Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου στην προσπάθειά του να συμβάλει στην προώθηση της χρήσης των Νέων Τεχνολογιών στο μάθημα της Φυσικής στη Μέση Εκπαίδευση, θα διαθέσει υπό μορφή δανεισμού σε καθηγητές Φυσικής το σύστημα διασύνδεσης ScienceWorkshop 750(USB) της εταιρείας PASCO Scientific. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται ήδη στα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές. Οι καθηγητές, οι οποίοι θα δανειστούν το σύστημα, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευχέρεια στη χρήση του συστήματος και, σε συνδυασμό με τα συστήματα που υπάρχουν στα σχολεία τους, να σχεδιάσουν μαθήματα, στα οποία όλοι οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν με το σύστημα.

Οι καθηγητές που θα δανειστούν το σύστημα θα έχουν την υποχρέωση:

  1. Να παρουσιάσουν διδακτική πρόταση με χρήση του συστήματος στην Ετήσια Ημερίδα με θέμα την ενσωμάτωση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στη μαθησιακή διαδικασία, που διοργανώνεται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου ή σε συνάντηση του απογευματινού Σεμιναρίου «Διδακτικές Πρακτικές στο Μάθημα της Φυσικής στη Μέση Εκπαίδευση».
  2. Στο τέλος της περιόδου δανεισμού, να επιστρέψουν το σύστημα πλήρες και σε λειτουργήσιμη κατάσταση.

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο θα διαθέσει προς δανεισμό δεκαέξι (16) σετ του συστήματος. Το περιεχόμενο του σετ φαίνεται στο παράρτημα. Οι καθηγητές Φυσικής που ενδιαφέρονται να δανειστούν ένα σετ του συστήματος και να το έχουν στην κατοχή τους μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, θα πρέπει να συμπληρώσουν το επισυναπτόμενο «Έντυπο δήλωσης ενδιαφέροντος» και να το αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Τελευταία μέρα εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020.

Προτεραιότητα για δανεισμό του συστήματος έχουν οι καθηγητές Φυσικής, οι οποίοι κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά εργάζονται σε Λύκειο ή σε Τεχνική Σχολή. Σε περίπτωση που οι καθηγητές Φυσικής, οι οποίοι θα ενδιαφερθούν για δανεισμό του συστήματος, είναι περισσότεροι από τον αριθμό των διαθέσιμων συστημάτων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με κριτήριο την ημερομηνία και ώρα αποστολής του «Εντύπου δήλωσης ενδιαφέροντος», με εξαίρεση την περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από καθηγητές που υπηρετούν στο ίδιο σχολείο. Σε αυτή την περίπτωση, θα γίνεται δανεισμός ενός συστήματος στην ομάδα των καθηγητών που προέρχονται από το ίδιο σχολείο.

 

Εγκύκλιος

Παράρτημα

Έντυπο δήλωσης ενδιαφέροντος δανεισμού