Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια ταυτάριθμων εγκυκλίων, με ημερομηνίες 19, 23 και 30 Μαρτίου 2020, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.), σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, καθώς και τη Μονάδα ΤΠΕ του ΥΠΠΑΝ, θα προσφέρει νέο κύκλο εξ αποστάσεως σεμιναρίων επιμόρφωσης - ενημέρωσης με θέμα την αξιοποίηση της εφαρμογής Microsoft Teams (MS Teams) στη μαθησιακή διαδικασία. Συγκεκριμένα, θα προσφερθεί εισαγωγική επιμόρφωση η οποία θα περιλαμβάνει τα πιο κάτω θέματα:

  • Εισαγωγική Παρουσίαση – Γνωριμία με MS Teams
  • Δημιουργία Ομάδας στο MS Teams
  • Προγραμματισμός και διεξαγωγή διαδικτυακών συναντήσεων
  • Γνωριμία με διαθέσιμες λειτουργίες

Στα επιμορφωτικά αυτά σεμινάρια καλούνται να συμμετέχουν όσοι εκπαιδευτικοί ΔΕΝ έχουν παρακολουθήσει τα σεμινάρια που προηγήθηκαν (ένας εκπαιδευτικός από κάθε σχολείο). Όλοι οι πιο πάνω εκπαιδευτικοί καλούνται να λειτουργήσουν ως πυρήνες επιμόρφωσης στο σχολείο τους.

Το πρόγραμμα των εξ αποστάσεως επιμορφώσεων, για την εβδομάδα 6 - 10 Απριλίου 2020, έχει διαμορφωθεί ως ακολούθως:

Ημέρα και Ημερομηνία Βαθμίδα Ώρα
Τετάρτη 8/04/20 Δημοτική 9:00 – 11:00
Τετάρτη 8/04/20 Δημοτική 10:00 – 12:00
Τετάρτη 8/04/20 Γυμνάσια (όλες οι ειδικότητες) 11:00 – 13:00
Ημέρα και Ημερομηνία Βαθμίδα Ώρα
Παρασκευή 10/04/20 Λύκεια (όλες οι ειδικότητες) 9:00 – 11:00
Παρασκευή 10/04/20 Τεχνικές Σχολές (ειδικότητα Μηχανικής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών) 10:00 – 12:00
Παρασκευή 10/04/20 Τεχνικές Σχολές (όλες οι ειδικότητες) 11:00 – 13:00

Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθεί μέσω του λογαριασμού του σχολείου στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου https://www.pi-eggrafes.ac.cy στην κατηγορία «Ημερίδες - Συνέδρια», για τους εκπαιδευτικούς Δημοτικής και Καθηγητές/τριες Γυμνασίων μέχρι τη Τρίτη, 07 Απριλίου 2020, 17:00 και για τους Καθηγητές/τριες Λυκείων και Τεχνικών Σχολών μέχρι την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020, 15:00, αφού προηγουμένως βεβαιωθούν οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν ότι έχουν επικαιροποιημένα τα στοιχεία στο προφίλ τους. Οδηγίες για τον τρόπο εισόδου των εκπαιδευτικών και των σχολείων στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, υπάρχουν στην εγκύκλιο με Αρ.Φακ. Π.Ι.16.8.01.2 και ημερομηνία 5/12/2018. Επειδή ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων είναι περιορισμένος διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία και την ώρα καταγραφής της δήλωσης.

Τονίζεται ότι, οι εκπαιδευτικοί που θα λάβουν μέρος στην επιμόρφωση θα πρέπει να έχουν δημιουργήσει λογαριασμό στην πλατφόρμα του Office 365 μέσω του ΣΕΠ (https://sep.dias.ac.cy). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία λογαριασμού, μπορείτε να αποταθείτε στη σελίδα http://office365.schools.ac.cy/index.php/sychnes-erotiseis.

Με την ολοκλήρωση της περιόδου υποβολής των αιτήσεων, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τις λεπτομέρειες της διαδικτυακής συνάντησης (Οδηγίες , Διαδικτυακός σύνδεσμος κλπ).

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Παρακαλούμε, όπως ενημερώσετε σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

 

Εγκύκλιος

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής
(υποβάλλεται από σχολεία)