Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια ταυτάριθμης εγκυκλίου με ημερομηνία 7 Σεπτεμβρίου 2020, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προγραμματίζει την πρώτη συνάντηση για τα σχολεία που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο για υποστήριξη της εφαρμογής της αντιρατσιστικής πολιτικής του ΥΠΠΑΝ «Κώδικας Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού & Οδηγός Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών» (βλ. Παράρτημα).

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, από τις 09:30 μέχρι τις 11:30 και μπορείτε να συνδεθείτε ακολουθώντας τον σύνδεσμο: Click here to join the meeting

Μπορείτε να συνδεθείτε στις συναντήσεις, ακόμη και αν δεν έχετε την εφαρμογή MS Teams, μέσω κάποιου φυλλομετρητή (συστήνεται ο Google Chrome ή Edge) με την επιλογή «Join on the web instead». Παρόλα αυτά, εισηγούμαστε όπως συνδεθείτε μέσα από την εφαρμογή (επιλογή «Launch it now») για πλήρη λειτουργία όλων των δυνατοτήτων του Teams.

Μπορείτε να συμβουλευτείτε τον «Σύντομο οδηγό Συμμετοχής σε Διαδικτυακή συνάντηση του Teams μέσω σύνδεσης (link)».

Παρακαλείστε όπως συνδεθείτε περίπου 15 λεπτά πριν από την έναρξη της συνάντησης, για να ελέγξετε τη σύνδεσή σας και τις ρυθμίσεις ήχου.

Στη συνάντηση καλούνται να λάβουν μέρος ο/η Υπεύθυνος/η Εκπαιδευτικός για την εφαρμογή της αντιρατσιστικής πολιτικής από το κάθε σχολείο. Εάν το επιθυμεί, μπορεί να παρευρεθεί και ο/η Διευθυντής/Διευθύντρια του σχολείου. Στη συνάντηση θα συζητηθούν η πρακτική εφαρμογή της πολιτικής κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021, καθώς και ο προγραμματισμός των δράσεων των σχολείων, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές τους. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθούν επιπρόσθετες διαδικτυακές και διά ζώσης συναντήσεις σε διάφορες επαρχίες.

Σημειώνεται ότι στον ιστοχώρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου υπάρχει ενημερωτική σελίδα για την αντιρατσιστική πολιτική (www.pi.ac.cy – εικονίδιο Αντιρατσιστική Πολιτική). Στην ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τα βήματα υλοποίησης της πολιτικής, υποστηρικτικό υλικό, εκπαιδευτικό υλικό, εγχειρίδια και δραστηριότητες για την αντιρατσιστική εκπαίδευση, θεατρικά στο πλαίσιο της αντιρατσιστικής προσέγγισης κ.ά.

Σε περίπτωση που επιπρόσθετα σχολεία επιθυμούν να ενταχθούν στο δίκτυο, παρακαλούνται όπως αποστείλουν γραπτό μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Για διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 22402367.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

 

Εγκύκλιος