Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.) προσφέρει στους/στις εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα να συμμετέχουν ως εισηγητές/τριες σε Σειρά Σεμιναρίων με τίτλο «Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για το έργο τους». Το Πρόγραμμα προσφέρεται για πέμπτη συνεχή χρονιά και οργανώνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας πολλαπλών ευκαιριών επαγγελματικής μάθησης στους εκπαιδευτικούς. Η Σειρά Σεμιναρίων για την τρέχουσα περίοδο 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Τα Σεμινάρια στοχεύουν στη διάχυση της γνώσης και της εμπειρίας των εκπαιδευτικών σε θέματα, τα οποία αντικατοπτρίζουν τα δικά τους ενδιαφέροντα και έχουν αποτελέσει αντικείμενο μελέτης, είτε στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών σπουδών τους, είτε στο πλαίσιο της καθημερινής εκπαιδευτικής πρακτικής. Παράλληλα, επιδιώκεται η ανταλλαγή απόψεων, καθώς και καλών πρακτικών μεταξύ των εκπαιδευτικών σε παιδαγωγικής φύσεως θέματα ως αποτελεσματικές διδακτικές προσεγγίσεις, οι οποίες έχουν εφαρμοστεί στην τάξη. Προτρέπονται οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες να επικεντρωθούν σε εισηγήσεις που άπτονται των υπό έμφαση θεματικών (η αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών για τη διδασκαλία και τη μάθηση – εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η αξιολόγηση του μαθητή με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές, η διαφοροποίηση της διδασκαλίας στην τάξη, η πρόληψη της βίας και της παραβατικότητας στο σχολείο, Ειδική Εκπαίδευση, Μεταναστευτική Βιογραφία).

Όσοι/οσες εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρουσιάσουν εισήγηση στο Πρόγραμμα, παρακαλούνται να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής μέσω της πλατφόρμας του Π.Ι., μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2020. Να σημειωθεί ότι είναι απαραίτητη η υποβολή των βιογραφικών στοιχείων των ενδιαφερόμενων μέσω της πλατφόρμας του Π.Ι., διαδικασία που πρέπει να προηγηθεί της υποβολής δήλωσης συμμετοχής. Στα συνημμένα αρχεία μπορείτε να βρείτε τις σχετικές οδηγίες για τα βήματα υποβολής των βιογραφικών στοιχείων των εισηγητών/τριών (Παράρτημα 1) καθώς και της δήλωσης συμμετοχής στο εν λόγω Πρόγραμμα σεμιναρίων (Παράρτημα 2).

Κάθε εισηγητής/εισηγήτρια θα έχει στη διάθεσή του/της 1,5 ώρες και θα λάβει Βεβαίωση Παρουσίασης. Τα Σεμινάρια θα πραγματοποιούνται από τις 16:00 μέχρι τις 17:30.

Για τυχόν διευκρινίσεις ή περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στη λειτουργό του Π.Ι. Δρ Πετρούλα Αντωνίου (Δευτέρα και Πέμπτη, τηλ. 22402366, ηλ.διεύθ. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Προγράμματος μέσω του συνδέσμου www.pi.ac.cy/foniekpaideutikoi.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε άμεσα τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας, ώστε να δηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή ως εισηγητές/εισηγήτριες στην εν λόγω δράση.

Το Πρόγραμμα των Σεμιναρίων αναμένεται να ανακοινωθεί τον Νοέμβριο.

 

Εγκύκλιος

Παράρτημα 1

Παράρτημα 2