Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.) διοργανώνει Τηλε-Ημερίδα, με θέμα την ενσωμάτωση των ψηφιακών τεχνολογιών στη μαθησιακή διαδικασία. Η Τηλε-Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων, που συμμετείχαν στα Προγράμματα και Δράσεις του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020. Η Τηλε-Ημερίδα πραγματοποιείται αντί της καθιερωμένης σχετικής ετήσιας Ημερίδας, για ενσωμάτωση των ψηφιακών τεχνολογιών στη μαθησιακή διαδικασία, η οποία δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί, λόγω των συνεπειών της πανδημίας. Στόχος της συγκεκριμένης Τηλε-Ημερίδας είναι ο διαμοιρασμός της εργασίας, που πραγματοποίησαν τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, καθώς και η συζήτηση και η ανταλλαγή εμπειριών και πρακτικών, σε θέματα που αφορούν στην ενσωμάτωση των ψηφιακών τεχνολογιών στη μαθησιακή διαδικασία και στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων εκπαιδευτικών και μαθητών/μαθητριών.

Η Τηλε-Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020, από τις 09:00 μέχρι τις 11:30, μέσω της εφαρμογής ΜS Teams. Θα περιλαμβάνει σύντομες εισηγήσεις από ακαδημαϊκούς για νέες κατευθύνσεις στην εκπαίδευση και για θέματα των ψηφιακών τεχνολογιών στην εκπαίδευση, συζητήσεις με τους/τις συμμετέχοντες/ουσες και σχετικές παρουσιάσεις των σχολικών μονάδων από τα Προγράμματα και Δράσεις του Π.Ι. , που αφορούν στην αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

Τα σχολεία που επιθυμούν να μοιραστούν δημιουργίες και προϊόντα των μαθητών τους (π.χ. εργασίες, παιχνίδια, παραμύθια, ραδιοφωνικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ κ.λπ.), τα οποία αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο των δράσεων των Προγραμμάτων στα οποία συμμετείχαν και τα οποία θεωρούν αξιόλογα για αξιοποίηση από άλλα σχολεία, μπορούν μέσω της δήλωσης συμμετοχής τους, να υποβάλουν σύνδεσμο σε ψηφιακό αποθετήριο με το υλικό αυτό. Το υλικό αυτό θα αναρτηθεί στους ψηφιακούς χώρους της Τηλε-ημερίδας και θα είναι προσβάσιμο σε όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες.

Επισυνάπτεται, για ενημέρωσή σας, κατάλογος προγραμμάτων και δράσεων, καθώς και το προκαταρκτικό πρόγραμμα της Τηλε-Ημερίδας.

Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθεί μέσω του λογαριασμού του σχολείου στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου https://www.pi-eggrafes.ac.cy στην κατηγορία «Ημερίδες - Συνέδρια», το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 και ώρα 17.00, αφού προηγουμένως βεβαιωθούν οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν ότι έχουν επικαιροποιημένα τα στοιχεία στο προφίλ τους. Οδηγίες για τον τρόπο εισόδου των εκπαιδευτικών και των σχολείων στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, υπάρχουν στην εγκύκλιο με Αρ.Φακ. Π.Ι.16.8.01.2 και ημερομηνία 5/12/2018. Επειδή ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων είναι περιορισμένος διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία και την ώρα καταγραφής της δήλωσης.

Κατά τη δήλωση συμμετοχής θα απαιτείται να δηλώνεται ο λογαριασμός του/της εκπαιδευτικού που έχει στο Office 365 του ΥΠΠΑΝ (π.χ. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ). Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τους λογαριασμούς Office 365 του ΥΠΠΑΝ, μπορείτε να αποταθείτε στη σελίδα http://office365.schools.ac.cy/index.php/sychnes-erotiseis

Με την ολοκλήρωση της περιόδου υποβολής των αιτήσεων, οι συμμετέχοντες/ουσες θα ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της διαδικτυακής συνάντησης (οδηγίες, σύνδεσμος σύσκεψης κ.λπ.), μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και του ημερολογίου τους, που διαθέτουν μέσω του λογαριασμού τους στο Office 365 του ΥΠΠΑΝ. Παράλληλα, θα εμφανιστεί η διαδικτυακή συνάντηση στην εφαρμογή MS Teams, κάτω από το Ημερολόγιο (Calendar).

Για θέματα που αφορούν στην εγγραφή σας, μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , ενώ, για θέματα που αφορούν στο περιεχόμενο της επιμόρφωσης, τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αποτείνονται στους υποστηρικτές λειτουργούς τους.

Παρακαλούμε, όπως ενημερώσετε σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας που συμμετείχαν στα εν λόγω Προγράμματα και Δράσεις.

 

Εγκύκλιος

Κατάλογος αποδεκτών

Προκαταρκτικό Πρόγραμμα

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής
(υποβάλλεται από σχολεία που είναι στον κατάλογο αποδεκτών)