Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και όπως έχει ήδη ανακοινωθεί στην Εγκύκλιο ημερ. 28ης Σεπτεμβρίου 2020 («Χρονοδιαγράμματα και οργάνωση σχολικής χρονιάς 2020-2021», Αρ. Φακ.: 7.12.09/5), η Ημέρα Εκπαιδευτικού Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, για το πρώτο τετράμηνο ορίζεται η 17η Δεκεμβρίου 2020. Τα σχολεία, στο πλαίσιο της πολιτικής, για την επαγγελματική μάθηση των εκπαιδευτικών, αναπτύσσουν ειδικό Σχέδιο Επαγγελματικής Μάθησης, το οποίο θα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Ενιαίου Σχεδίου Βελτίωσης της Σχολικής Μονάδας, στη βάση της προτεραιότητας (ή των προτεραιοτήτων) που θα τεθούν υπό έμφαση.

Συνεπώς, οι όποιες επιμορφωτικές δράσεις κατά τη διάρκεια της Ημέρας του Εκπαιδευτικού θα ενταχθούν σε συγκεκριμένο, στοχευμένο πρόγραμμα, το οποίο θα οργανωθεί από το ίδιο το σχολείο και θα έχει ως επίκεντρο τις επιμορφωτικές ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και τις προτεραιότητες της κάθε σχολικής μονάδας, στη βάση εφαρμογής και υλοποίησης της πολιτικής για την Επαγγελματική Μάθηση.

Για την καλύτερη οργάνωση και τον προγραμματισμό της ενδοσχολικής επιμόρφωσης, στο πλαίσιο της Ημέρας του Εκπαιδευτικού, για τη σχολική χρονιά 2020–2021, το κάθε σχολείο θα μπορεί να προβεί από μόνο του σε ειδικές διευθετήσεις για επιλογή εισηγητών/εισηγητριών και θέματος επιμόρφωσης που να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες της σχολικής μονάδας ή/και να επιλέξει ένα θέμα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εγγραφών στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου www.pi-eggrafes.ac.cy, στην κατηγορία – «Ημέρες Εκπαιδευτικού» - Επιλογή Θέματος – Καταχώριση. Η πλατφόρμα εγγραφών θα λειτουργήσει από τις 05 Νοεμβρίου 2020 μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου 2020. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Λειτουργό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, δρα Παναγιώτη Σάββα (τηλ.: 22402327, ηλ. διευθ.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ).

Εν όψει του γεγονότος ότι τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021, η στόχευση και η μορφή της Ημέρας Εκπαιδευτικού ίσως διαφοροποιηθεί από τις προηγούμενες σχολικές χρονιές.

Σημειώνεται ότι τα σχολεία που συμμετέχουν στο ειδικό Πρόγραμμα Υποστήριξης Επαγγελματικής Μάθησης (ΥΕΜ) του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, σε συνεργασία με τον/την Υποστηρικτή/Υποστηρίκτρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, θα προβούν σε ανάλογες διευθετήσεις για τις επιμορφωτικές τους δράσεις τόσο για τα Σεμινάρια Σχολικής Βάσης όσο και για τις «Ημέρες του Εκπαιδευτικού».

Παρακαλώ υπόψη σας για τις ενέργειές σας.

 

Εγκύκλιος