Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.), σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Υ.Π.Π.Α.Ν.), θα προσφέρει νέο κύκλο εξ αποστάσεως σεμιναρίων επιμόρφωσης με θέμα την αξιοποίηση της εφαρμογής MS Teams στη μαθησιακή διαδικασία – Επίπεδο ΙΙ. Τα σεμινάρια αποτελούν συνέχεια των εξ αποστάσεως σεμιναρίων εισαγωγικής επιμόρφωσης στο Microsoft Teams (MS Teams) που έχουν ήδη προσφερθεί. Σκοπός του νέου κύκλου είναι η εμβάθυνση σε συγκεκριμένες λειτουργίες και δυνατότητες του MS Teams στη διαχείριση Ψηφιακής Τάξης τόσο σύγχρονα όσο και ασύγχρονα (βλ. Παράρτημα).

H επιμόρφωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς (ένας/μία εκπαιδευτικός από κάθε σχολείο) Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, καθώς και σε εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης που διδάσκουν σε Ε΄ ή Στ΄ τάξη, οι οποίοι/ες έχουν συμμετάσχει στις εισαγωγικές επιμορφώσεις που διοργανώθηκαν από το ΠΙ ή/και από τους πυρήνες επιμόρφωσης του σχολείου τους, για το θέμα αυτό.

Το πρόγραμμα των εξ αποστάσεως επιμορφώσεων, για την περίοδο από 4 μέχρι 22 Μαΐου 2020, θα προσφέρεται καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή) από τις 15.00 – 17.00 για όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς, ανεξαρτήτως βαθμίδας, με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων σε κάθε επιμορφωτική συνάντηση σαράντα (40) εκπαιδευτικούς.

Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθεί μέσω του λογαριασμού του σχολείου στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου https://www.pi-eggrafes.ac.cy στην κατηγορία «Ημερίδες - Συνέδρια» (αφού προηγουμένως βεβαιωθούν οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν ότι έχουν επικαιροποιημένα τα στοιχεία στο προφίλ τους), σύμφωνα με τις πιο κάτω καταληκτικές ημερομηνίες:

Εβδομάδα διεξαγωγής σεμιναρίων Καταληκτική ημερομηνία και ώρα για δήλωση συμμετοχής
04 – 08 Μαΐου 2020 Πέμπτη 30 Απριλίου 2020, 16:00
11 – 15 Μαΐου 2020 Πέμπτη 7 Μαΐου 2020, 16:00
18 – 22 Μαΐου 2020 Πέμπτη 14 Μαΐου 2020, 16:00

Οδηγίες για τον τρόπο εισόδου των εκπαιδευτικών και των σχολείων στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, υπάρχουν στην εγκύκλιο με Αρ.Φακ. Π.Ι.16.8.01.2 και ημερομηνία 5/12/2018. Επειδή ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων είναι περιορισμένος διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία και την ώρα καταγραφής της δήλωσης.

Κατά τη δήλωση συμμετοχής, στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου https://www.pi-eggrafes.ac.cy , θα απαιτείται να δηλώνεται ο λογαριασμός του/της εκπαιδευτικού που έχει στο Office 365 του ΥΠΠΑΝ (π.χ. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους λογαριασμούς Office 365 του ΥΠΠΑΝ, μπορείτε να αποταθείτε στη σελίδα http://office365.schools.ac.cy/index.php/sychnes-erotiseis.

Με την ολοκλήρωση της περιόδου υποβολής των αιτήσεων, οι συμμετέχοντες σε κάθε σεμινάριο θα ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της διαδικτυακής συνάντησης (οδηγίες, σύνδεσμος σύσκεψης κ.λπ.) μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και του ημερολογίου τους, που διαθέτουν μέσω του λογαριασμού τους στο Office 365 του ΥΠΠΑΝ. Παράλληλα θα εμφανιστεί το προγραμματισμένο σεμινάριο στην εφαρμογή Teams, κάτω από το Ημερολόγιο (Calendar), στην αντίστοιχη ημέρα και ώρα για το σεμινάριο που θα έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Για θέματα που αφορούν στην εγγραφή σας, μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , ενώ για θέματα που αφορούν στο περιεχόμενο της επιμόρφωσης, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Παρακαλούμε, όπως ενημερώσετε σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

 

Εγκύκλιος και Παράρτημα

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής
(υποβάλλεται από σχολεία)