Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, πληροφορείστε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο διοργανώνει, κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά 2020-2021, Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για τους/τις αντικαταστάτες/αντικαταστάτριες εκπαιδευτικούς Προδημοτικής, Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Βασικός σκοπός του Προγράμματος είναι η ενημέρωση των αντικαταστατών/αντικαταστατριών εκπαιδευτικών σε νομοθετικά και διοικητικά ζητήματα που αφορούν στο εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου και ιδιαίτερα τις σχολικές μονάδες, καθώς επίσης και η επιμόρφωσή τους σε θέματα που αφορούν στην οργάνωση και διοίκηση της τάξης και στην οργάνωση μαθήματος με βάση τα Αναλυτικά Προγράμματα και τις βασικές παιδαγωγικές αρχές, για αποτελεσματική διδασκαλία για όλους/όλες τους/τις μαθητές/μαθήτριες.

Η επιμόρφωση θα προσφερθεί ξεχωριστά για την κάθε βαθμίδα στο διάστημα Νοεμβρίου 2020 - Ιανουαρίου 2021 και θα έχει διάρκεια πέντε δίωρων απογευματινών συναντήσεων (16:00-18:00). Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης Microsoft Teams. Το πρόγραμμα των συναντήσεων επισυνάπτεται.

Οι αντικαταστάτες/αντικαταστάτριες εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν στην επιμόρφωση θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου https://www.pi-eggrafes.ac.cy επιλέγοντας από τις Κατηγορίες Προγραμμάτων το «Πρόγραμμα Αντικαταστατών» και στη συνέχεια έναν από τους ακόλουθους τίτλους σεμιναρίων «Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Αντικαταστατών Εκπαιδευτικών στην Προδημοτική Εκπαίδευση», «Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Αντικαταστατών Εκπαιδευτικών στη Δημοτική Εκπαίδευση» και «Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Αντικαταστατών Εκπαιδευτικών στη Μέση Γενική και Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση», ανάλογα με τη βαθμίδα κάθε εκπαιδευτικού.

Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορεί να γίνονται από τις 2 Νοεμβρίου 2020 μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου 2020. Διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία και την ώρα καταγραφής της δήλωσης. Επισημαίνεται ότι όποιοι/όποιες παρακολούθησαν το Πρόγραμμα κατά τις προηγούμενες χρονιές στις οποίες προσφέρθηκε δεν θα πρέπει να υποβάλουν ξανά δήλωση συμμετοχής.

Για τη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής είναι απαραίτητη η εκ των προτέρων εγγραφή των αντικαταστατών/αντικαταστατριών εκπαιδευτικών ως χρηστών στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ή η επικαιροποίηση των προσωπικών τους στοιχείων. Οδηγίες για εγγραφή νέου χρήστη, για τον τρόπο εισόδου των χρηστών στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους υπάρχουν στην ιστοσελίδα https://myprofile.pi.ac.cy.

Σημειώνεται ότι στους/στις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Ο ονομαστικός κατάλογος των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου https://www.pi.ac.cy στις 18 Νοεμβρίου 2020.

Για τυχόν διευκρινίσεις ή περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στις συντονίστριες του Προγράμματος:

  • Δρα Μαρία Σιακαλλή (email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , τηλ.: 22402328)
    (για Προδημοτική Εκπαίδευση)
  • Δρα Ελένη Παπαγεωργίου (email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , τηλ.: 22402311)
    (για Δημοτική Εκπαίδευση)
  • κ. Ευτυχία Πιπονίδου (email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , τηλ.: 22402443)
    (για Μέση Γενική και Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση).

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε για το πιο πάνω θέμα τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

 

Εγκύκλιος

Πρόγραμμα συναντήσεων

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής