εξοικειωθούν οι εκπαιδευτικοί Μέσης Εκπαίδευσης της Κύπρου με τα εργαλεία που αναπτύσσει το INCLUDE και εν γένει να ενθαρρύνει περαιτέρω την ενσωμάτωση της ΟΕΠΓ στο κυπριακό σχολείο.

Το πρόγραμμα, καθώς και γενικότερες πληροφορίες για την Ημερίδα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Προγράμματος https://ucy.ac.cy/include/en/news-and-events

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη Διαδικτυακή Ημερίδα, θα πρέπει να προβούν στις σχετικές διευθετήσεις, ώστε να εξασφαλίσουν άδεια από τη Διεύθυνση του Σχολείου τους. Οι εγγραφές γίνονται μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος προς τον διοργανωτή της Ημερίδας και ερευνητή του Προγράμματος, δρα Mohammed Shormani στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Ανακοίνωση