Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι η Microsoft θα προσφέρει εξ αποστάσεως σεμινάρια επιμόρφωσης με θέμα την αξιοποίηση της εφαρμογής Microsoft Teams (MS Teams) στη μαθησιακή διαδικασία. Συγκεκριμένα, τα σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων (ένας/μία εκπαιδευτικός από κάθε σχολείο) που έχουν ήδη παρακολουθήσει την εξ αποστάσεως επιμόρφωση που έχει προσφερθεί από το ΠΙ, ή/και από τους πυρήνες επιμόρφωσης του σχολείου τους, για το θέμα αυτό.

Τα σεμινάρια επιμόρφωσης θα προσφέρονται σε μικρό αριθμό συμμετεχόντων (μέχρι 20 άτομα το καθένα). Περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και η περιγραφή των σεμιναρίων περιλαμβάνονται στο Παράρτημα Ι.

Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθεί μέσω του λογαριασμού του σχολείου στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου https://www.pi-eggrafes.ac.cy στην κατηγορία «Ημερίδες - Συνέδρια», σύμφωνα με το πρόγραμμα επιμορφώσεων και τις καταληκτικές ημερομηνίες που αναφέρονται στο Παράρτημα ΙΙ. Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν επικαιροποιημένα τα στοιχεία στο προφίλ τους. Οδηγίες για τον τρόπο εισόδου των εκπαιδευτικών και των σχολείων στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, υπάρχουν στην εγκύκλιο με Αρ.Φακ. Π.Ι.16.8.01.2 και ημερομηνία 5/12/2018. Επειδή ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων είναι περιορισμένος διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία και την ώρα καταγραφής της δήλωσης.

Κατά τη δήλωση συμμετοχής, στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου https://www.pi-eggrafes.ac.cy, θα απαιτείται να δηλώνεται ο λογαριασμός του/της εκπαιδευτικού που έχει στο Office 365 του ΥΠΠΑΝ (π.χ. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους λογαριασμούς Office 365 του ΥΠΠΑΝ, μπορείτε να αποταθείτε στη σελίδα http://office365.schools.ac.cy/index.php/sychnes-erotiseis.

Οι διαδικτυακές συναντήσεις επιμόρφωσης θα πραγματοποιηθούν μέσω του MS Teams. Με την ολοκλήρωση της περιόδου υποβολής των αιτήσεων, οι συμμετέχοντες σε κάθε σεμινάριο θα ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της διαδικτυακής συνάντησης (οδηγίες, σύνδεσμος σύσκεψης κ.λπ.) μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και του ημερολογίου τους, που διαθέτουν μέσω του λογαριασμού τους στο Office 365 του ΥΠΠΑΝ. Παράλληλα, το προγραμματισμένο σεμινάριο θα εμφανιστεί στην εφαρμογή MS Teams, κάτω από το Ημερολόγιο (Calendar), στην αντίστοιχη ημέρα και ώρα για το σεμινάριο που θα έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Για θέματα που αφορούν στην εγγραφή των εκπαιδευτικών, μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Παρακαλούμε, όπως ενημερώσετε σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

 

Εγκύκλιος και παραρτήματα

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής
(υποβάλλεται από σχολεία)